FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Northern Exposure Trivia
Quiz about Northern Exposure Trivia

'Northern Exposure' Trivia Trivia Quiz


Welcome to the trivia about the TV Show, Northern Exposure. Be prepared for some hard, some easy questions, I'm a fan of this show greatly and enjoy it.

A multiple-choice quiz by DawnaDragon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Northern Exposure

Author
DawnaDragon
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,133
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1555
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 98 (6/10), Guest 66 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who 'discovered' the town of Cicely? Hint

Johnny
An Italian
Cicely and Rosalyn
Maurice

2. What's Ed favorite movie? Hint

Citizen Kane
Breakfast At Tiffany's
Psycho
Gone With The Wind

3. What's the name of Joel's ex-fianceť who broke up with him through a letter? Hint

Belle
Kate
Kimmie
Elaine

4. On which American network did the series debut? Hint

LMN
PBS
CBS
FOX

5. Who painted the mural outside on one of the walls that says 'Rosalyn's Cafe'? Hint

Rosalyn
An artist
A passing hippie
Ned and Cicely

6. How many years has Dr. Joel Fleishman been in Cicely, as heard in "The Quest" (season six)? Hint

1
5
10
18

7. What American state is Cicely in?

Answer: (One Word)
8. What is the name of the bar that everyone goes to? Hint

Rosalyn's Cafe
The Brick
Cicely's
Maurice's Bar

9. Who once co-owned the Holling's bar? Hint

Chris
Maurice
Maggie
No one

10. What's the name of Fleishman's receptionist? Hint

Clark
Millie
Jackson
Marilyn


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who 'discovered' the town of Cicely?

Answer: Cicely and Rosalyn

Cicely and Rosalyn were lovers. The town was named Cicely after they found the town and made it more classy and up to date. Cicely took a bullet for Rosalyn and died, then everyone started to call the town Cicely.
2. What's Ed favorite movie?

Answer: Citizen Kane

Ed wanted to do a Film Festival honoring Orson Welles' movies.
3. What's the name of Joel's ex-fianceť who broke up with him through a letter?

Answer: Elaine

Elaine dumped Joel for a much older judge.
4. On which American network did the series debut?

Answer: CBS

It debuted in 1990 and ended in 1995, for a total of 110 episodes.
5. Who painted the mural outside on one of the walls that says 'Rosalyn's Cafe'?

Answer: A passing hippie

The hippie was so high on the weed that Maurice had to add the apostrophe and s to 'Rosalyn's'.
6. How many years has Dr. Joel Fleishman been in Cicely, as heard in "The Quest" (season six)?

Answer: 5

In the episode called, 'The Quest' in the sixth season, Fleishman tells Maggie he's been in Cicely for 5 years.
7. What American state is Cicely in?

Answer: Alaska

8. What is the name of the bar that everyone goes to?

Answer: The Brick

Holling and Shelley own the bar, and also make it their house.
9. Who once co-owned the Holling's bar?

Answer: Chris

Holling owed the IRS several thousands of dollars, so he sold half the bar to Chris.
10. What's the name of Fleishman's receptionist?

Answer: Marilyn

Elaine Miles plays the part of Marilyn and was a guest star for several episodes (most in the first season).
Source: Author DawnaDragon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Aug 10 2023 : Guest 66: 10/10
Aug 06 2023 : Guest 98: 6/10
Jul 26 2023 : Guest 66: 9/10
Jul 25 2023 : Guest 204: 10/10

Score Distribution

quiz
9/21/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us