FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Keeping Up with the Coopers
Quiz about Keeping Up with the Coopers

Keeping Up with the Coopers Trivia Quiz


These questions are about television characters with the last name Cooper.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,679
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
336
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Betty Cooper was the blonde half of the famous Betty and Veronica in the "Archie" comic strip. What actress, who first came to prominence on the television show "Picket Fences", played Betty Cooper in the 1990 TV movie "Archie: To Riverdale and Back Again"? Hint


Question 2 of 10
2. Jim Parsons is famous for playing Sheldon Cooper on the show "The Big Bang Theory". What is the name of Sheldon's twin sister on "The Big Bang Theory"? Hint


Question 3 of 10
3. Kyle MacLachlan played the part of F.B.I. agent Dale Cooper in what 1990s television show? Hint


Question 4 of 10
4. Julie and Barbara Cooper were the teenage daughters in which 1975-1984 situation comedy? Hint


Question 5 of 10
5. Danica McKellar played the part of Gwendolyn Cooper in which 1988-1993 comedy-drama? Hint


Question 6 of 10
6. From 1993--2009, Justin Deas played the part of Buzz Cooper Sr. on which American daytime drama that ran for a combined 72 years on television and radio? Hint


Question 7 of 10
7. Welsh actress Eve Myles plays the part of Gwen Cooper in which show that debuted in 2006? Hint


Question 8 of 10
8. Mark Curry played the part of Mark Cooper in the 1992-1997 television show "Hanging with Mr. Cooper". What was Mark Cooper before he became a high school teacher? Hint


Question 9 of 10
9. Mischa Barton played the part of Marissa Cooper in which 2003 Fox television show? Hint


Question 10 of 10
10. Robert Morse is best known for playing the part of Bertram Cooper. Cooper is the senior partner of an advertising firm in which AMC cable television show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Betty Cooper was the blonde half of the famous Betty and Veronica in the "Archie" comic strip. What actress, who first came to prominence on the television show "Picket Fences", played Betty Cooper in the 1990 TV movie "Archie: To Riverdale and Back Again"?

Answer: Lauren Holly

Archie Andrews returned to Riverdale for a high school reunion in this live-action television movie. Holly went from playing Deputy Sheriff Maxine Stewart on "Picket Fences" to the movie "Dumb and Dumber" with Jim Carrey, to whom she was married for a short time. She also played Director Jenny Sheppard on the television show "NCIS" from 2005-2008.
2. Jim Parsons is famous for playing Sheldon Cooper on the show "The Big Bang Theory". What is the name of Sheldon's twin sister on "The Big Bang Theory"?

Answer: Missy Cooper

Missy Cooper, played by actress Courtney Henggeler, appears in the season 1 episode "The Pork Chop Indeterminacy". All the guys vie for the attention of Sheldon's attractive twin sister. Missy appears to be interested in Raj but his inability to talk to women gets in the way despite an experimental drug aimed at overcoming his shyness. Mary Cooper, played by Laurie Metcalf, is Sheldon's mother.
3. Kyle MacLachlan played the part of F.B.I. agent Dale Cooper in what 1990s television show?

Answer: Twin Peaks

"Twin Peaks" followed FBI agent Dale Cooper as he investigated the murder of high school student Laura Palmer. The show was created by film maker David Lynch and exhibited his trademark eccentric story telling.
4. Julie and Barbara Cooper were the teenage daughters in which 1975-1984 situation comedy?

Answer: One Day at a Time

"One Day at a Time" was a Norman Lear-produced comedy following the lives of a recently divorced woman and her two teenage daughters played by MacKenzie Phillips and Valerie Bertinelli. Philips who played Julie Cooper struggled with substance abuse during the show and afterwards. Bertinelli, who played the younger sister, Barbara has had a varied career including being a television movie staple, a rock star wife and a television product pitch person.
5. Danica McKellar played the part of Gwendolyn Cooper in which 1988-1993 comedy-drama?

Answer: The Wonder Years

"The Wonder Years" followed the remembrances of a narrator as he looked back on his teenage years. Much of the series dealt with his relationship with his neigbor Winnie Cooper. McKellar continued to act, guest starring on many shows over the years. She also graduated from UCLA with a degree in mathematics and has authored books making math easier for young people to understand.
6. From 1993--2009, Justin Deas played the part of Buzz Cooper Sr. on which American daytime drama that ran for a combined 72 years on television and radio?

Answer: Guiding Light

"Guiding Light" began on radio in 1937 moving to television in 1952. The show was canceled in 2009 after 72 years. For many years, Deas held the record for Daytime Emmy Awards for acting until it was bypassed by Anthony Geary.
7. Welsh actress Eve Myles plays the part of Gwen Cooper in which show that debuted in 2006?

Answer: Torchwood

"Torchwood" is a spin-off of the long running British series "Doctor Who". Gwen Cooper is a Welsh police officer who gets involved with the mysterious Torchwood Institute that investigates extraterrestrial cases.
8. Mark Curry played the part of Mark Cooper in the 1992-1997 television show "Hanging with Mr. Cooper". What was Mark Cooper before he became a high school teacher?

Answer: Professional athlete

Mark Cooper was a professional basketball player who took a job as a teacher in Oakland, California. The show followed Cooper's life at school and at home with a "Three's Company" type of relationship with two female friends.
9. Mischa Barton played the part of Marissa Cooper in which 2003 Fox television show?

Answer: The O.C.

"The O.C." followed Ryan Atwood, a teenager from the wrong side of the tracks, who moved into the affluent community of Orange County. Marissa Cooper was the attractive neighbor who had an on and off again relationship with Ryan. She was killed off at the end of season 3.
10. Robert Morse is best known for playing the part of Bertram Cooper. Cooper is the senior partner of an advertising firm in which AMC cable television show?

Answer: Mad Men

Bertram Cooper exhibits many eccentric behaviors but his business instincts are formidable. Morse's career dates back to the mid-1950s on Broadway and has included television, movies and cartoon voice work.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us