FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Interesting Trials Through History
Quiz about Interesting Trials Through History

Interesting Trials Through History Quiz


This is about some of history's most interesting trials. Enjoy it.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. The Law

Author
robert362
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,155
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3403
- -
Question 1 of 10
1. This artist went to court when his work was disparaged. Hint


Question 2 of 10
2. This prominent war journalist hired renowned attorney Louis Nizer to represent him in a libel case. Hint


Question 3 of 10
3. Oscar Wilde's antagonistic relationship with this man resulted in Wilde's disaster in 1895. Hint


Question 4 of 10
4. The Scopes case is legendary. Where did it take place? Hint


Question 5 of 10
5. Sacco and Vanzetti were charged with what crime? Hint


Question 6 of 10
6. This president's final refusal to grant clemency to the Rosenbergs resulted in their immediate exceution. Hint


Question 7 of 10
7. 'The Fugitive' tv show was inspired by doubts about the guilt of this famous defendant Hint


Question 8 of 10
8. Aaron Burr was put on trial for what crime? Hint


Question 9 of 10
9. All of the following were key pieces of evidence against Bruno Hauptmann in the Lindbergh baby kidnapping case EXCEPT for which of these? Hint


Question 10 of 10
10. 'Thrill killers' Leopold and Loeb were represented by Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This artist went to court when his work was disparaged.

Answer: James Whistler

I believe he was accused of 'tossing a pot of paint in the face of the public'
2. This prominent war journalist hired renowned attorney Louis Nizer to represent him in a libel case.

Answer: Quentin Reynolds

I believe Reynolds was accused of cowardice. He won his case
3. Oscar Wilde's antagonistic relationship with this man resulted in Wilde's disaster in 1895.

Answer: Marquis of Queensberry

The Marquis was the father of Lord Alfred Douglas (Wilde's companion)
4. The Scopes case is legendary. Where did it take place?

Answer: Tennessee

5. Sacco and Vanzetti were charged with what crime?

Answer: Murder

Their politics - they were anarchists - may have influenced the course of events
6. This president's final refusal to grant clemency to the Rosenbergs resulted in their immediate exceution.

Answer: Eisenhower

7. 'The Fugitive' tv show was inspired by doubts about the guilt of this famous defendant

Answer: Sam Sheppard

We'll probably never know definitively if he was or was not guilty.
8. Aaron Burr was put on trial for what crime?

Answer: Treasonous activities involving secession

It was said that Burr was trying to foment secession of the western states.
9. All of the following were key pieces of evidence against Bruno Hauptmann in the Lindbergh baby kidnapping case EXCEPT for which of these?

Answer: Incriminating testimony from Isidore Fisch

Fisch may or may not have been involved, but he didn't testify against Hauptman. The other factors all took place.
10. 'Thrill killers' Leopold and Loeb were represented by

Answer: Clarence Darrow

Darrow's most famous trial (along with Scopes).
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us