FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Latina Animalia Latin Animals
Quiz about Latina Animalia Latin Animals

Latina Animalia (Latin Animals) Quiz


This is a quiz about the Latin names for animals.

A multiple-choice quiz by Quinctia. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Latin

Author
Quinctia
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3016
Last 3 plays: Guest 153 (8/10), Guest 172 (9/10), Guest 38 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Latin word for 'dog'? Hint


Question 2 of 10
2. What is the Latin word for 'pig'? Hint


Question 3 of 10
3. What is the Latin word for 'chicken'? Hint


Question 4 of 10
4. What is the Latin word for 'frog'? Hint


Question 5 of 10
5. What is the Latin word for 'cat'? Hint


Question 6 of 10
6. What is Latin for 'cow'? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Latin word for 'hedgehog'? Hint


Question 8 of 10
8. What is the Latin word for 'fish'? Hint


Question 9 of 10
9. What is the Latin word for 'bull'? Hint


Question 10 of 10
10. What is the Latin word for 'bird'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 153: 8/10
May 29 2024 : Guest 172: 9/10
May 21 2024 : Guest 38: 5/10
May 12 2024 : Guest 74: 8/10
Apr 28 2024 : Guest 81: 5/10
Apr 16 2024 : Ajs1770: 8/10
Apr 16 2024 : Guest 72: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 78: 7/10
Apr 15 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Latin word for 'dog'?

Answer: canis

Canis........CANINE! Any questions?
2. What is the Latin word for 'pig'?

Answer: porcus

The meat the Romans most commonly ate was pork.
3. What is the Latin word for 'chicken'?

Answer: pullus

Which came first, the pullus or the ovum?
4. What is the Latin word for 'frog'?

Answer: rana

A crocus is a flower...
5. What is the Latin word for 'cat'?

Answer: felis

Felix means lucky. I guess that's why he had the magic bag...
6. What is Latin for 'cow'?

Answer: bos

Lac means milk...muus is just funny.
7. What is the Latin word for 'hedgehog'?

Answer: ericius

No comment...I just wonder why I remember this...
8. What is the Latin word for 'fish'?

Answer: piscis

I didn't mistype. Piscis is the singular, pisces, the plural.
9. What is the Latin word for 'bull'?

Answer: taurus

Another Zodiac sign...didn't want to make the quiz too hard now...
10. What is the Latin word for 'bird'?

Answer: avis

Aviation... *winks*
Source: Author Quinctia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us