FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Thunderbirds Characters
Quiz about Thunderbirds Characters

'Thunderbirds' Characters Trivia Quiz


This quiz is all about the five Tracy brothers. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Linaw50. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. Thunderbirds

Author
Linaw50
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,873
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
15 / 25
Plays
1375
Last 3 plays: red_and_blue (14/25), Guest 90 (18/25), Guest 86 (19/25).
- -
Question 1 of 25
1. Scott Tracy: What was Scott's date of birth? Hint


Question 2 of 25
2. Scott Tracy: What sash colour did Scott wear? Hint


Question 3 of 25
3. Scott Tracy: Which aircraft did Scott usually pilot? Hint


Question 4 of 25
4. Scott Tracy: Which of his brothers did Scott sometimes accompany in Thunderbird 3? Hint


Question 5 of 25
5. Scott Tracy: What was Scott's hair colour? Hint


Question 6 of 25
6. Gordon Tracy: When was Gordon born? Hint


Question 7 of 25
7. Gordon Tracy: What sash colour did Gordon wear? Hint


Question 8 of 25
8. Gordon Tracy: Gordon was a past Olympic champion at which swimming stroke? Hint


Question 9 of 25
9. Gordon Tracy: Which Thunderbird did Gordon usually pilot? Hint


Question 10 of 25
10. Gordon Tracy: What colour was Gordon's hair? Hint


Question 11 of 25
11. Virgil Tracy: What was Virgil's date of birth? Hint


Question 12 of 25
12. Virgil Tracy: What colour sash did Virgil wear? Hint


Question 13 of 25
13. Virgil Tracy: Which aircraft did Virgil usually pilot? Hint


Question 14 of 25
14. Virgil Tracy: Which musical instrument was Virgil an expert at? Hint


Question 15 of 25
15. Virgil Tracy: What hair colour did Virgil have? Hint


Question 16 of 25
16. Alan Tracy: When was Alan born? Hint


Question 17 of 25
17. Alan Tracy: What sash colour did Alan wear? Hint


Question 18 of 25
18. Alan Tracy: Which aircraft did Alan usually pilot? Hint


Question 19 of 25
19. Alan Tracy: Alan shares monthly duty of which aircraft with John? Hint


Question 20 of 25
20. Alan Tracy: What was Alan's hair colour? Hint


Question 21 of 25
21. John Tracy: When was John born? Hint


Question 22 of 25
22. John Tracy: What colour sash did John usually wear? Hint


Question 23 of 25
23. John Tracy: Which aircraft did John usually pilot? Hint


Question 24 of 25
24. John Tracy: What does John have a degree in? Hint


Question 25 of 25
25. John Tracy: What hair colour did John have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : red_and_blue: 14/25
Feb 18 2024 : Guest 90: 18/25
Feb 17 2024 : Guest 86: 19/25
Feb 17 2024 : Guest 110: 22/25
Feb 12 2024 : Guest 94: 13/25
Feb 09 2024 : Guest 58: 23/25
Feb 02 2024 : Guest 76: 20/25
Jan 30 2024 : Guest 86: 21/25
Jan 21 2024 : Guest 92: 21/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Scott Tracy: What was Scott's date of birth?

Answer: April 4th

Strangely enough, when the series was made, none of the Tracy brothers would even have been born yet in real life. Scott is the oldest Tracy brother.
2. Scott Tracy: What sash colour did Scott wear?

Answer: pale blue

Each Tracy brother wears a different colour sash.
3. Scott Tracy: Which aircraft did Scott usually pilot?

Answer: Thunderbird 1

Scott was usually the pilot of Thunderbird 1, however he sometimes accompanied Alan in Thunderbird 3.
4. Scott Tracy: Which of his brothers did Scott sometimes accompany in Thunderbird 3?

Answer: Alan

Each Tracy brother was usually the pilot of their own aircraft, but sometimes they accompanied one of their brothers in another aircraft to help them with the mission.
5. Scott Tracy: What was Scott's hair colour?

Answer: brown

Scott had brown hair, as did his brother Virgil.
6. Gordon Tracy: When was Gordon born?

Answer: February 14th

Gordon is the second youngest Tracy brother.
7. Gordon Tracy: What sash colour did Gordon wear?

Answer: orange

His sash colour almost matches the colour of his aircraft, Thunderbird 4!
8. Gordon Tracy: Gordon was a past Olympic champion at which swimming stroke?

Answer: butterfly stroke

Gordon likes to swim, which is probably why he pilots the aircraft that travels under the sea.
9. Gordon Tracy: Which Thunderbird did Gordon usually pilot?

Answer: Thunderbird 4

Thunderbird 4 was used for underwater rescues. It was usually carried in 'POD 4' of Thunderbird 2.
10. Gordon Tracy: What colour was Gordon's hair?

Answer: ginger

Gordon is the only Tracy brother with ginger hair.
11. Virgil Tracy: What was Virgil's date of birth?

Answer: August 15th

Virgil is the third oldest Tracy brother.
12. Virgil Tracy: What colour sash did Virgil wear?

Answer: pale yellow

13. Virgil Tracy: Which aircraft did Virgil usually pilot?

Answer: Thunderbird 2

Thunderbird 2 has many different compartments that can be attached underneath to carry machinery.
14. Virgil Tracy: Which musical instrument was Virgil an expert at?

Answer: piano

15. Virgil Tracy: What hair colour did Virgil have?

Answer: brown

Scott and Virgil are the only two Tracy brothers to have brown hair.
16. Alan Tracy: When was Alan born?

Answer: March 12th

Alan is the youngest Tracy brother.
17. Alan Tracy: What sash colour did Alan wear?

Answer: off-white

18. Alan Tracy: Which aircraft did Alan usually pilot?

Answer: Thunderbird 3

Alan was usually the pilot of Thunderbird 3, sometimes with the aid of his brother Scott.
19. Alan Tracy: Alan shares monthly duty of which aircraft with John?

Answer: Thunderbird 5

Thunderbird 5 is situated in Space and to get to it they must travel in Thunderbird 3.
20. Alan Tracy: What was Alan's hair colour?

Answer: blonde

Alan and John are the only Tracy brothers who have blonde hair.
21. John Tracy: When was John born?

Answer: October 8th

John is the second oldest and fourth youngest Tracy brother.
22. John Tracy: What colour sash did John usually wear?

Answer: lilac

23. John Tracy: Which aircraft did John usually pilot?

Answer: Thunderbird 5

John shares monthly duty of Thunderbird 5 with Alan.
24. John Tracy: What does John have a degree in?

Answer: laser communications

25. John Tracy: What hair colour did John have?

Answer: blonde

John is the only Tracy brother to have blonde hair, apart from his brother Alan.
Source: Author Linaw50

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us