Quiz about FunTrivia Animals Mix Vol 12
Quiz about FunTrivia Animals Mix Vol 12

FunTrivia Animals Mix: Vol 12 Trivia Quiz


A mix of 10 Animals questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Animal Trivia

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,806
Updated
Nov 03 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
615
Last 3 plays: Guest 99 (8/10), Guest 206 (9/10), Guest 71 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Why would I wet a piece of white paper and place it under my pet while rubbing his fur? Hint

To irritate him
To cool his feet
To test for worms
To check for fleas

2. When a rabbit is afraid or angry, what might it do? Hint

Nothing
Talk
Yell
Thump its feet

3. Native to the United States, the Catahoula Leopard Dog is named after Catahoula Parish in which southern state? Hint

Hawaii
Michigan
Rhode Island
Louisiana

4. Which member of the Theridiidae family is well known because the female eats the male after mating? Hint

Atlantic sturgeon fish
Black widow spider
Bullneck seahorse
Pandinus scorpion

5. Animal behaviorists note three main reasons why squirrels chase each other. What is NOT one of them? Hint

to establish dominance/ territory
for fun
length of tail
part of mating ritual

6. Which animal is an example of a dominance hierarchy in which males are dominant? Hint

Elephants
Honey bees
Gray wolves
Spotted hyenas

7. What is the only species of venomous snake native to the United Kingdom? Hint

Grass viper
Pit viper
Python
Adder

8. They live on an island off the coast of Panama. Which of these animals often gets drunk? Hint

Dwarf elephants
Simmental cows
Mantled howler monkeys
Pure Spanish Breed horses

9. Known to move up to speeds of 35 miles per hour, what camel gets its name from the Greek for "running"? Hint

Bactrian
Alpaca
Corriente
Dromedary

10. What mammal is native to the island of Crete and is found in the mountains? Hint

Ju Ju
Feta cheese lover
Lynx
Kri Kri


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why would I wet a piece of white paper and place it under my pet while rubbing his fur?

Answer: To check for fleas

When fleas bite our pets they leave small drops of blood behind. When you rub your pets fur the small dried drops will fall on the white paper and show up as dark specks on the wet paper.

Question by player Zepper
2. When a rabbit is afraid or angry, what might it do?

Answer: Thump its feet

Some rabbits turn everything over in its cage when throwing a tantrum, while others thump their feet. Some rabbits will do both.

Question by player pinkbunny98
3. Native to the United States, the Catahoula Leopard Dog is named after Catahoula Parish in which southern state?

Answer: Louisiana

The Louisiana Catahoula Leopard Dog is the official state dog of Louisiana. Classified as a working dog, the Catahoula is friendly and energetic. They make great family pets but do not always get along with other dogs.

Question by player griller
4. Which member of the Theridiidae family is well known because the female eats the male after mating?

Answer: Black widow spider

Female black widows are usually much larger than male black widows - the females are on average 4 times as big as males.

Question by player AdamM7
5. Animal behaviorists note three main reasons why squirrels chase each other. What is NOT one of them?

Answer: length of tail

Tail length is related to ecological profile, not behavior, although tail movements clearly are part of squirrel communication. Tree squirrels and flying squirrels tend to have longer tails, ground squirrels shorter. Young squirrels, like most mammal young, enjoy play; adult squirrels, again like most animals, have complex mating patterns which usually involve pursuit. Most commonly observable squirrel chasing is a more dominant individual driving a weaker one away from its territory or food source.

Question by player Nealzineatser
6. Which animal is an example of a dominance hierarchy in which males are dominant?

Answer: Gray wolves

Dominant hierarchies are social systems in which participants in the hierarchy have recognized rankings, with a "top" or leader and those underneath being subservient to the ones above. In the case of gray wolves, there is an alpha male. In others, as in spotted hyenas and elephants, females take the dominant roles. Honey bees are one of the best examples, as the female is dominant over the entire hive.

Question by player pitegny
7. What is the only species of venomous snake native to the United Kingdom?

Answer: Adder

The adder is a shy and timid snake and bites usually occur when it is accidentally disturbed or stepped on. Under UK law it is illegal to kill, injure, harm or sell adders.

Question by player Dolly_dxb
8. They live on an island off the coast of Panama. Which of these animals often gets drunk?

Answer: Mantled howler monkeys

While primates, bats and other mammals that eat lots of fruit and nectar are better able to metabolize alcohol than other animals, some mammals whose diets mostly lack fruit or nectar (cows, horses and elephants) are not suited well to alcohol metabolizing because they lack a functioning version of the ADH7 gene. The lucky mantled howler monkey on that island regularly eats fruit that has fallen from the Astrocaryum palm tree and which has 4.5% alcohol by volume.

The monkeys get loud and rambunctious and then fall into a sleepy stumbling state sometimes even falling out of the tree and injuring themselves.

When calculating their alcohol intake by body weight they often ingest the equivalent of two bottles of wine in half an hour.

Question by player Billkozy
9. Known to move up to speeds of 35 miles per hour, what camel gets its name from the Greek for "running"?

Answer: Dromedary

The dromedary is a one-humped camel found most extensively in the Middle East and Northern Africa. Being taller and faster than its relative the Bactrian camel, the dromedary can move at a pace of nearly 10 mph for hours at a time.

Question by player bottle_rocket
10. What mammal is native to the island of Crete and is found in the mountains?

Answer: Kri Kri

Similar to a small goat this animal can be found in the highest mountains of
western Crete. It is very difficult to locate and is rarely seen by tourists.
Several are on display in the municipal zoo in the city of Chania, the second largest city on Crete.

Question by player quizhj
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 99: 8/10
Nov 30 2022 : Guest 206: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 71: 7/10
Nov 30 2022 : Guest 142: 8/10
Nov 30 2022 : aexile: 7/10
Nov 29 2022 : dellastreet: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 120: 5/10
Nov 28 2022 : Guest 86: 9/10
Nov 28 2022 : amarie94903: 10/10

12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us