FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Car Makers Part 2
Quiz about American Car Makers Part 2

American Car Makers Part 2 Trivia Quiz


I will give you the car model and you will tell me who made it.

A multiple-choice quiz by Cyberpup_DFW. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. USA Cars

Author
Cyberpup_DFW
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4206
Last 3 plays: Guest 101 (7/10), Guest 50 (7/10), Guest 51 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Hornet (No, not talking about the 50's Hudson)This one came out in the 70's Hint


Question 2 of 10
2. Who made the Bobcat? Hint


Question 3 of 10
3. Who manufactured the Diplomat? Hint


Question 4 of 10
4. Who made the Matador? Hint


Question 5 of 10
5. Who made the Zephyr? (Not the old Lincoln made in the 40's)This one was made from 78-82. Hint


Question 6 of 10
6. Who made the Polara? Hint


Question 7 of 10
7. How about this one? Who made the Gran Torino? Hint


Question 8 of 10
8. The Concord was originally 70's early 80's era. Hint


Question 9 of 10
9. How about the Catalina? Hint


Question 10 of 10
10. Who made the Topaz? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 26 2024 : Guest 101: 7/10
May 07 2024 : Guest 50: 7/10
May 01 2024 : Guest 51: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 206: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 66: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 65: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hornet (No, not talking about the 50's Hudson)This one came out in the 70's

Answer: American Motors

Very popular in the 70's, it was a small step up from the Gremlin.
2. Who made the Bobcat?

Answer: Mercury

This was Mercury's version of the Ford Pinto.
3. Who manufactured the Diplomat?

Answer: Dodge

You see a lot of these being used as police cars in the TV shows from the early 80's.
4. Who made the Matador?

Answer: American Motors

These were also used a lot as police cars, look at the last few seasons of Adam 12 and you'll see Malloy and Reed in one.
5. Who made the Zephyr? (Not the old Lincoln made in the 40's)This one was made from 78-82.

Answer: Mercury

This one had the same body style as a Ford Fairmont.
6. Who made the Polara?

Answer: Dodge

Tried to compete with the Chevy Impala and Ford Galaxie, but not very well.
7. How about this one? Who made the Gran Torino?

Answer: Ford

If you got this one wrong, Starsky and Hutch will always be on your mind. Remember, they had a red one with a BIG white stripe?
8. The Concord was originally 70's early 80's era.

Answer: American Motors

This was basically a Hornet (see question #1) with a facelift.
9. How about the Catalina?

Answer: Pontiac

Very popular in the 60's and 70's, It was Pontiac's version of the Chevy Impala.
10. Who made the Topaz?

Answer: Mercury

Mercury's answer to the Ford Tempo.
Source: Author Cyberpup_DFW

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us