Quiz about ScoobyDoo and the Ghoul School Part 1
Quiz about ScoobyDoo and the Ghoul School Part 1

Scooby-Doo and the Ghoul School Part 1 Quiz


Here's a quiz on my favorite "Scooby-Doo" movie of all-time, "Scooby-Doo and the Ghoul School".

A multiple-choice quiz by Ascoobus. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. Scooby-Doo

Author
Ascoobus
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,787
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
114
Last 3 plays: Guest 73 (6/10), Guest 70 (9/10), Guest 104 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When Scooby is saying "riting," what does he really mean? Hint

Smiting
Lightning
Writing
Fighting

2. What is the name of the school's resident dragon? Hint

Winnie
Sybella
Matches
Tanis

3. Where do Shaggy, Scooby and Scrappy sleep at Grimwood's? Hint

At their house
A hotel
A bed upstairs
Downstairs

4. Who is Grimwood's arch-rivals for the annual volleyball game? Hint

Deadend Monster School
Calloway Military School
Ghoul Education Center
Spirit of Halloween Academy

5. To practice for the annual volleyball game, what exercise do the girls do? Hint

Scareobics
Ghoulrobics
Screamarobics
Creeprobics

6. What currency is Sybella's allowance paid in? Hint

Monopoly money
Transylvanian Euros
Transylvanian Dollars
Transylvanian Pesos

7. What is Sybella's favorite type of apple? Hint

Rotten Granny Smith
Moldy Honeycrisp
Crabapple
Sour green

8. Who wins the volleyball match? Hint

Grimwood
It was a tie
Calloway
Barack Obama

9. What day is Grimwood's parent open house? Hint

The night before Halloween
Friday the 13th
The day after Halloween
Halloween night

10. What is the final score in the volleyball game? Hint

21 - 20
21 - 19
21 - 13
21- 0


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Scooby is saying "riting," what does he really mean?

Answer: Writing

By writing, Scooby is talking about the credits, which are running at the top of the screen.
2. What is the name of the school's resident dragon?

Answer: Matches

At the beginning, Matches dislikes Scooby, Shaggy and Scrappy, but at the end of the movie he grows closer to them and they all become friends.
3. Where do Shaggy, Scooby and Scrappy sleep at Grimwood's?

Answer: A bed upstairs

Shaggy and Scooby sleep in the same room together while Scrappy sleeps elsewhere.
4. Who is Grimwood's arch-rivals for the annual volleyball game?

Answer: Calloway Military School

Calloway is right next to Grimwood's.
5. To practice for the annual volleyball game, what exercise do the girls do?

Answer: Scareobics

Scareobics is a just another word for "aerobics" according to the girl ghouls.
6. What currency is Sybella's allowance paid in?

Answer: Transylvanian Dollars

Sybella mentions this briefly when she is ordering a pizza.
7. What is Sybella's favorite type of apple?

Answer: Crabapple

Sybella eats the apples by sucking the juice out and throwing the shriveled up apple away.
8. Who wins the volleyball match?

Answer: Grimwood

Grimwood wins because Scooby accidentally swallows a remote that Calloway was using to cheat.
9. What day is Grimwood's parent open house?

Answer: Halloween night

This open house isn't to discuss grades as normal, but rather for the girls to socialize with parents.
10. What is the final score in the volleyball game?

Answer: 21 - 20

The Grimwood girls win by one point, thanks to Tanis.
Source: Author Ascoobus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 26 2022 : Guest 73: 6/10
Dec 23 2022 : Guest 70: 9/10
Dec 18 2022 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us