FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gears of War Weapons
Quiz about Gears of War Weapons

"Gears of War" Weapons Trivia Quiz


This is a quiz about the weapons in "Gears of War", an Xbox 360 game.

A multiple-choice quiz by GreenDragon028. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gears of War

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,513
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4156
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (10/10), matthewpokemon (10/10), DizWiz (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the maximum amount of bullets the Lancer Assault Rifle can hold? Hint


Question 2 of 10
2. Which weapon uses the Chainsaw Bayonet for a melee attack? Hint


Question 3 of 10
3. The Hammer of Dawn can be used any time in the game.


Question 4 of 10
4. What is the sniper rifle's name? Hint


Question 5 of 10
5. What are the only two sidearms included within "Gears of War"? Hint


Question 6 of 10
6. What weapon do Boomers carry? Hint


Question 7 of 10
7. What weapon do the Theron Guards carry? Hint


Question 8 of 10
8. What do the Grenadiers carry? Hint


Question 9 of 10
9. What does a Wretch carry? Hint


Question 10 of 10
10. What weapon does an Emerger carry? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Guest 208: 10/10
Feb 07 2024 : matthewpokemon: 10/10
Feb 02 2024 : DizWiz: 10/10
Feb 02 2024 : MemeQueen: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the maximum amount of bullets the Lancer Assault Rifle can hold?

Answer: 660

There is no gun within the game that can carry over 780 bullets. The Locust Repeater can carry 780 bullets.
2. Which weapon uses the Chainsaw Bayonet for a melee attack?

Answer: Lancer Assault Rifle

Although you can kill most Drones in one hit it does have a weakness. It has the tendency to jam when you're injured and is inaccurate.
3. The Hammer of Dawn can be used any time in the game.

Answer: False

The Hammer of Dawn can only be used when the satellite is overhead and there is clear sky. In most cases, the Hammer of Dawn is only usable for a few minutes while the satellite orbits.
4. What is the sniper rifle's name?

Answer: Longshot

You actually have to read the booklet included in the game to find out the name of the rifle. Alternatively, when you attempt to pick it up, it will tell you the name.
5. What are the only two sidearms included within "Gears of War"?

Answer: Snub Pistol & Magnum

There is no 9mm in the game only the Snub Pistol and Magnum. The Snub Pistol can fire at a high rate while the Magnum shoots at a slower rate but is more powerful.
6. What weapon do Boomers carry?

Answer: Boomshot

Boomers are large locusts that yell "Boom" before every shot. It is best to fight them at a distance for the closer you are, the more damage they do.
7. What weapon do the Theron Guards carry?

Answer: Torque Bow

The Torque Bow is a spring powered crossbow that fires explosive arrows. It can also kill certain locusts with one melee attack in casual difficulty.
8. What do the Grenadiers carry?

Answer: Gnasher Shotgun

Grenadiers are very aggressive and prefer close combat. Due to their slow movement and reload time, it is best to use your speed to defeat them.
9. What does a Wretch carry?

Answer: Nothing

Wretches are the small creatures that attack with melee attacks like slashing and biting. They get their name from the horrible sound that they make.
10. What weapon does an Emerger carry?

Answer: There is no Emerger in the game

Although there was an event mentioned in the game known as Emergence Day, there is no Emerger in the game "Gears of War". I just simply made the name up.
Source: Author GreenDragon028

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gears of War Easier
2. "Gears of War 2" Easier
3. "Gears of War" Characters Easier
4. 'Gears of War' General Knowledge Easier
5. "Gears of War 2" Easier
6. "Gears of War 1" Easier
7. "Gears of War 1 and 2" Locusts Average
8. Gears of War 2 Average
9. The "Gears of War" Trilogy Average
10. Gears of War Average
11. Geared For Gore Average
12. "Gears of War" Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us