FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pounding a Beat  Radio Journalism
Quiz about Pounding a Beat  Radio Journalism

Pounding a Beat - Radio Journalism Quiz


Match the famous journalist to the radio show they are most known for working with. Some of these may surprise you.

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Newspapers & Magazines
  8. »
  9. Journalists

Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
394,747
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
257
Last 3 plays: Guest 136 (2/10), linkan (8/10), Kat1982 (0/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Graham McNamee  
  Z Morning Zoo
2. Del Moore  
  AgWatch Network
3. Herbert Morrison  
  The Rest of the Story
4. Walter Winchell  
  Saks on Broadway
5. Rick Crawford  
  Del Moore Radio Show
6. Christine Nagy  
  Associated Press
7. Jack Briggs  
  The Monday Sports Albom
8. Paul Harvey  
  WLS
9. Robin Quivers  
  The Howard Stern Show
10. Mitch Albom  
  Behind the Mike





Select each answer

1. Graham McNamee
2. Del Moore
3. Herbert Morrison
4. Walter Winchell
5. Rick Crawford
6. Christine Nagy
7. Jack Briggs
8. Paul Harvey
9. Robin Quivers
10. Mitch Albom

Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 136: 2/10
Jun 03 2024 : linkan: 8/10
Apr 27 2024 : Kat1982: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Graham McNamee

Answer: Behind the Mike

McNamee wasn't associated specifically with one show, but with the profession. He was the first ever documented play-by-play announcer on the radio. He gained national fame calling baseball World Series games. He worked mostly with NBC during his career. He did briefly host a show called "Behind the Mike" which was used for this question.
2. Del Moore

Answer: Del Moore Radio Show

Born Marion Delbridge Moore, he had a long career as a comedian and as an actor in addition to his radio broadcasts. Unfortunately, his shows on the radio either went unnamed, or were named for him, making this a "gimme" answer, but his contribution to the industry were large and he deserved to be recognized here. His last broadcast was in 1970.
3. Herbert Morrison

Answer: WLS

Morrison was mostly unknown until he was assigned by a Chicago radio station to cover the arrival of the Hindenburg in New Jersey. It was one of the earliest recorded broadcasts in radio, and changed the way news was covered. He mostly worked for WLS during his career. Covering the Hindenburg disaster remained the highlight of his career through his retirement.
4. Walter Winchell

Answer: Saks on Broadway

Winchell was mostly a gossip reporter, but journalism takes all forms. He also worked in TV and as a newspaper columnist, almost always reporting on gossip or salacious stories. He was put into the National Radio Hall of Fame in the U.S.

The first show he was on was in 1930 when he joined the CBS Radio show "Saks on Broadway" as an entertainment reporter. The show was at the time a 15-minute daily report. He worked in radio through 1957.
5. Rick Crawford

Answer: AgWatch Network

Crawford owned the network for many years before he became a U.S. Representative from Arkansas in 2011. He also worked for local TV in the state and served in the United States Army for several years.

The AgWatch Network, was a series of 66 radio stations across Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri and Tennessee when Crawford owned it. They reported mostly on agriculture and related items, in the region where the majority of farms were located in the country.
6. Christine Nagy

Answer: Z Morning Zoo

She's worked for many well known shows and networks during her career. For several years she was on the WLTW-FM (New York) morning show. It was the highest rated show in the city the entire time she was there. Other shows she's been on included "Shadow Traffic" and many shows on Lite-FM.
7. Jack Briggs

Answer: Associated Press

Briggs worked for the AP for more than 40 years. At the height of his career, he was doing upwards of 50 broadcasts a week. He was also the network's lead radio broadcaster for the Olympics from 1980 through 2016.
8. Paul Harvey

Answer: The Rest of the Story

Harvey hosted his show as part of news broadcasts during WWII and continued until his death in 2009. In 1976 the show went from part of radio news broadcasts to its own stand-alone show. Doug Limerick took over after Harvey's death, but the show only lasted three weeks before it was canceled.
9. Robin Quivers

Answer: The Howard Stern Show

Quivers has worked with Howard Stern on his show from the mid 1980s until the pair left terrestrial radio in the mid 2010s. She first agreed to work with him in Washington D.C., and then followed him to several other markets and stations.
10. Mitch Albom

Answer: The Monday Sports Albom

Albom could have made the list on any of the related quizzes on famous journalists I've done. He's a well known radio host in the Detroit area, a very popular newspaper columnist, a national sports TV personality (his radio show was also broadcast on TV nationally) and hosted a podcast.

He was no two well known radio shows in Detroit. "The Mitch Albom Show" which is a general talk show, and "The Monday Sports Albom" which focused on sports. He's also a best selling author and playright.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Journalism:

My quizzes about famous journalists.

  1. Pounding a Beat - Print Journalism Average
  2. Pounding a Beat - Broadcast Journalism Average
  3. Pounding a Beat - Radio Journalism Average

Also part of quiz list
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us