Quiz about Hilarious House of Frightenstein
Quiz about Hilarious House of Frightenstein

"Hilarious House of Frightenstein" Quiz


Remember this show? Come on now, you know you do. If so, relive the memories. Enjoy! Not all questions can be answered by just watching the show.

A multiple-choice quiz by rachbury. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. H

Author
rachbury
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,079
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
13 / 25
Plays
189
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who created and starred in the "Hilarious House of Frightenstein?" Hint

Vincent Price
Mary Shelley
Jim Henson
Billy Van

2. Which creepy-voiced actor was the "comic narrator?"

Answer: (Two Words)
3. What was the name of the Frankenstein monster that the Count and Igor consistantly failed to bring to life? Hint

Brucie
Ernst
Stedwick
Hermann

4. Who would threaten Igor with a violent beating if he failed to notice his grammatical errors?

Answer: (Two or Three Words (He was big, purple and very violent))
5. "It is written, that he who picks the blind begger, in the market place, during an eclipse, can only curse the camel, for its lack of discipline." This would be a phrase spoken by which recurring character? Hint

The Maharishi
Timothy Leary
The Count
The Oracle

6. The Count had a midget version of himself called Midget Count.

True
False

7. Who was the Ghastly Gourmet?

Answer: (One Word)
8. Speaking of the Ghastly Gourmet, what item does she always hit her head on and where does she get her letters from? Hint

her big metal spoon and a stuffed cat
a low support beam and a breadbox
a big brass pot and a stuffed eagle
an egg wisk and her cauldron

9. What part of the body would the mosquito always try to bite? Hint

neck
foot
elbow
nose

10. What type of currency is used in the castle? Hint

Blood Chips
Ghoulars
Horrars
D-ahhh-llers

11. Finish the castle anthem: "Gory, Gory...." Hint

Pennsylvania
Transylvania
Palpatatia
Frightenstein....ia

12. What is the name of the horrible beast that would never let Igor keep any of the pets that Dr. Pet Vet would bring in to show him? Hint

Sloth
Toad
Igor
Tank

13. Which character did Billy Van play? Hint

The Mosquito
Dr. Pet Vet
Super-hippy
The Professor

14. Ocassionally, there would be a real cat that would appear in a segment knocking things over. Who can she be seen with? Hint

The Librarian
Bwana Clyde Batty
Dr. Pet Vet
Gronk

15. Gronk had orange bushy eyebrows, purple fur and a pink fin on top of his head.

True
False

16. Who ran EECH, the castle radio station, and would jump into the psychedelic dance area?

Answer: (One Word)
17. What sign would occasionally be attached to one of The Oracle's crystal balls? Hint

Out of Order
Read your Fortune?
Insert 50 cents
I can also guess your weight.

18. "Oooga Booga" was the catch phrase of which recurring zoo keeping character? Hint

Bwana Clyde Batty
The Librarian
Dr. Pet Vet
Grammer Slammer

19. "When I'm calling you-oooooo-oooo-ooo" was sung by which character? Hint

The Soldier
Gronk
Grizelda
Wolfman

20. Who would always get hit in the face with a barrage of baseballs? Hint

Gorilla
Donkey
Alligator
Squirrel

21. Who was in charge of the "Dead Letter Office?" Hint

The Professor
Gronk
Harvey Wallbanger
The Count

22. What "instrument" does Igor occasionally play? Hint

tennis raquet guitar
brass pot
elastic band bass
flute

23. Mitch Markowitz was a producer/writer on the "Hilarious House of Frightenstein." He also wrote which popular movie? Hint

Good Morning Vietnam
Ferris Bueller's Day Off
Nightmare on Elm Street
The English Patient

24. What colour was the inside of The Count's cape? Hint

white
red
black
green

25. "The Hilarious House of Frightenstein" was filmed in which year? Hint

1973
1975
1969
1971


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who created and starred in the "Hilarious House of Frightenstein?"

Answer: Billy Van

Billy Van was all but 5 characters on this show.
2. Which creepy-voiced actor was the "comic narrator?"

Answer: Vincent Price

Vincent Price actually filmed all of his segments within a four day session and had nothing else to do with the show from that point on. He had over 400 segments recorded!
3. What was the name of the Frankenstein monster that the Count and Igor consistantly failed to bring to life?

Answer: Brucie

Brucie J. Monster to be exact.
4. Who would threaten Igor with a violent beating if he failed to notice his grammatical errors?

Answer: Grammar Slammer Bammer

It would have been so great to see Igor get a thrashing at least once!
5. "It is written, that he who picks the blind begger, in the market place, during an eclipse, can only curse the camel, for its lack of discipline." This would be a phrase spoken by which recurring character?

Answer: The Maharishi

He would impart some words of wisdom, and then flowers would dump on his head.
6. The Count had a midget version of himself called Midget Count.

Answer: True

You have to love the fact that he's known as Midget Count, obviously long before PC existed. He went by the name Guy Big on the show credits.
7. Who was the Ghastly Gourmet?

Answer: Grizelda

She was a fantastic character!
8. Speaking of the Ghastly Gourmet, what item does she always hit her head on and where does she get her letters from?

Answer: a big brass pot and a stuffed eagle

The dead eagle was named Polly. I don't think there is a better place to find your mail!
9. What part of the body would the mosquito always try to bite?

Answer: foot

The "Flight of the Bumblebee" would play in the backgroud.
10. What type of currency is used in the castle?

Answer: Ghoulars

That's right, ghoulars! Did I frighten you?
11. Finish the castle anthem: "Gory, Gory...."

Answer: Transylvania

"Gory Gory Transylvania,
Where werewolves and bats will always maim ya.
The murky moor will likely claim ya.
As we go stumbling through-oooo-oooo."
12. What is the name of the horrible beast that would never let Igor keep any of the pets that Dr. Pet Vet would bring in to show him?

Answer: Sloth

I'm not too sure what the deal was with Sloth, but he seemed to rule Igor much like The Count. Poor Igor. Even beasts enslave him.
13. Which character did Billy Van play?

Answer: Dr. Pet Vet

Super-hippy and the mosquito were played by Mitch Markowitz. The professor was Julius Sumner Miller.
14. Ocassionally, there would be a real cat that would appear in a segment knocking things over. Who can she be seen with?

Answer: The Librarian

It would sometimes knock books off of his shelf.
15. Gronk had orange bushy eyebrows, purple fur and a pink fin on top of his head.

Answer: True

He was one of the many puppets that appeared on the show.
16. Who ran EECH, the castle radio station, and would jump into the psychedelic dance area?

Answer: Wolfman

17. What sign would occasionally be attached to one of The Oracle's crystal balls?

Answer: Out of Order

The crystal ball would tumble and smash!
18. "Oooga Booga" was the catch phrase of which recurring zoo keeping character?

Answer: Bwana Clyde Batty

Bwana Clyde was the host of the "Zany Zoo" and would talk about strange animals around the globe.
19. "When I'm calling you-oooooo-oooo-ooo" was sung by which character?

Answer: The Soldier

He would then get a pie in the face. Ahhh, classic comedy. Ya gotta love it!
20. Who would always get hit in the face with a barrage of baseballs?

Answer: Gorilla

Some of the best sound effects were used in these segments.
21. Who was in charge of the "Dead Letter Office?"

Answer: Harvey Wallbanger

This character was so popular that an alcoholic beverage was named after him. The rest is alcoholic history.
22. What "instrument" does Igor occasionally play?

Answer: tennis raquet guitar

And what a beautiful voice to go along with it. Like an angel!
23. Mitch Markowitz was a producer/writer on the "Hilarious House of Frightenstein." He also wrote which popular movie?

Answer: Good Morning Vietnam

Who would of guessed it? Robin Williams was nominated for Best Actor at the Academy Awards for his role in this film.
24. What colour was the inside of The Count's cape?

Answer: red

"And now you know."
25. "The Hilarious House of Frightenstein" was filmed in which year?

Answer: 1971

It was filmed in 1971, and repeated throughout the land for the next 32 years. Hope you had fun!
Source: Author rachbury

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us