Quiz about Battlebots
Quiz about Battlebots

10 Tough Questions about Battlebots


"Battlebots": Test your knowledge about the Fighting Robots of Comedy Central!

A multiple-choice quiz by biohazard930. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. BattleBots

Author
biohazard930
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,108
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
230
Last 3 plays: Guest 151 (4/10), Guest 174 (1/10), Guest 222 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the 'slogan' of "Battlebots"? Hint

"When Sparks Fly, Bots Die"
"Sparks Fly When Bots Die"
"When Bots Die, Sparks Fly"
"When Sparks are Flyin', Bots are Dyin'"

2. Which one of these weight categories was not an official weight class in "Battlebots"? Hint

Super Heavyweight
Lightweight
Featherweight
Middleweight

3. How many seasons of "Battlebots" were aired on Comedy Central? Hint

5
3
4
2

4. Which of these people hosted the show at one time? Hint

Arj Barker
Christian Carlberg
Traci Bingham
Tim Green

5. What is the standard length of a "Battlebots" match? Hint

5 minutes
2 minutes
4 minutes
3 minutes

6. What was the former name of the bot that came back as Revision Z?

Answer: (One Word)
7. What was the name of the team who built the bot Surgeon General? Hint

Team Loki
Team Coolrobots
Team Nightmare
Team Toad

8. Which of these weapon types is forbidden on a Battlebot? Hint

Flamethrower
Compressed Air/Pneumatic Weapon
Flipper
Full-Body Spinner

9. A full body spinner was a bot whose body spun completely as a form of a weapon. Which of these bots was a full body spinner? Hint

Backlash
F5
Turbo
Surgeon General

10. Which Battlebot was the tallest ever entered in a competition? Hint

Battlerat
Minion
Tower of Power
Nightmare


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the 'slogan' of "Battlebots"?

Answer: "When Sparks Fly, Bots Die"

"When Sparks Fly, Bots Die" was the official slogan of the "Battlebots" competition.
2. Which one of these weight categories was not an official weight class in "Battlebots"?

Answer: Featherweight

There were four weight classes: Light, Middle, Heavy, and Super Heavy.
3. How many seasons of "Battlebots" were aired on Comedy Central?

Answer: 5

4. Which of these people hosted the show at one time?

Answer: Tim Green

Tim Green was a replacement host after Sean Salsbury left.
5. What is the standard length of a "Battlebots" match?

Answer: 3 minutes

This is shortened if one of the bots in knocked out for 30 seconds, or is obviously incapacitated.
6. What was the former name of the bot that came back as Revision Z?

Answer: Grendel

Grendel was one of the most respectable pickaxes in the tournament, and he easily took out the bot Diesector. After Grendel's retirement for Revision Z (who did not do well at all) Diesector went on to win two more tournaments.
7. What was the name of the team who built the bot Surgeon General?

Answer: Team Loki

Surgeon General did not do well until season 4, when it made it to the Semi-Finals, where he was fighting a winning fight, and then had Radio Failure.
8. Which of these weapon types is forbidden on a Battlebot?

Answer: Flamethrower

The following are a few weapon types not allowed in the sport: Flames, Electric Prods, Explosives, Entanglement Devices.
9. A full body spinner was a bot whose body spun completely as a form of a weapon. Which of these bots was a full body spinner?

Answer: Turbo

While Surgeon General and Backlash are out-of-the-question as horizontal and vertical spinners, only half of F5's body spun.
All of Turbo's body spun.
10. Which Battlebot was the tallest ever entered in a competition?

Answer: Tower of Power

Tower of Power was 6 feet tall! (What a horrible center of gravity!)
Source: Author biohazard930

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 05 2022 : Guest 151: 4/10
Nov 20 2022 : Guest 174: 1/10
Nov 12 2022 : Guest 222: 6/10
Nov 07 2022 : Guest 184: 6/10
Nov 04 2022 : Guest 142: 6/10
Oct 27 2022 : Guest 92: 6/10
Oct 25 2022 : Guest 203: 6/10
Oct 23 2022 : Guest 107: 2/10
Oct 12 2022 : Guest 107: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. BattleBots Average
2. 'Angry Beavers' On Nick Average
3. 'Auf Wiedersehen Pet' - A Tribute Average
4. 'Broadchurch' - Series 1 Average

12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us