FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1990s Oldsmobiles
Quiz about 1990s Oldsmobiles

1990s Oldsmobiles Trivia Quiz


This is a challenging quiz for all you dedicated Olds fans out there. Enjoy!

A multiple-choice quiz by rat284. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. USA Cars

Author
rat284
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
729
- -
Question 1 of 15
1. What was the final year for the Oldsmobile Cutlass Supreme Convertible? Hint


Question 2 of 15
2. The Oldsmobile 98 was discontinued after 1996. What was its replacement? Hint


Question 3 of 15
3. What was the final year of the Oldsmobile Cutlass Supreme International Series? Hint


Question 4 of 15
4. What engine did the 1998 Oldsmobile Intrigue use? Hint


Question 5 of 15
5. True or False: The last model year of the Oldsmobile Achieva was 1997?


Question 6 of 15
6. Which Oldsmobile model had a 442 package available in 1990? Hint


Question 7 of 15
7. The 1995 Oldsmobile Aurora shared its platform with which other car that year? Hint


Question 8 of 15
8. What was one of the changes to the 1996 Aurora? Hint


Question 9 of 15
9. Which Oldsmobiles offered Special Edition models in 1994? Hint


Question 10 of 15
10. Which Oldsmobiles were available with supercharged engines in the 1990s? Hint


Question 11 of 15
11. The new 1997 Cutlass was intended to replace which car? Hint


Question 12 of 15
12. How many 2-door Oldsmobiles were available for 1998? Hint


Question 13 of 15
13. The last Oldsmobile models were produced in what year? Hint


Question 14 of 15
14. What was the last station wagon Oldsmobile made? Hint


Question 15 of 15
15. The Aurora technically replaced which model as Oldsmobile's flagship? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the final year for the Oldsmobile Cutlass Supreme Convertible?

Answer: 1995

This was to be the last Oldsmobile convertible. 4490 were produced in 1995.
2. The Oldsmobile 98 was discontinued after 1996. What was its replacement?

Answer: Regency

The Regency was an Oldsmobile Eighty-Eight with the 98's front end, exterior trim, and interior. Or to put it another way, a 1994 88 Royale with the 98's interior. In fact, the brochure photo for the 1997 Regency is actually a retouched photo of the 1994 88!
3. What was the final year of the Oldsmobile Cutlass Supreme International Series?

Answer: 1993

This was the last Oldsmobile International Series of any type to be produced. No wonder it was shelved... only 395 coupes and 645 sedans were sold that year.
4. What engine did the 1998 Oldsmobile Intrigue use?

Answer: 3800 OHV V6

The Intrigue was initially supposed to use the 3.4L DOHC V6, but at the last minute it was changed to the trusty 3800. For 1999, the all-new Oldsmobile exclusive 3.5L engine was made available, and by 2000 it was the only engine.
5. True or False: The last model year of the Oldsmobile Achieva was 1997?

Answer: False

While the Achieva was no longer sold to the general public after 1997, a fleet-only 1998 sedan was made, powered by the 3100 V6 only.
6. Which Oldsmobile model had a 442 package available in 1990?

Answer: Cutlass Calais

The car featured a 180-horsepower 2.3 liter Quad 4. This time the numbers meant "4 cylinder, 4 valves per cylinder, 2 overhead camshafts." Of course, we all know what the original numbers meant, don't we?
7. The 1995 Oldsmobile Aurora shared its platform with which other car that year?

Answer: Buick Riviera

The Park Avenue later adopted this platform in 1997, but for 1995 it was still closely related to the Olds 98.
8. What was one of the changes to the 1996 Aurora?

Answer: Reshaped rear glass

Many owners complained that the shape of the rear glass on the 1995 cars caused distortions. By the way, the price went up by $3000 this year.
9. Which Oldsmobiles offered Special Edition models in 1994?

Answer: All of them

Yes, every Oldsmobile was available as a Special Edition for 1994, which offered more standard equipment for a price which was even lower than the base models.
10. Which Oldsmobiles were available with supercharged engines in the 1990s?

Answer: 98 and LSS

The 3.8L Supercharged V-6 was available on the 98 from 1992-95, and the LSS from 1995-99. Its horsepower rating went from 205 to 225 and finally 240.
11. The new 1997 Cutlass was intended to replace which car?

Answer: Cutlass Ciera

The new Cutlass, twin to the Chevrolet Malibu, was supposed to replace the Cutlass Ciera as Oldsmobile's lower-priced midsize.
12. How many 2-door Oldsmobiles were available for 1998?

Answer: 0

With the departure of the Achieva and Cutlass Supreme coupes after 1997, and the new Alero coupe not making its debut until 1999, there were no 2-door Oldsmobile models in 1998, the first and probably last time that occured...ever, I think.
13. The last Oldsmobile models were produced in what year?

Answer: 2004

2004 was the scheduled last year of production. Models were the Alero, Bravada and Silhouette, all of which were available as a special Final 500 edition.
14. What was the last station wagon Oldsmobile made?

Answer: 1996 Ciera Wagon

The Ciera Wagon was previously known as the Cutlass Cruiser.
15. The Aurora technically replaced which model as Oldsmobile's flagship?

Answer: Toronado

The Toronado went out of production after 1992. Its Buick Riviera platform-mate followed for 1993. The new Aurora and Riviera, sharing the same platform, debuted in 1994 as 1995 models. Thus, there was no 1994 Riviera.
Source: Author rat284

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us