FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Behind Every Good TV Show
Quiz about Behind Every Good TV Show

Behind Every Good TV Show... Trivia Quiz


This is a quiz about the people behind popular tv shows. Their names appear on the screen as the show is beginning (or ending). You've seen them a hundred times! Nothing obscure, all multiple choice.

A multiple-choice quiz by LoveRCrowe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. Creators or Producers

Author
LoveRCrowe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,313
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
795
- -
Question 1 of 10
1. What show would you see the name Burt Metcalfe and 'Developed for television by Larry Gelbart'? Hint


Question 2 of 10
2. Which name would you NOT see in the credits for 'The Dukes of Hazzard'? Hint


Question 3 of 10
3. What tv show do you read the names Glen Charles, Les Charles and James Burrows? Hint


Question 4 of 10
4. Which series was developed for television by and produced by Norman Lear? Hint


Question 5 of 10
5. At the beginning of which series will you see the name Sherwood Schwartz? Hint


Question 6 of 10
6. What tv show was created by Gary David Goldberg and produced by Susan Borowitz? Hint


Question 7 of 10
7. At the start of which show will you see the names Deborah Oppenheimer and Bruce Helford? Hint


Question 8 of 10
8. The names Marta Kauffman, Kevin S. Bright and David Crane appear in the credits of which show? Hint


Question 9 of 10
9. Who are the producers and creators of 'The Real World' on MTV? Hint


Question 10 of 10
10. Matt Groening is the creator of 'The Simpsons', who is credited as 'developed by' and is also an executive producer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What show would you see the name Burt Metcalfe and 'Developed for television by Larry Gelbart'?

Answer: M*A*S*H

Larry Gelbart was also an executive producer, executive script consultant, one of the directors and one of the writers of 'M*A*S*H'. He also wrote the movie 'Tootsie'. He is sometimes credited as Francis Burns...Frank Burns?! (Imdb) Burt Metcalfe was associate producer, executive producer and just plain producer.
2. Which name would you NOT see in the credits for 'The Dukes of Hazzard'?

Answer: Darren Rose

Hy Averback directed and produced, Paul R. Picard was the executive producer, Rod Amateau was a director and producer, he also played 'Manny' in the episode 'Repo Men'. Hy Averback also directed episodes of 'M*A*S*H', 'Knight Rider' and 'Murder She Wrote'.
3. What tv show do you read the names Glen Charles, Les Charles and James Burrows?

Answer: Cheers

Glen and Les Charles and James Burrows produced 'Cheers'. Glen and Les Charles also wrote for 'Mash' and 'Mary Tyler Moore'. They produced 'The Bob Newhart Show'. James Burrows has directed many, many tv shows. In the final episode of 'Cheers' a man comes to the door and Sam says 'We're closed.' That man is James Burrows.
4. Which series was developed for television by and produced by Norman Lear?

Answer: All in the Family

Norman Lear is credited as a producer and writer (creator) of 'All in the Family'. He is a production supervisor on 'The Jeffersons'. (IMDb)
5. At the beginning of which series will you see the name Sherwood Schwartz?

Answer: The Brady Bunch

Sherwood Schwartz was a writer and producer of 'The Brady Bunch' and 'Gilligan's Island'. He also wrote the theme songs of both shows.
6. What tv show was created by Gary David Goldberg and produced by Susan Borowitz?

Answer: Family Ties

Gary David Goldberg created and produced 'Family Ties', he also created 'Spin City', both sitcoms star Michael J. Fox. Goldberg also wrote for 'Alice', 'Lou Grant', 'MASH' and 'The Tony Randall Show'. Susan Borowitz is the creator of 'Fresh Prince of Bel Air'.
7. At the start of which show will you see the names Deborah Oppenheimer and Bruce Helford?

Answer: The Drew Carey Show

Deborah Oppenheimer is one of those names that stuck in my head for some reason. She is a producer on the show. The show was created by Drew Carey and Bruce Helford.
8. The names Marta Kauffman, Kevin S. Bright and David Crane appear in the credits of which show?

Answer: Friends

Kauffman, Bright and Crane are the creators and producers of 'Friends'. They also collaborated on 'Jesse' and 'Veronica's Closet'.
9. Who are the producers and creators of 'The Real World' on MTV?

Answer: Mary Ellis-Bunim and Jonathan Murray

Too easy. Mary Ellis-Bunim and Jonathan Murray's names appear on each show. All the incorrect answers were full names of cast members. Danny from New Orleans, Justin from Hawaii, etc.
10. Matt Groening is the creator of 'The Simpsons', who is credited as 'developed by' and is also an executive producer?

Answer: James L. Brooks

James 'Hell' Brooks as he is credited on the Halloween episodes. Sam Simon is also a 'developed by' guy and a producer.
Source: Author LoveRCrowe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us