Quiz about Which Month is That
Quiz about Which Month is That

Which Month is That? Trivia Quiz


Can you identify some of these observances we have for the various months in the US?

A multiple-choice quiz by shvdotr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Seasonal
  8. »
  9. Holidays - General

Author
shvdotr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,028
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
897
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), Guest 152 (7/10), Guest 172 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Packed with picnics and patriotism, in which month do Americans celebrate National Hot Dog Month, National Blueberry Month and National Ice Cream Month? Hint

July
May
September
January

2. In which month do Americans celebrate National Pie Month, National Bird Feeding Month, and Black History Month, as well as American History Month and American Heart Month? Hint

February
September
June
December

3. Which chilly month is National Adoption Month, National Novel Writing Month (NaNoWriMo), and National Caregivers' Month, as well as Lung Cancer Awareness Month and National Epilepsy Awareness Month? Also, the FunTrivia Commission tells me it is also National Quiz Writers Month (NaQuiWriMo)! Hint

May
January
November
March

4. Besides being my birth month, this hottie is also Admit You're Happy Month, Family Fun Month, National Catfish Month, and National Picnic Month. Can you figure out which month it is, which also includes National Smile Week and Wiggle Your Toes Day on the sixth? Hint

September
June
August
April

5. Among the lions and lambs, this month is Irish American Month and National Peanut Month. It is also Red Cross Month and National Frozen Foods Month. Can you identify this month, which also includes If Pets Had Thumbs Day (the third) and National Goof Off Day (the 22nd)? Hint

March
January
October
February

6. This month is National Humor Month, National Poetry Month, and National Pecan Month. And though it may sound foolish, the 17th is Blah, Blah, Blah Day, which is a copyrighted holiday. And I'm not kidding, because the 30th is National Honesty Day. Which month is it? Hint

March
December
April
June

7. Although I could not find a National Trivia Month, I did find that Trivia Day is the fourth day of this month. It is National Bath Safety Month and National Blood Donor Month (hopefully there's not a significant relationship there). It is also Hot Tea Month, National Oatmeal Month, and National Soup Month. Which month is that? Hint

June
August
May
January

8. On a less serious note, our next month is Sarcastic Month and Cookie Month. On the serious side, it is Breast Cancer Awareness Month, Lupus Awareness Month, and National Diabetes Month. It's also National Pizza Month and National Vegetarian Month. Which month is it that includes Mad Hatter Day on the 6th, National Nut Day on the 22nd, and National Frankenstein Day on the 29th? Hint

June
October
December
July

9. The next month is National Barbeque Month, National Salad Month, and National Hamburger Month. Special days include National Teachers Day and School Nurses Day. So what name do we call National Pet Month and National Guide Dog Month, which also includes Eat What You Want Day and Cinco de Mayo? Hint

May
December
September
March

10. The last month on our quiz is National Blueberry Popsicle Month. It is also Honey Month, Baby Safety Month, and Hispanic Heritage Month. The 17th is also Citizenship Day and Constitution Day, and the third Friday of the month is POW/MIA Recognition Day. So what month is it whose 11th day is Make Your Bed Day, No News is Good News Day, and 911 Remembrance Day? Hint

December
March
June
September


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Packed with picnics and patriotism, in which month do Americans celebrate National Hot Dog Month, National Blueberry Month and National Ice Cream Month?

Answer: July

July is also National Baked Beans Month. July sponsors include the National Hot Dog and Sausage Council and the North American Blueberry Council. President Reagan designated July as National Ice Cream Month. And what better way to observe July 4 than to go to Coney Island and watch, or even take part in, the Nathan's Hot Dog Eating Contest?
2. In which month do Americans celebrate National Pie Month, National Bird Feeding Month, and Black History Month, as well as American History Month and American Heart Month?

Answer: February

February is also National Cherry Month, National Grapefruit Month, and National Snack Food Month. Finally, according to easilyamused.org's official NNAMAM page, February is also the National Awareness Month for Awareness Months!
3. Which chilly month is National Adoption Month, National Novel Writing Month (NaNoWriMo), and National Caregivers' Month, as well as Lung Cancer Awareness Month and National Epilepsy Awareness Month? Also, the FunTrivia Commission tells me it is also National Quiz Writers Month (NaQuiWriMo)!

Answer: November

November is also known as "Movember", to raise awareness of men's health issues. The Movember Foundation was begun in 2004 and encourages men to grow moustaches in November to raise funds and awareness for this cause. November is also National American Indian and Alaska Native Heritage Month.
4. Besides being my birth month, this hottie is also Admit You're Happy Month, Family Fun Month, National Catfish Month, and National Picnic Month. Can you figure out which month it is, which also includes National Smile Week and Wiggle Your Toes Day on the sixth?

Answer: August

August 3 is National Watermelon Day, and August 5 is Work Like a Dog Day. August 13 is Left Hander's Day, and the 18th is Bad Poetry Day.
5. Among the lions and lambs, this month is Irish American Month and National Peanut Month. It is also Red Cross Month and National Frozen Foods Month. Can you identify this month, which also includes If Pets Had Thumbs Day (the third) and National Goof Off Day (the 22nd)?

Answer: March

Since St. Patrick's Day is in March, in 1995 Congress designated the month as National Irish American Heritage Month. As a former teacher, I must mention that March is also Music in Our Schools Month, and as a former history teacher, I must mention that March is National Women's History Month.

International Earth Day is also in March, occurring on the Vernal Equinox and March 20 is also Extraterrestrial Abductions Day.
6. This month is National Humor Month, National Poetry Month, and National Pecan Month. And though it may sound foolish, the 17th is Blah, Blah, Blah Day, which is a copyrighted holiday. And I'm not kidding, because the 30th is National Honesty Day. Which month is it?

Answer: April

April 22 is National Jelly Bean Day, but the 19th is National Garlic Day, while the 23rd is Take a Chance Day. April is Keep America Beautiful Month, which is a good thing for sure.
7. Although I could not find a National Trivia Month, I did find that Trivia Day is the fourth day of this month. It is National Bath Safety Month and National Blood Donor Month (hopefully there's not a significant relationship there). It is also Hot Tea Month, National Oatmeal Month, and National Soup Month. Which month is that?

Answer: January

It makes sense that the month that celebrates hot tea, oatmeal, and soup would be in the depth of winter. For similar reasons, January has Cuddle Up Day on the 6th. January is also National Hobby Month and National Braille Literacy Month.
8. On a less serious note, our next month is Sarcastic Month and Cookie Month. On the serious side, it is Breast Cancer Awareness Month, Lupus Awareness Month, and National Diabetes Month. It's also National Pizza Month and National Vegetarian Month. Which month is it that includes Mad Hatter Day on the 6th, National Nut Day on the 22nd, and National Frankenstein Day on the 29th?

Answer: October

The first week of October is Get Organized Week and the second week is Fire Prevention Week. October is also National Popcorn Popping Month. October 5 is World Teacher's Day, and October 11 is Take Your Teddy Bear to Work Day.
9. The next month is National Barbeque Month, National Salad Month, and National Hamburger Month. Special days include National Teachers Day and School Nurses Day. So what name do we call National Pet Month and National Guide Dog Month, which also includes Eat What You Want Day and Cinco de Mayo?

Answer: May

May 1st is not only May Day, it is also Mother Goose Day, Loyalty Day, and Save the Rhino Day. And even though March is Irish American Month, in May we have Limerick Day on the 12th and Leprechaun Day on the 13th. May is also Older Americans Month and National Blood Pressure Month. And to help keep that blood pressure down, May is also National Bike Month.
10. The last month on our quiz is National Blueberry Popsicle Month. It is also Honey Month, Baby Safety Month, and Hispanic Heritage Month. The 17th is also Citizenship Day and Constitution Day, and the third Friday of the month is POW/MIA Recognition Day. So what month is it whose 11th day is Make Your Bed Day, No News is Good News Day, and 911 Remembrance Day?

Answer: September

September 12 is Chocolate Milk Shake Day and the 13th is Defy Superstition Day, Fortune Cookie Day, and Positive Thinking Day. All these in National Courtesy Month, Self Improvement Month, and Better Breakfast Month.
Source: Author shvdotr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 98: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 152: 7/10
Nov 28 2022 : Guest 172: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 23 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 96: 6/10
Nov 14 2022 : Guest 184: 8/10
Nov 12 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 05 2022 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. What Holiday Is It? Very Easy
2. Love, Internationally Average
3. Monthly Statements! Easier
4. Holiday Time! Average
5. A Sabbatical in Suriname Average
6. Holiday Food Difficult
7. Funfairs Around the World Average
8. Independence Days Easier
9. British Holidays and Festivals Very Easy
10. World Independence Days Difficult
11. French Holidays Average
12. Islamic Holidays Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us