Quiz about Idina Menzel
Quiz about Idina Menzel

Idina Menzel Trivia Quiz


Idina Menzel is an incredibly talented woman. This quiz is about her life and her career from stage to screen.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Idina Menzel

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,790
Updated
Nov 28 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
70
Last 3 plays: BigTriviaDawg (9/10), Guest 34 (5/10), Guest 70 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Idina Menzel was born on May 30, 1971. What was her full name at birth? Hint

Idina Leah Mendi
Idina Kim Mentzel
Idina Jean Mendu
Idina Nora Menzel

2. Who did Idina play in "Rent," both on Broadway and in the movie?

Joanne Jefferson
Maureen Johnson

3. For which role did Idina win a Tony Award?

Elphaba
Maureen

4. On what TV show did Menzel have a re-occurring role as Shelby Corcoran? Hint

Doodlebops
Fame
Glee
Smash

5. Who was Menzel's second husband? Hint

Ashton Kutcher
Matthew Morrison
Ryan Reynolds
Aaron Lohr

6. What was the name of Menzel's first solo album? Hint

At This Table
Defying Gravity
Still I Can't Be Still
Gorgeous

7. On January 8, 2005, Idina cracked a lower rib. How? Hint

Fell through a trap door
Punched by her ex
Kickboxing
Slipped on ice

8. Who did Idina Menzel voice in "Frozen"?

Elsa
Anna

9. Which of her co-stars from "Rent" was Idina married to? Hint

Anthony Rapp
Taye Diggs
Adam Pascal
Jesse L. Martin

10. What movie did Menzel play the wife of a con artist healer 2019? Hint

Sandy Wexler
Hubie Halloween
Uncut Gems
Grown Ups


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Idina Menzel was born on May 30, 1971. What was her full name at birth?

Answer: Idina Kim Mentzel

Idina Menzel was born in Manhattan, New York City but grew up in New Jersey and Long Island. Menzel changed the spelling of her last name from Mentzel to Menzel to help with pronunciation.
2. Who did Idina play in "Rent," both on Broadway and in the movie?

Answer: Maureen Johnson

"Rent" opened on Broadway on April 29, 1996. Jonathan Larson wrote the show on January 25, 1996, and never got to see his show open on Broadway. Menzel played the role from April 16, 1996 (workshop - Off-Broadway) until July 1, 1997.

Maureen Johnson once dated Mark Cohen, but before "Rent" began. We learn, when Benny asks Mark about her, that she left Mark for a woman named Joanne Jefferson. Maureen and Joanne were always fighting, breaking up, and making up. She explains to Joanne in the song "Take Me or Leave Me", "Ever since puberty everybody stares at me, boys, girls, I can't help it, baby."
3. For which role did Idina win a Tony Award?

Answer: Elphaba

In 2003, Menzel originated the role of Elphaba in "Wicked". She won the Tony Award for Best Actress in a Musical for her performance. This show also earned her a devoted group of fans. She was nominated for "Rent" but lost to Ann Duquesnay, who won for her performance in "Bring in 'da Noise/Bring in 'da Funk."
4. On what TV show did Menzel have a re-occurring role as Shelby Corcoran?

Answer: Glee

Rachel Berry (Lea Michele) was a McKinley High student and a member of the Glee Club. She was adopted by two men and didn't know her mother. Her mother, Shelby Corcoran, turned out to be the coach of Vocal Adrenaline, a rival show choir to New Directions that Rachel was a part of. Menzel got the role due to how much she and Michele looked alike.
5. Who was Menzel's second husband?

Answer: Aaron Lohr

Lohr and Menzel married on September 22, 2017. Lohr is an actor and has bit parts in television and film. He has also performed on the live stage.
6. What was the name of Menzel's first solo album?

Answer: Still I Can't Be Still

"Still I Can't Be Still" was released with Hollywood Records. Along with the title song, the album also included songs such as "Larissa's Dragon", "Think Too Much", and "Straw Into Gold". The album was first released in 1998. The album did not do well and was taken out of print. However, after he popularity grew after "Wicked", the album was re-released in 2005.
7. On January 8, 2005, Idina cracked a lower rib. How?

Answer: Fell through a trap door

Idina Menzel was doing her second-to-last performance of "Wicked" on Broadway. Sadly because of the injury, it became her last performance. However, she did appear especially to sing her last song and was given a standing ovation.
8. Who did Idina Menzel voice in "Frozen"?

Answer: Elsa

"Frozen" was loosely based on "The Little Match Girl" by Hans Christian Andersen. Elsa had the power to freeze things, and as a result, she almost killed her younger sister Anna when they were children. She spent the rest of her childhood in seclusion, scared of the harm she could cause. However, their parents died at sea, and Elsa was made queen, but when Anna wanted to marry a man she had just met that day, Elsa lost her temper and then ran.

While singing "Let It Go", Elsa creates an ice castle where she can be cut off from the rest of the world.
9. Which of her co-stars from "Rent" was Idina married to?

Answer: Taye Diggs

Taye Diggs played Benny in both the original Broadway cast and the movie cast of "Rent". Diggs and Menzel were married from 2003 - 2014. In 2009, Menzel gave birth to their son Walker Nathaniel Diggs.
10. What movie did Menzel play the wife of a con artist healer 2019?

Answer: Uncut Gems

Adam Sandler played Howard Ratner, a jeweler with a gambling addiction and a con artist. Idina Menzel played his wife, Dinah, whom he always cheated on. In major debt, Ratner had to start paying back the money and decide how important his family was before it was too late. He had to learn that his actions have consequences not just for himself but for others as well.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : BigTriviaDawg: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 34: 5/10
Nov 26 2022 : Guest 70: 7/10
Nov 23 2022 : Guest 66: 4/10
Nov 23 2022 : workisboring: 5/10
Nov 22 2022 : Guest 195: 3/10
Nov 22 2022 : Guest 194: 3/10
Nov 21 2022 : 1nn1: 9/10
Nov 21 2022 : Triviaballer: 9/10

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us