FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fighting the Villains of War
Quiz about Fighting the Villains of War

Fighting the Villains of War Trivia Quiz

Key Enemies in the 'Gears of War' Series

My first ever quiz, based on and around the primary villains of the 'Gears of War 1, 2, 3, and Judgment'. This will involve SPOILERS. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Bitemebaby. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gears of War

Author
Bitemebaby
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,689
Updated
Mar 05 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
39
- -
Question 1 of 10
1. The main antagonist in 'Gears of War' is who of the following? Hint


Question 2 of 10
2. In the Tomb of The Unknowns in 'Gears of War', our heroic Delta Squad comes face to face with a formidable opponent once inside. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. Where does the villain in 'Gears of War 1' meet his end? Hint


Question 4 of 10
4. Moving swiftly onwards, we arrive at Landown in 'Gears of War 2'. Which villain that makes a dramatic entrance here? Hint


Question 5 of 10
5. A BIG problem faced by the Gears in the second game is the Riftworm, awoken after the Lightmass Bomb detonates at the end of the first game. How many hearts does the beast have? Hint


Question 6 of 10
6. Since sinking Jacinto, and relocating the remnants of the population, a new major threat has emerged in 'Gears of War 3', killing humans and Locusts alike. To what exactly am I referring? Hint


Question 7 of 10
7. After the dramatic events that ensue throughout the series until the end of 'Gears of War 3', it all culminates to a battle between Delta Squad and the Queen of the Locust, on her personal mount. What is the name of that beast? Hint


Question 8 of 10
8. The Queen manages to pull together a new personal guard form the dredges of the Locust that escaped the flooding of the Hollow, but a few in particular appear extremely menacing. What was the name of this variant of a familiar foe? Hint


Question 9 of 10
9. 'Gears of War Judgment' is set a mere thirty days after the infamous E-Day, and Kilo Squad faces its orchestrator in a mission to save Halvo Bay. Garron Paduk was the only member of the squad who knew anything about this monstrous enemy. Who is this foe? Hint


Question 10 of 10
10. The story of 'Judgment' is told through a series of flashbacks, defining Kilo Squads testimony during their trial. What is the name the Officer in charge of their tribunal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 24 2024 : Guest 92: 8/10
Jan 18 2024 : turaguy: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The main antagonist in 'Gears of War' is who of the following?

Answer: General RAAM

Myrrah is revealed as the locust queen in 'Gears 2' and named in 'Gears 3'. Kantus are the healers or priests of the Locusts and Chairman Prescott was appointed leader of the C.O.G shortly after Emergence Day (or E-Day).
2. In the Tomb of The Unknowns in 'Gears of War', our heroic Delta Squad comes face to face with a formidable opponent once inside. What is it?

Answer: Berserker

Berserkers are the female Locusts, super-strong and nearly blind, hunting by sound and smell. The only way to defeat them is by heating their skin to soften it so that small arms will damage them, or using an orbital strike from the Hammer of Dawn.
3. Where does the villain in 'Gears of War 1' meet his end?

Answer: The Tyro Pillar

Delta Squad (Marcus and Dom) defeats General RAAM and manages to deploy the Lightmass Bomb, ultimately destroying the Outer Hollows and the Kryll's breeding grounds, although it was also credited with awakening the Giant Riftworm.
4. Moving swiftly onwards, we arrive at Landown in 'Gears of War 2'. Which villain that makes a dramatic entrance here?

Answer: Skorge

Betty was the name of Dizzt Wallin's Drill Rig while Minh was the leader of Delta Squad killed outside the Tomb of The Unknowns by General RAAM in 'Gears of War 1'.
5. A BIG problem faced by the Gears in the second game is the Riftworm, awoken after the Lightmass Bomb detonates at the end of the first game. How many hearts does the beast have?

Answer: Four

The Riftworm is considered a deity by the Locusts and was used by Skorge to sink the cities around the Jacinto Plateau, weakening its foundations so that Jacinto itself could eventually be invaded by the Locust.

The same strategy was also a last resort for the Locust to flood the Hollow and destroy the Lambent.
6. Since sinking Jacinto, and relocating the remnants of the population, a new major threat has emerged in 'Gears of War 3', killing humans and Locusts alike. To what exactly am I referring?

Answer: The Lambent

Lambent were Locusts infected by Imulsion, mutated beyond recognition. They explode upon death, as seen when the Lambent Leviathan attacks CNV Sovereign and with the Lambent Brumak beneath Jacinto at the end of the second game.
7. After the dramatic events that ensue throughout the series until the end of 'Gears of War 3', it all culminates to a battle between Delta Squad and the Queen of the Locust, on her personal mount. What is the name of that beast?

Answer: The Tempest

Failing to stop Adam Fenix from deploying the 'Imulsion Cure', killing all of the Locust and Lambent alike, Marcus stabs the Queen with Dom's knife, ending the Locust campaign forever.
8. The Queen manages to pull together a new personal guard form the dredges of the Locust that escaped the flooding of the Hollow, but a few in particular appear extremely menacing. What was the name of this variant of a familiar foe?

Answer: Armored Kantus

The Theron and Mauler Elite are RAAM's guard that accompany him in the assault on Illima. Armored Kantus also have the ability to roll at great speed towards their enemies, their spiky armour slicing and filleting anyone unfortunate enough to be in the way.
9. 'Gears of War Judgment' is set a mere thirty days after the infamous E-Day, and Kilo Squad faces its orchestrator in a mission to save Halvo Bay. Garron Paduk was the only member of the squad who knew anything about this monstrous enemy. Who is this foe?

Answer: Karn

Hendrick is the surname of Sofia, an Onyx Guard Cadet attached to Kilo Squad. Karn's mount is called the Shibboleth and he forms a bond with the creature after finding it injured somewhere in the Hollow, helping it recover strength.
10. The story of 'Judgment' is told through a series of flashbacks, defining Kilo Squads testimony during their trial. What is the name the Officer in charge of their tribunal?

Answer: Colonel Loomis

Col. Ezra Loomis was deemed the 'Hero of Halvo Bay' at some point after the events of 'Judgment', making a last stand in the defence of the city from the Locust last, and failed attempt, to take total control of the city.
Source: Author Bitemebaby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us