FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Trivia Questions and Answers

138 Spider-Man (2002) Trivia Questions & Answers

Spider-Man (2002) .
This category is for trivia questions and answers related to Spider-Man (2002), as asked by users of FunTrivia.com.

There are 138 questions on this topic. Last updated May 28 2024.
Related Questions & Answers:   Spider-Man   
Search in topic:
1 Who observed, "You have a knack for getting in trouble."?
Answer: Spider-Man

One night, Mary Jane raced down a dark alley and was confronted by three attackers. Spider-Man noticed this and swooped in to take care of the men and save Mary Jane's life. Spider-Man told her she had a habit for finding herself in dangerous places as this was now the second time that he rescued her.
trivia question Quick Question
What research of Norman's did Peter write a paper about?




2 In the beginning of the movie, where did Peter live and who did he live with?
Answer: Queens, with his aunt and uncle

Peter was living in Queens with his kindly and loving Uncle Ben and Aunt May.
3 What type of spider played the "super spider" that bit Peter?
Answer: Steatoda

Steatoda is a non-lethal relative of the black widow. Director Sam Raimi held auditions to get the perfect spider to play the "super-spider".
Question Reference: Quiz: "Spider-Man"!.
4 Who first calls him "Webhead"?
Answer: The wrestling ring owner

When he asks for more money, the owner calls him Webhead. He only got $100, when the ad said $3000. This is after the fight.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
5 Who plays Spider-Man/Peter Parker?
Answer: Tobey Maguire

Many people tried for the role, including Heath Ledger ("The Patriot"), Freddie Prinze, Jr. ("Scooby-Doo"), Nicholas Brendon (Xander from "Buffy the Vampire Slayer"). Tobey won the role because he actually auditioned for it first.
6 What color are Peter's eyes?
Answer: Blue

In the movie M.J. says that he has blue eyes but she never noticed it before because of his glasses.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
7 Who played Mary Jane Watson?
Answer: Kirsten Dunst

She did a great job, but personally I felt Alicia Witt ("Urban Legend") would have made a better Mary Jane. Kirsten Dunst is too pop culture for me to buy her, especially as a redhead, and I think Alicia Witt is a wonderful, underappreciated actress. She was considered briefly for this role.
8 Which actor plays Spider-Man in the movie?
Answer: Tobey Maguire

Tobey hits just the right note as Spidey. He looks young enough to have been at high school and is not overly muscular so it is believable that he is so supple.
9 What is the name of the actor who plays Harry Osborne?
Answer: James Franco

James Franco also starred in the 2002 movie 'Deuces Wild' and the TV show 'Freaks and Geeks'.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
10 What restaurant does Mary Jane work at?
Answer: Moon Dance Diner

Mary Jane really wanted to become an actress. She ends up working at a restaurant instead.
11 Which supporting character from the 'Spider-Man' comic books is neither seen nor mentioned in the movie?
Answer: Otto Octavius

Stromm is the OsCorp scientist killed by Norman Osborn after he subjects himself to the experiment that turns him into the Green Goblin. City Editor Joe Robertson (Bill Nunn) gets about four lines in the scenes at the DAILY BUGLE. Dr. Connors -- the alter ego of the super-villain known as the Lizard in the comics -- is mentioned as the man who fires Peter Parker from his part-time job, but we never see him. No mention whatsoever is made of Otto Octavius, a.k.a. Doctor Octopus...until the sequel.
12 Who lamented, "I offered you friendship and you spat in my face."?
Answer: The Green Goblin

At the end of the movie, The Green Goblin spoke with Spider-Man after having captured him near a bridge in New York City. While speaking with him, he referred back to the time when he offered Spider-Man a chance to align with him but Spider-Man declined his offer. After this, The Green Goblin resumed harming Spider-Man.
13 What other comic book hero is referenced three times in this movie?
Answer: Superman

The first is the "up, up, and away web" when Peter first tries to use his web-slinging abilities. The second is at the World Unity Fest, where Peter runs down the street tearing off his shirt, revealing his Spider-Man outfit. Finally, the most obvious one, where Aunt May says, "You do too much, you're not Superman."
Question Reference: Quiz: "Spider-Man"!.
14 Who first calls him "The Green Goblin"?
Answer: Mr. Jameson

He wants to copyright it, and get a quarter every time someone says it.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
15 Who plays the Green Goblin/Norman Osborn?
Answer: Willem Dafoe

Others who were offered the role of the Green Goblin were Nicolas Cage ("Face/Off"), John Malkovich ("Con Air") and Liam Neeson ("Star Wars Episode 1" The Phantom Menace").
16 Finish the quote. "With great power comes ________."
Answer: great responsibility

Peter understands that he needs to use his power to save people and fight crime so innocent people like his uncle do not get harmed or die.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
17 Who played Harry Osborn?
Answer: James Franco

James Franco is a great actor from the canceled TV show, "Freaks and Geeks". He is also in the movie "City by the Sea" with Robert DeNiro, out in the fall of 2002.
18 How does Peter gain his spider powers?
Answer: He is bitten by a spider

Peter is busy taking pictures of Mary Jane and doesn't realise that the spider has crawled onto his hand. Too late, he is bitten. The spider has been bred from 3 spiders. One that spins very stong webs, one with a spider sense and one that has great jumping abilities.
19 When did Mary Jane play Cinderella?
Answer: first grade

When Peter is telling MJ what a great actress she is and says 'I cried like a baby when you played Cinderella,' MJ reminds him that it was in the first grade.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.
20 What formula was Oscorp working on?
Answer: Human Performance Enhancers

Norman Osborn tests a Human Performance Enhancer on himself. The results were horrible, Norman becomes the 'Green Goblin.'
21 What is the designation of the laboratory in which Norman Osborn (Willem Dafoe) exposes himself to the treatments that turn him into the Green Goblin?
Answer: C35

As Mendel Stromm reluctantly assists Osborn with his plan to use himself as a guinea pig, we get a clear shot of a wall labeled with the words 'LAB C35'.
22 Who yelled, "I don't know who he is! His stuff comes in the mail!"?
Answer: J. Jonah Jameson

One day at a city newspaper named "The Daily Bugle", the Editor-in-Chief, J. Jonah Jameson, sat in his office when The Green Goblin appeared. He demanded to know from Jonah which photographer was taking pictures of Spider-Man for the newspaper. Jonah claimed he did not know the identity of the person which led The Green Goblin to accuse him of fibbing.
23 What was Uncle Ben lecturing Peter about in the car?
Answer: Fighting at school

He lectured Peter about his fight with Flash Thompson, even though Flash started it.
24 How is one of the kids in the cable car that the Green Goblin attacks related to Tobey Maguire?
Answer: Brother

In the DVD, they tell us this in one of the "Weaving the Web" Pop-Up Factoids during the scene at the Queensboro Bridge.
Question Reference: Quiz: "Spider-Man"!.
25 What is the name of the exoskeleton pilot?
Answer: Curtis

The General says: "Curtis is our best pilot," right before they are all blown up by the Goblin. You can also see this on the IMDB, listed as Captain Curtis, test pilot.
Question Reference: Quiz: Spider-Man.