FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gears of War
Quiz about Gears of War

"Gears of War" Trivia Quiz


This is a quiz on "Gears of War" for Xbox 360. Good luck!

A multiple-choice quiz by mawky. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gears of War

Author
mawky
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,463
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
161
- -
Question 1 of 10
1. This game takes place fourteen years after E-Day.


Question 2 of 10
2. Who is the leading officer of Delta Squad in the beginning of the game? Hint


Question 3 of 10
3. Anthony Carmine gets killed before Minh.


Question 4 of 10
4. How does Minh die? Hint


Question 5 of 10
5. At the end of the game you set off the Lightmass Bomb.


Question 6 of 10
6. What weapon does Raam use to fight you? Hint


Question 7 of 10
7. In what chapter do the Kryll appear the most? Hint


Question 8 of 10
8. At one point in the game you can see a Cerapede.


Question 9 of 10
9. How many Berserkers do you fight in the game? Hint


Question 10 of 10
10. Raam comes back after "Gears of War 1".



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This game takes place fourteen years after E-Day.

Answer: True

Emergence Day (or E-Day) was when the Locusts first rose up and the humans went to war with them. The beginning cutscene shows some footage from E-Day.
2. Who is the leading officer of Delta Squad in the beginning of the game?

Answer: Minh Kim

Minh was your commanding leader when the game started. Later in the game Marcus becomes the commanding leader.
3. Anthony Carmine gets killed before Minh.

Answer: True

Anthony gets sniped while him and Minh are checking out his jammed lancer. Afterwords, Minh gets killed and Marcus then becomes the squad leader for the rest of the game.
4. How does Minh die?

Answer: Raam stabs him with his sword

Anthony gets sniped while he and Minh are checking out his jammed lancer. Afterwords, Minh dies. Minh gets trapped on the other side of a crack in the ground where a rescue raven has crashed. He is alone on that side and fighting off Locusts when Raam comes up from an emergence hole and walks up to him. Minh, not seeing Raam, keeps fighting off Locusts, but Raam then grabs him and stabs him through the chest with his sword, killing him and forcing Marcus to then take over.
5. At the end of the game you set off the Lightmass Bomb.

Answer: True

You set off the Lightmass Bomb at the end of the game right after you defeat Raam.
This is the ending cutscene.
6. What weapon does Raam use to fight you?

Answer: Detached Troika Turret

Raam slowly walks towards you while firing upon you with his detached troika turret and shield of Kryll. The Kryll sometimes fly away from him giving you a small window of opportunity to do some damage.
7. In what chapter do the Kryll appear the most?

Answer: Chapter 2

Kryll will kill you almost immediately if you step in darkness when they are around. The second act of the game is based around the Kryll. They will not attack you if you are standing in light.
8. At one point in the game you can see a Cerapede.

Answer: False

No you cannot; Cerapedes are only in "Gears of War 3" and later games. They are exclusive to those games even though "Judgment" takes place before "Gears of War 3".
9. How many Berserkers do you fight in the game?

Answer: Three

You fight one right after Minh dies in the museum, one in the botanical gardens, and one right when you first get on the train in the last act. You kill the first two with the Hammer of Dawn and the third by detaching the last train car.
10. Raam comes back after "Gears of War 1".

Answer: False

He, unfortunately, never comes back; you can only see him once again in Raam's Shadow, downloadable DLC for "Gears of War 3" which takes place before "Gears of War 1". The main enemy in the next game ("Gears of War 2") is Skorge, who obviously isn't as cool or strong as Raam.
Source: Author mawky

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'Gears of War 2' (Xbox 360) Average
2. Gears of War 3 Tough
3. "Gears of War" Facts Average
4. "Gears of War" Mania Average
5. Fighting the Villains of War Tough
6. "Gears of War" Weapons Easier
7. Gears of War 1 & 2 Average
8. Geared For Gore Average
9. Gears of War Average
10. "Gears of War 1 and 2" Locusts Average
11. Gears of War Easier
12. 'Gears of War' Difficult

12/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us