FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spanish Grammar
Quiz about Spanish Grammar

Spanish Grammar Trivia Quiz


The Spanish language is difficult for beginners, but most grammar is repetitive once you begin to study it.

A multiple-choice quiz by raidersruleall. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Spanish
  8. »
  9. Difficult Spanish

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,595
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2317
Last 3 plays: batowers (9/10), Guest 212 (6/10), Guest 134 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Spanish, reflexive verbs are used to indicate that something is being done to a specific person. Which of these is NOT a reflexive pronoun in Spanish? Hint


Question 2 of 10
2. Spanish sentences can quickly be turned into questions. For example, "Tienes un bigote" means "You have a mustache", but this sentence can be turned into a question by saying "Tienes un bigote, ┐verdad?" which means "You have a mustache, right?" What is this formation called? Hint


Question 3 of 10
3. If you were speaking directly to a person older than you or a teacher, which pronoun should you use in addressing that person? Hint


Question 4 of 10
4. One key difference between English and Spanish is that many Spanish words have accent marks in them. What is the main function of accent marks? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these verbs is commonly used when describing the weather? Hint


Question 6 of 10
6. Just like in English, the Spanish language has a present progressive form to indicate that something is being done right now. Which of these verbs is used in present progressive formation? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these sentences is NOT correctly formed? Hint


Question 8 of 10
8. Another common Spanish word is "lo". What part of speech is "lo" most commonly used as? Hint


Question 9 of 10
9. Several different words can be used in Spanish to indicate direction. Which of these words is NOT a real Spanish word indicating direction? Hint


Question 10 of 10
10. What is the correct past participle form of the verb "satisfacer"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 25 2023 : batowers: 9/10
Nov 03 2023 : Guest 212: 6/10
Nov 03 2023 : Guest 134: 6/10
Oct 23 2023 : Guest 138: 9/10
Oct 20 2023 : Guest 71: 9/10
Oct 18 2023 : Guest 86: 9/10
Oct 13 2023 : Guest 81: 9/10
Oct 12 2023 : Guest 64: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Spanish, reflexive verbs are used to indicate that something is being done to a specific person. Which of these is NOT a reflexive pronoun in Spanish?

Answer: Los

"Los" or "them" can be a pronoun, just not a reflexive one.
2. Spanish sentences can quickly be turned into questions. For example, "Tienes un bigote" means "You have a mustache", but this sentence can be turned into a question by saying "Tienes un bigote, ┐verdad?" which means "You have a mustache, right?" What is this formation called?

Answer: Tag Question

The most common tag questions are "┐verdad?" and "┐no?"
3. If you were speaking directly to a person older than you or a teacher, which pronoun should you use in addressing that person?

Answer: usted

Usted should be used when addressing people who are older than you or adults you have just met. T˙ should be used when speaking informally to someone, like a friend or classmate.
4. One key difference between English and Spanish is that many Spanish words have accent marks in them. What is the main function of accent marks?

Answer: Aid in pronunciation (which syllable to stress)

Accent marks are important pieces of the Spanish language. Without them, different words would commonly get mixed up by speakers and listeners.
5. Which of these verbs is commonly used when describing the weather?

Answer: Hacer

Some common Spanish phrases using "hacer" include "Hace viento" and "Hace calor", which translate to "It is windy" and "It is hot", respectively.
6. Just like in English, the Spanish language has a present progressive form to indicate that something is being done right now. Which of these verbs is used in present progressive formation?

Answer: Estar

Estar is a versatile verb that can be used in several situations, including for present progressive, location, and feelings.
7. Which of these sentences is NOT correctly formed?

Answer: Cepillo el pelome.

This sentence has the reflexive pronoun incorrectly placed. The correct formation would be "Me cepillo el pelo."
8. Another common Spanish word is "lo". What part of speech is "lo" most commonly used as?

Answer: Direct Object

"Lo" is a word that doesn't always have a set definition. However, it is most commonly used as a direct object.
9. Several different words can be used in Spanish to indicate direction. Which of these words is NOT a real Spanish word indicating direction?

Answer: estesurnorste

Sudsudoeste means "south-southwest", oestenoroeste means "west-northwest", and estenoreste means "east-northeast". Estesurnorste is not a word.
10. What is the correct past participle form of the verb "satisfacer"?

Answer: satisfecho

The past participle form of "satisfacer" is irregular. Most past participles in Spanish end in either "-ado" or "-ido".
Source: Author raidersruleall

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us