FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Northern Exposure ChrisintheMorning
Quiz about Northern Exposure ChrisintheMorning

'Northern Exposure' Chris-in-the-Morning Quiz


A quiz on my favourite 'Northern Exposure' character.

A multiple-choice quiz by Elanor. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Northern Exposure

Author
Elanor
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,848
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1852
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 166 (12/15), Tisser (2/15), Guest 174 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the radio station where Chris does his show?

Answer: (One Word - initials)
2. Where does Chris come from? Hint

New York City
Grosse Pointe, Michigan
Wheeling, West Virginia
Saskatoon, Saskatchewan

3. What was Chris's middle name? Hint

Steven
Danforth
Jack
Bernard

4. Who was the only woman NOT to be attracted by Chris's pheromones? Hint

Marilyn
Shelly
Irene
Ruth-Anne

5. Why did Chris steal radios and car stereos one Spring? Hint

He wanted to get revenge on Maurice
He disliked electrical appliances
He wanted to do something bad
He wanted to go back to prison

6. What game did Maurice try to teach Chris? Hint

golf
croquet
scrabble
pool

7. Who was Chris's childhood friend? Hint

Dickie Heath
Billy Bodner
Doug Hanson
Joy King George

8. Which author was Chris reading on air, causing Maurice to sack him from the radio show? Hint

Walt Whitman
T S Eliot
Marcel Proust
Jack London

9. For which couple does Chris perform the wedding ceremony? Hint

Adam and Eve
Joel and Elaine
Maurice and Barbara
Maggie and Rick

10. What business did Chris part-own for a while? Hint

The radio station
The pizza place
Ruth-Anne's store
The Brick

11. Which of these was Chris NOT attracted to? Hint

Lightfeather
Simon
Amy
Irene

12. Where did Chris perform a divorce ceremony for Shelly and Wayne? Hint

at the Brick
in the forest
out by the lake
on air

13. Why did Chris want to fling a cow? Hint

He was creating tomorrow's memories
The fleeting nature of the piece was a comment on mortality
His soul was expressing itself
All of these reasons

14. What was Chris unable to understand? Hint

multiplication
subtraction
fractions
division

15. What did Marilyn want Chris to teach her to do? Hint

write poetry
hunt
repair an engine
drive


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the radio station where Chris does his show?

Answer: kbhr

Also known as K-Bear, 570 AM.
2. Where does Chris come from?

Answer: Wheeling, West Virginia

Maggie O'Connell came from Grosse Pointe, Shelly was from Saskatoon, and Dr Joel Fleischman came from the Big Apple. John Corbett, who played Chris Stevens, is also from Wheeling, WV.
3. What was Chris's middle name?

Answer: Danforth

Bernard was Chris's half brother. Jack was one of his favourite authors (Jack London).
4. Who was the only woman NOT to be attracted by Chris's pheromones?

Answer: Irene

From the memorable episode where the Stevens pheromones made Chris attractive to every woman who smelt him. Irene was the opthamologist. She had a cold and couldn't smell Chris, so wasn't attracted; a fact which made her irresistible to him.
5. Why did Chris steal radios and car stereos one Spring?

Answer: He wanted to do something bad

He told Ed that he did it because 'Sometimes you have to do something bad - just to know you're alive.'
6. What game did Maurice try to teach Chris?

Answer: croquet

Maurice was trying to see whether Chris would make a good heir to the Minniefield fortune. Chris walked out, because he couldn't get on with Maurice.
7. Who was Chris's childhood friend?

Answer: Dickie Heath

Chris often mentions Dickie Heath (they once stole a car together.) The other three were all friends from his prison days.
8. Which author was Chris reading on air, causing Maurice to sack him from the radio show?

Answer: Walt Whitman

Chris has read from all these authors, but Maurice objected to Walt Whitman because he was homosexual. He does change his mind again later, and reinstate Chris to his post.
9. For which couple does Chris perform the wedding ceremony?

Answer: Adam and Eve

He was ordained after replying to an ad in 'Rolling Stone' magazine. Adam, the chef who lived a hermit's life in the forest, eventually married Eve after an on-off (and on-off-on-off again) romance.
10. What business did Chris part-own for a while?

Answer: The Brick

Holling sold him a part share in the Brick, but bought it back after Chris gave everyone free drinks and pizza, nearly bankrupting them within a week.
11. Which of these was Chris NOT attracted to?

Answer: Lightfeather

Chris dated Amy after he killed her dog. He was worried about being attracted to Brother Simon, until it turned out he was a she. Ed dated Lightfeather after Chris wrote poetry for him to give her, la Cyrano de Bergerac.
12. Where did Chris perform a divorce ceremony for Shelly and Wayne?

Answer: on air

'Shelly Tambo, do you un-take Wayne Jones as your lawfully wedded husband?'
13. Why did Chris want to fling a cow?

Answer: All of these reasons

He was disappointed to hear that Monty Python had already flung a cow in "The Holy Grail". Of course, in the end he flung Maggie's piano instead.
14. What was Chris unable to understand?

Answer: fractions

He said he struggled with super-string atomic theory because he got lost with fractions.
15. What did Marilyn want Chris to teach her to do?

Answer: drive

She gave up because he kept talking about how the engine worked. 'My student came to me with a desire to know the time. I told her how to make a watch.'
Source: Author Elanor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Sep 06 2023 : Guest 166: 12/15
Aug 20 2023 : Tisser: 2/15
Aug 20 2023 : Guest 174: 10/15
Aug 20 2023 : Guest 174: 12/15
Aug 14 2023 : spidersfull: 15/15
Aug 13 2023 : Guest 31: 12/15
Aug 10 2023 : Guest 173: 12/15
Aug 02 2023 : Guest 212: 11/15

Score Distribution

quiz
9/21/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us