Quiz about Latin Nouns
Quiz about Latin Nouns

Latin Nouns Trivia Quiz


I will give you a word in Latin and you have to match it to the correct English meaning. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by ashalia. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Latin

Author
ashalia
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,835
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2005
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Nauta, nautae Hint

sailor
captain
swimmer
first mate

2. Amicus, amici Hint

friend
my
soul
little girl

3. Cibus, cibi Hint

food
shape
queen
supply

4. Socius, soci Hint

condition
man
comrade
sword

5. Argentum, argenti Hint

gold
iron
copper
silver

6. Periculum, periculi Hint

field
wind
sky
danger

7. Salus, salutis Hint

peace
salute
health
leader

8. Schola, scholae Hint

school
book
teacher
pencil

9. Terminus, termini. Hint

leisure
eagerness
boundary
price

10. Tablinum, tablini Hint

study or office
table or dais
bathroom
basket


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nauta, nautae

Answer: sailor

Don't be misled by the fact that grammatically the Latin word is feminine.
2. Amicus, amici

Answer: friend

3. Cibus, cibi

Answer: food

4. Socius, soci

Answer: comrade

5. Argentum, argenti

Answer: silver

6. Periculum, periculi

Answer: danger

7. Salus, salutis

Answer: health

8. Schola, scholae

Answer: school

9. Terminus, termini.

Answer: boundary

10. Tablinum, tablini

Answer: study or office

Source: Author ashalia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us