FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Another Spoonerisms Quiz
Quiz about Another Spoonerisms Quiz

Another Spoonerisms Quiz


Switch the beginning sounds of the spoonerized phrase to form the answer. 'Run, first digit of the foot! would be go, toe-- then switch it to get the country Togo. This example only happens to rhyme; rhyming is not a requirement.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author sharkbytes

A matching quiz by bernie73. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. Spoonerisms

Author
bernie73
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
89,544
Updated
Oct 12 26
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
61
Last 3 plays: Guest 206 (0/10), Guest 82 (10/10), Guest 96 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Match the definition in one column with the "unspoonerized" word in the other.
QuestionsChoices
1. A hairy stringer of round stones with holes in them.  
  Macintosh
2. A deep hole and a series of small ridges on a nut to give it a grip.  
  Red lined
3. It absolutely is going to happen.  
  Customer
4. Horse equipment in one of those pits for rock group fans.  
  Wooly bear
5. What Teddy Roosevelt would say about his favorite clothes.  
  Bird feeder
6. Cry first 'n' then leave in a hurry.  
  Perry Mason
7. The very heaviest metal casing on a citrus fruit.  
  Teapot
8. A small green vegetable toddler.  
  Knit and purled
9. Enter into matrimony, give money to your male offspring.  
  Telephone
10. Cut down a nice, evenly modulated sound.  
  Robinson





Select each answer

1. A hairy stringer of round stones with holes in them.
2. A deep hole and a series of small ridges on a nut to give it a grip.
3. It absolutely is going to happen.
4. Horse equipment in one of those pits for rock group fans.
5. What Teddy Roosevelt would say about his favorite clothes.
6. Cry first 'n' then leave in a hurry.
7. The very heaviest metal casing on a citrus fruit.
8. A small green vegetable toddler.
9. Enter into matrimony, give money to your male offspring.
10. Cut down a nice, evenly modulated sound.

Most Recent Scores
Today : Guest 206: 0/10
Today : Guest 82: 10/10
Today : Guest 96: 10/10
Today : Guest 146: 0/10
Today : james1947: 10/10
Today : Dizart: 10/10
Today : Catreona: 10/10
Today : Cymruambyth: 10/10
Today : Guest 64: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A hairy stringer of round stones with holes in them.

Answer: Bird feeder

The answer is "furred beader"

Furred means covered with fur (or hair). A beader could refer to the person manipulating the beads or the tool meant to manipulate the beads.

Based on "bird feeder"

A bird feeder describes a device that literally feeds birds. The exact design has quite a bit of variety based on the species of bird that is to be fed.
2. A deep hole and a series of small ridges on a nut to give it a grip.

Answer: Knit and purled

The answer is "pit and knurled"

A pit is a deep hole. While not required, popular opinion would often have the pit dark or obscured. Something that is knurled has small ridges or bumps.

Based on "knit and purled"

Knit and purl references the activity usually referred to as knitting. Knitting is most commonly done with yarn and used to make various articles of clothing.
3. It absolutely is going to happen.

Answer: Customer

The answer is "must occur"

I would define must occur as needs to happen or required to happen. Another definition is essential.

Based on "customer"

A customer is one who makes a purchase, most commonly at a store. It is possible, however, for the purchase to occur in a different location (including online).
4. Horse equipment in one of those pits for rock group fans.

Answer: Macintosh

The answer is "tack in mosh"

Tack is one of those words which has multiple meanings. Tack can be a direction such as change tack. It could also be a push-pin or thumb tack. Mosh would seem to refer to mosh as in moshing or a mosh pit.

Based on "Macintosh"

Macintosh also has multiple meanings. A Macintosh could be a brand name for a personal computer. It also is a variety of apple that is the national apple of Canada.
5. What Teddy Roosevelt would say about his favorite clothes.

Answer: Wooly bear

The answer is "bully wear"

Bully is an adjective associated with Teddy Roosevelt that essentially means wonderful. Wear is a synonym for clothing as in the clothing you wear.

Based on "wooly bear"

The wooly bear is the caterpillar form of the Isabella tiger moth. Supposedly the width of the black stripe for the caterpillar can be a rough predictor of the severity of a winter.
6. Cry first 'n' then leave in a hurry.

Answer: Robinson

The answer is "sob and run" or "sob-n-run"

Sob-n-run would seem to indicate sobbing or crying and then running or jogging away.

Based on "Robinson"

Robinson is a common surname. One of the most famous bearers of the surname is Jackie Robinson who helped to re-integrate Major League Baseball in the 1940s.
7. The very heaviest metal casing on a citrus fruit.

Answer: Red lined

The answer is "lead rind"

A rind is the outer layer of the skin of a fruit. Lead refers to a dense element, 82 on the Periodic Table, with the symbol Pb.

Based on "red lined"

Red-lining would seem to indicate crossing a noticeable boundary that triggers a severe penalty. A famous example refers to using racial discrimination as the basis for granting or denying a mortgage. It can also refer to the highest measure on a speedometer--in the danger zone, so to speak.
8. A small green vegetable toddler.

Answer: Teapot

The answer is "pea tot"

A pea (Pisum sativum) is a vegetable that is small and green and round. A tot is a young child. A very similar word is toddler.

Based on "teapot"

Tea is a common hot drink that I have heard defined as "herbed water". A pot is a round, deep container used for cooking. By comparison, a pan is a flat, shallow container also used for cooking.
9. Enter into matrimony, give money to your male offspring.

Answer: Perry Mason

The answer is "marry pay son"

Marry is connected to the institution of marriage. Pay is connected to payment. Finally, son is a term for one's male offspring.

Based on "Perry Mason"

Perry Mason is a fictional defense lawyer created by Erle Stanley Gardner. He first appeared in an extensive series of novels and short stories. He may be best known for the popular television series starring Raymond Burr.
10. Cut down a nice, evenly modulated sound.

Answer: Telephone

The answer is "fell a tone"

Fell is connected to falling. A tone is a sound of a particular pitch.

Based on "telephone"

The telephone is a handheld communication device developed by Alexander Graham Bell in the 1970s.
Source: Author bernie73

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Spoonerisms Very Difficult
2. Proverbial Spoonerisms Difficult
3. Spoonerisms, Alphabetically: Part Two Average
4. Animal Spoonerisms Average
5. Spoonerisms, Alphabetically: Part One Tough
6. Spoonerism Story - Nate Dight Easier
7. Goonerisms Spalore Difficult
8. Roonerspisms Tough
9. Black Magic Average
10. Words Without Words [1] Average
11. In Other Words III Very Easy
12. It Takes Two To Tango Average

10/12/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us