Quiz about Helena Peabody
Quiz about Helena Peabody

How much do you know about Helena Peabody? | Quiz


This quiz is about Helena Peabody, one of the most interesting characters on the Showtime series "The L Word".

A multiple-choice quiz by beatka. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. The L Word

Author
beatka
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,644
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1015
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 91 (7/10), Guest 150 (9/10), Guest 174 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What nationality was Helena's father? Hint

Russian
British
French
Australian

2. How many children does Helena have with her ex-lover Winnie? Hint

4
1
2
3

3. Season 2: Whom does Helena have an affair with? Hint

Bette
Jenny
Alice
Tina

4. Season 3: What is the name of the woman who files a sexual harassment lawsuit against Helena?

Hint

Dylan
Marion
Chris
Marilyn

5. When does Helena's mother cut her off financially?

Hint

After her affair with Tina
After Shane's wedding
After a row with Winnie
After she is committed to prison

6. Season 3: Whom does Helena share the flat with?

Hint

Tina
Jenny
Alice
Shane

7. Season 4: What kind of job does Shane offer Helena? Hint

Cleaning lady
Assistant hairdresser
Cook
Receptionist

8. Season five: How much money does Helena steal from Catherine's safe? Hint

2 million dollars
3 million dollars
0.5 million dollars
1 million dollars

9. Season five: What is the nickname of the inmate Helena falls in love with?

Hint

Rusty
Dusty
Bette
Busty

10. Season five: Does Peggy reinstate Helena's wealth status?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What nationality was Helena's father?

Answer: British

Helena's father was British. He was an impoverished aristocrat. Helena was born in England and spent most of her life there: hence her British accent.
2. How many children does Helena have with her ex-lover Winnie?

Answer: 2

Helena has a son named Wilson with Winnie Mann. They also have an adopted girl of Chinese origin, Jang Yin. Helena and Winnie don't go along very well.
3. Season 2: Whom does Helena have an affair with?

Answer: Tina

Helena's foundation awards a grant to Tina's non-profit organization, Headquarters for Social Justice. They have an affair, Helena even asks Tina to move in with her. But Tina soon realizes that she is not the only woman in Helena's life and decides to break up with her.
4. Season 3: What is the name of the woman who files a sexual harassment lawsuit against Helena?

Answer: Dylan

Helena and Dylan Moreland work together on a movie. They have a brief affair and Dylan videotapes one of their sexual encounters, during which Helena pretends she forces Dylan to have sex with her. Dylan files a sexual harassment lawsuit, but they manage to settle it off court.
5. When does Helena's mother cut her off financially?

Answer: After Shane's wedding

When Peggy retired, Helena became the new director of the Peabody Foundation. She also bought a movie studio, and made Tina her executive producer. After Helena paid for Shane's wedding with Carmen (which ended in a disaster, because Shane didn't show up at the altar), her mother decided to cut her off financially, so that she learn to live without money.
6. Season 3: Whom does Helena share the flat with?

Answer: Alice

After Helena is cut off financially by her mother, Alice suggests she moves in with her. Helena, accustomed to living in a luxury residence, decides to take up her offer, but she is not happy living in Alice's one-bedroom flat.
7. Season 4: What kind of job does Shane offer Helena?

Answer: Receptionist

Helena is now penniless; she doesn't even work in her own movie studio any longer. Shane offers her a job as a receptionist in her hair studio WAX, but Helena is no good at it and quits.
8. Season five: How much money does Helena steal from Catherine's safe?

Answer: 1 million dollars

Helena and Catherine Rothberg meet at a movie premiere party. Helena and Catherine play a poker; Helena loses and has to pay her debt in kind, but Catherine agrees to cancel her debt if Helena wins another card game. Helena is the winner, but they end up having sex all the same.

Helena becomes Catherine's kept woman but decides to leave her when Catherine says that if Helena loses a bet (the best is whether Paige and Shane's relationship will last), she will have to be her slave for a year; if Helena wins, she is going to get a million dollars and her freedom.

But Helena decides to skip the bet and steal the money from Catherine's safe; she gets caught and is committed to prison.
9. Season five: What is the nickname of the inmate Helena falls in love with?

Answer: Dusty

After stealing money from Catherine, Helena goes to prison. There she shares her cell with an inmate nicknamed Dusty. At first Dusty is a little bit hostile, but they end up having an affair. After Peggy bails Helena out of prison, she finds a means to free Dusty and they escape to a paradise island for the most of the season.
10. Season five: Does Peggy reinstate Helena's wealth status?

Answer: yes

Helena returns in the last episode "Loyal and True", when her mother, Peggy, is taken ill to the hospital. Peggy thinks Helena has learned her lesson and it is time she got her wealth back. When Helena finds out that Kit has lost the Planet to Dawn Denbo and her lover Cindi, she convinces Cindi to sell her the shares in ownership.
Source: Author beatka

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 91: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 150: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 174: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 143: 0/10
Nov 24 2022 : Guest 142: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 47: 9/10
Nov 18 2022 : Guest 107: 6/10
Nov 17 2022 : Guest 104: 8/10
Nov 16 2022 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us