FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ER Season 12
Quiz about ER Season 12

"ER" Season 12 Trivia Quiz


This quiz is on the twelfth season of "ER".

A multiple-choice quiz by emmyangel26. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. ER
  8. »
  9. Episodes

Author
emmyangel26
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
298,614
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
326
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In the first episode of season twelve, who helped Sam look for her son? Hint


Question 2 of 10
2. In season twelve, Jerry went out into the rain to hunt down a present for Dr. Weaver and ended up getting struck by lightning for the third time in his life.


Question 3 of 10
3. On his first day in the ER, Dr. Victor Clemente pretended to be a patient in need of help, what problem did he pretend to have? Hint


Question 4 of 10
4. Which ER nurse was fired by Sam? Hint


Question 5 of 10
5. Who discovers they are pregnant? Hint


Question 6 of 10
6. Who did not help treat the chimpanzee? Hint


Question 7 of 10
7. Clemente shot Jodie in his apartment while high on narcotics.


Question 8 of 10
8. Who was killed in the episode "Gallant the Hero and the Tragic Vector"? Hint


Question 9 of 10
9. Who accompanies Neela to the funeral? Hint


Question 10 of 10
10. What did not happen in the last episode of season twelve? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 64: 9/10
May 28 2024 : Puzzlegirl2024: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first episode of season twelve, who helped Sam look for her son?

Answer: Luka

The season opener saw Sam and Luka on the road hunting down Alex. He was finally found on the street by a cop who took him to a hospital where he was reunited with his mum. To prevent him from running away again, Sam went with him to the prison so that he could see his dad.
2. In season twelve, Jerry went out into the rain to hunt down a present for Dr. Weaver and ended up getting struck by lightning for the third time in his life.

Answer: False

Jerry goes out into the rain and gets struck by lightning for the second time in his life. He believes that it is because his big size makes him an easy target for the lightning.
3. On his first day in the ER, Dr. Victor Clemente pretended to be a patient in need of help, what problem did he pretend to have?

Answer: Heart attack

Victor Clemente pretended to be a patient when he first arrived in the ER, much to the disappointment of Dr. Pratt, who misdiagnosed the symptoms he pretended to have.
4. Which ER nurse was fired by Sam?

Answer: Haleh

After promoting Sam, Eve makes her fire Haleh. This causes a rift between Sam and the other nurses and results in tension in the ER. This lasts until Sam rehires Haleh after she realises how essential Haleh is to the smooth running of the ER.
5. Who discovers they are pregnant?

Answer: Abby

Abby finds out that she is having Luka's baby and must decide whether or not she wants to keep it. She tells Luka about the baby on Christmas Eve, it was a shock to him as they had only just started going out.
6. Who did not help treat the chimpanzee?

Answer: Weaver

Clemente brought the chimp into the ER as a favour for a friend so that the chimp would have the best care possible. It was also Clemente who decided that the baby chimp's mother should be brought into the ER to say goodbye to her baby.
7. Clemente shot Jodie in his apartment while high on narcotics.

Answer: False

Bobby was waiting in the dark for Clemente and Jodie when they got home from the shops. He shot Jodie, an act which Clemente was later blamed for.
8. Who was killed in the episode "Gallant the Hero and the Tragic Vector"?

Answer: Michael Gallant

Michael Gallant was killed when the car his unit was traveling in was hit by a roadside bomb. This news was told to Neela in the ER in this episode.
9. Who accompanies Neela to the funeral?

Answer: Greg Pratt

Pratt goes to the funeral with Neela because he was one of Gallant's closest friends and served as the best man in their wedding.
10. What did not happen in the last episode of season twelve?

Answer: Weaver was shot

The season final saw Sam's ex Steve come into the ER with plans to escape. Mary one of Steve's associates gave Luka a dose of a drug that caused him to become paralysed. Sam intubated Luka as he was no longer able to breath. When their plans began to go awry they shot up the ER. This led to Jerry being shot and Abby collapsing after having a cramp and bleeding.
Source: Author emmyangel26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us