FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pounding a Beat  Broadcast Journalism
Quiz about Pounding a Beat  Broadcast Journalism

Pounding a Beat - Broadcast Journalism Quiz


Match the famous journalist to the TV show they are most known for working with. Some of these may surprise you.

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Newspapers & Magazines
  8. »
  9. Journalists

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
394,687
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
333
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Edward R. Murrow  
  See It Now
2. Walter Cronkite  
  20/20
3. Ted Koppel  
  Nightline
4. Dan Rather  
  Face the Nation
5. Barbara Walters  
  The Situation Room
6. Tim Russert  
  CBS Evening News
7. Wolf Blitzer  
  Meet the Press
8. Gloria Borger  
  Special Report
9. Brit Hume  
  PBS NewsHour
10. Jim Lehrer  
  CBS Evening News





Select each answer

1. Edward R. Murrow
2. Walter Cronkite
3. Ted Koppel
4. Dan Rather
5. Barbara Walters
6. Tim Russert
7. Wolf Blitzer
8. Gloria Borger
9. Brit Hume
10. Jim Lehrer

Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 03 2024 : linkan: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Edward R. Murrow

Answer: See It Now

Murrow is known among journalists as one of the greatest in his field. He worked in radio and TV during his career, first as a war correspondent and later and a television news anchor.

His three most famous TV productions were (1951-58) "See It Now", (1953-59) "Person to Person" and (1958-60) "Small World".
2. Walter Cronkite

Answer: CBS Evening News

Known as a stickler for the news, and getting it right, he was just as well known for his sign off on the evening news. That famous phrase was "And that's the way it is". He was the primary host of the "CBS Evening News" from 1968 until 1981 when he retired. He was the first anchor to host a 30-minute news show, expanding from the 15-minute format that came before him.
3. Ted Koppel

Answer: Nightline

Koppel hosted "Nightline" for 25 years, from 1980 to 2005 when he retired. He worked for ABC for more than 46 years in total. After "retiring" he took a job at the "New York Times" as an editorial writer, and worked off and on in several other news and commentary roles on TV.
4. Dan Rather

Answer: CBS Evening News

Rather worked for CBS for about 44 years, he was the anchor of the "CBS Evening News" from 1981-2005. He left the show after he presented false documents about Pres. George Bush, after apologizing for not vetting them better he stepped down as host. A few months later he retired from the network.
5. Barbara Walters

Answer: 20/20

Picking which news program to identify her with was difficult, she worked on many throughout her career. She spent 14 years co-anchoring the "Today" show from 1962-76, then briefly anchored the "ABC Evening News" and took co-anchored "20/20" from 1979 to 2004. She was also a creator and co-host on "The View" from 1997 to 2014 when she retired.
6. Tim Russert

Answer: Meet the Press

Russert had a law degree, but chose to become a journalist instead. He started working at the DC office for NBC News, and by 1989, he served as the bureau chief. In 1991, he launched "Meet the Press" which was later rebranded as "Meet the Press with Tim Russert". He hosted the show until his death in 2008.
7. Wolf Blitzer

Answer: The Situation Room

He started with CNN in 1990. Over his career he hosted "The Situation Room" for more than a decade and also led coverage on presidential and other influential elections. He served as a White House correspondent. He's hosted about a half dozen other shows for the network as well.
8. Gloria Borger

Answer: Face the Nation

Borger has run the gamut as a reporter/journalist. A former columnist for "U.S. News & World Report" she's also worked at CNN on a number of shows, and was a contributor for "60 Minutes II", among many other jobs. Eventually, she settled long-term and CNN, and became their lead political commentator. She's also worked at CNBC and for "CBS News".
9. Brit Hume

Answer: Special Report

Hume has worked for several large networks during his TV career. He was the chief White House correspondent for "ABC News" from 1989-96, and served as a political analyst for Fox News. He hosted his most well known show "Special Report" from 1996-2008. In 2016, he started a new show called "On the Record".
10. Jim Lehrer

Answer: PBS NewsHour

A former print journalist from Dallas, Texas, Lehrer made national news as the host of "PBS NewsHour" and as the moderator for several presidential debates. He was the host of "NewsHour" from 1975 to 2011, though it underwent several name changes over the years. He went into semi-retirement in 2011 but still appeared in several segments of the show each week for some time.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Journalism:

My quizzes about famous journalists.

  1. Pounding a Beat - Print Journalism Average
  2. Pounding a Beat - Broadcast Journalism Average
  3. Pounding a Beat - Radio Journalism Average

Also part of quiz list
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us