FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spanish Verb Conjugation
Quiz about Spanish Verb Conjugation

Spanish Quiz: Spanish Verb Conjugation | 10 Questions


This is a Spanish verb conjugation quiz with a twist--Instead of focusing on one tense, it's a mix of various verb tenses, and contains irregulars as well as regular verbs so be careful!

A multiple-choice quiz by MTMFan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Spanish
  8. »
  9. Difficult Spanish

Author
MTMFan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,512
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4641
Last 3 plays: Guest 194 (5/10), mrexley (6/10), mariappank511 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Give me the Yo form of hacer in the present tense. Hint


Question 2 of 10
2. Future of hablar: Tu Hint


Question 3 of 10
3. Preterite of poder: el Hint


Question 4 of 10
4. Present perfect of ir: ellos Hint


Question 5 of 10
5. Present subjuntive of saber: yo Hint


Question 6 of 10
6. Present progressive of escuchar: yo Hint


Question 7 of 10
7. Present tense of Pensar: yo Hint


Question 8 of 10
8. Conditional of dar: yo Hint


Question 9 of 10
9. Present tense of querer: el Hint


Question 10 of 10
10. Imperfect subjunctive of ser: yo Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 28 2023 : Guest 194: 5/10
Nov 04 2023 : mrexley: 6/10
Oct 28 2023 : mariappank511: 5/10
Oct 20 2023 : Guest 71: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Give me the Yo form of hacer in the present tense.

Answer: hago

Hacer has an irregular yo form.
2. Future of hablar: Tu

Answer: hablaras

The future and the conditional are the only tenses in which the entire infinitive is used as the stem.
3. Preterite of poder: el

Answer: pudo

Poder is irregular in the preterite.
4. Present perfect of ir: ellos

Answer: han ido

Se han ido is the present perfect of irse, not ir. Fueron is the preterite, and iban is the imperfect.
5. Present subjuntive of saber: yo

Answer: sepa

Saber is very irregular in the subjunctive, as it is in almost every tense.
6. Present progressive of escuchar: yo

Answer: estoy escuchando

The present progressive is formed with estar + gerund.
7. Present tense of Pensar: yo

Answer: pienso

Pensar is a stem-changing verb. The 'e' becomes 'ie'.
8. Conditional of dar: yo

Answer: daria

9. Present tense of querer: el

Answer: quiere

Querer is a very irregular verb in just about every tense.
10. Imperfect subjunctive of ser: yo

Answer: fuera

The imperfect subjunctive is formed with the ustedes form of the preterite as the stem. Thus, fueron becomes fuera.
Source: Author MTMFan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us