FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gears of War Facts
Quiz about Gears of War Facts

"Gears of War" Facts Trivia Quiz


This is a detailed quiz on "Gears of War" for Xbox 360. (Spoilers included)

A multiple-choice quiz by joeyspidey. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gears of War

Author
joeyspidey
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,625
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1965
- -
Question 1 of 10
1. What are the names of the locust enemies at the start of the game? Hint


Question 2 of 10
2. How does Carmine die? Hint


Question 3 of 10
3. How does Lt. Kim die? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of these weapons from the campaign is NOT in online play? Hint


Question 5 of 10
5. What enemies do you NOT fight in the last chapter of Act 5? Hint


Question 6 of 10
6. How many latches do you need to shoot before the Corpser dies? Hint


Question 7 of 10
7. What is the first Locust to have a gnasher shotgun in campaign mode? Hint


Question 8 of 10
8. How many gamer points do you receive for finding ten of the thirty COG tags? Hint


Question 9 of 10
9. On what planet does "Gears of War" take place? Hint


Question 10 of 10
10. In the last chapter of Act 2, how many Boomers come out of the giant emergence hole? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the names of the locust enemies at the start of the game?

Answer: Drones

Theron Guards are encountered in the mines and are the first enemies to use torque bows. Berserkers don't have weapons and come much later in the game. Carmine is your ally at the start of the game.
2. How does Carmine die?

Answer: Sniper

This is where the sniper gun comes into the game. A look-alike Carmine gets ripped apart by a Berserker later.
3. How does Lt. Kim die?

Answer: General RAAM

General RAAM stabs him right before the look-alike Carmine gets ripped apart by a Berserker. Carmine gets sniped, and no one dies from friendly fire.
4. Which one of these weapons from the campaign is NOT in online play?

Answer: None of these

The Troika is located on the War Machine level. Torque Bows and Revolvers are found in various stages.
5. What enemies do you NOT fight in the last chapter of Act 5?

Answer: Berserker

General RAAM is surrounded by Kryll in this last boss fight. Locusts on Reavers are also shooting at you and a COG helicopter, and the Berserker is in the first chapter, not the last.
6. How many latches do you need to shoot before the Corpser dies?

Answer: Two

After you drive it back several yards, two clamps will glow. After you shoot them the Corpser falls and dies.
7. What is the first Locust to have a gnasher shotgun in campaign mode?

Answer: Grenadiers

Drones have Hammerbursts, the machine guns. Theron Guards have Torque Bows, and Boomers have, duh, Boomshot guns.
8. How many gamer points do you receive for finding ten of the thirty COG tags?

Answer: Ten

You receive twenty gamer points for finding twenty, and thirty for finding all of them. Finding all of them is an almost impossible feat.
9. On what planet does "Gears of War" take place?

Answer: Sera

According to the opening movie, the game takes place on Planet Sera. Supposedly, the women talking at the beginning is the Locust Queen.
10. In the last chapter of Act 2, how many Boomers come out of the giant emergence hole?

Answer: Four

After you beat the living snot out of the dozens of Locusts, a huge emergence hole opens up behind you, with four Boomers in it. There is one other Boomer in that chapter as well.
Source: Author joeyspidey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us