FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bang Goes The Big Bang Theory
Quiz about Bang Goes The Big Bang Theory

Bang Goes 'The Big Bang Theory'! Quiz


If you are a fan of 'The Big Bang Theory' then this is the quiz for you! Questions may come from series 1-6.

A multiple-choice quiz by bezza515. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Big Bang Theory

Author
bezza515
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,844
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6094
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 106 (10/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Sheldon's middle name? Hint


Question 2 of 10
2. What is Sheldon's nickname from his mother? Hint


Question 3 of 10
3. Who loses their prized kite in 'The Cornhusker Vortex'? Hint


Question 4 of 10
4. How does Sheldon try to lengthen his life span in 'The Cruciferous Vegetable Amplification'? Hint


Question 5 of 10
5. Which animal stays in Amy's flat for an experiment she is conducting? Hint


Question 6 of 10
6. For which famous celebrity does Howard think up the chat up line "It's hot in here, it must be summer"? Hint


Question 7 of 10
7. Howard's astronaut nickname comes from which cereal? Hint


Question 8 of 10
8. Which contract was made when Leonard became Sheldon's roommate? Hint


Question 9 of 10
9. Who becomes Sheldon's work partner in series three? Hint


Question 10 of 10
10. What instrument does Leonard play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 106: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 17 2024 : Guest 122: 1/10
Apr 16 2024 : Guest 97: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 96: 10/10
Apr 13 2024 : Guest 75: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 173: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Sheldon's middle name?

Answer: Lee

We find this out in the 8th episode of series four.
2. What is Sheldon's nickname from his mother?

Answer: Shelly

We hear Sheldon's mother, Mary, call Sheldon 'Shelly' many times in different seasons of 'The Big Bang Theory'.
3. Who loses their prized kite in 'The Cornhusker Vortex'?

Answer: Raj

Raj loses his prized Patang kite after Howard runs after a lady who 'winks' at him.
4. How does Sheldon try to lengthen his life span in 'The Cruciferous Vegetable Amplification'?

Answer: Jogging

As we know from other episodes, Sheldon never learnt to swim in a pool, and he suffers from vertigo!
5. Which animal stays in Amy's flat for an experiment she is conducting?

Answer: Monkey

Amy conducts an experiment on a monkey who smokes.
6. For which famous celebrity does Howard think up the chat up line "It's hot in here, it must be summer"?

Answer: Summer Glau

When the group are on a train to San Fransisco, Raj spots Summer Glau on board.
7. Howard's astronaut nickname comes from which cereal?

Answer: Froot Loops

The astronauts call Howard 'Froot Loops' after an unfortunate webchat where his mother shouts to Howard about Froot Loops.
8. Which contract was made when Leonard became Sheldon's roommate?

Answer: The Roommate Agreement

The Room Mate Agreement covers everything, from girlfriends to zombies!
9. Who becomes Sheldon's work partner in series three?

Answer: Raj

Raj becomes Sheldon's work mate after he loses his job because he would have been deported.
10. What instrument does Leonard play?

Answer: Cello

We find out that Leonard plays the cello after being invited to play in a string quartet by Leslie Winkle.
Source: Author bezza515

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us