FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Animals from The Pearls of Lutra
Quiz about Animals from The Pearls of Lutra

Animals from "The Pearls of Lutra" Quiz


A quiz about the animals appearing in Brian Jacques' novel "The Pearls of Lutra: A Tale of Redwall". Good Luck!

A multiple-choice quiz by StaffieLover. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Jacques, Brian
  8. »
  9. Redwall - Specific Books

Author
StaffieLover
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,581
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
149
- -
Question 1 of 10
1. What sort of animal is Tansy? Hint


Question 2 of 10
2. Which sort of animal is Emperor "Mad Eyes" Ublaz? Hint


Question 3 of 10
3. What sort of animal is Rollo? Hint


Question 4 of 10
4. Which sort of animal is Sagitar Sawfang? Hint


Question 5 of 10
5. What sort of animal is Gerul? Hint


Question 6 of 10
6. Which sort of animal is Grimjaw? Hint


Question 7 of 10
7. What sort of animal is Grath Longfletch? Hint


Question 8 of 10
8. Which sort of animal is Auma? Hint


Question 9 of 10
9. What sort of animal is Romsca? Hint


Question 10 of 10
10. Which sort of animal is Abbot Durral? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What sort of animal is Tansy?

Answer: Hedgehog

Sensible and kind-hearted, Tansy becomes Abbess of Redwall. Her two friends are Cracklyn and Piknim, and they are helped in their search for the Pearls by Rollo.
2. Which sort of animal is Emperor "Mad Eyes" Ublaz?

Answer: Pine Marten

Ublaz loves the finer things in life but views himself as perfect and cannot abide dirt. He is unpopular on the Isle of Sampetra, and will stop at nothing to get his paws on the six rose-coloured Pearls of Lutra.
3. What sort of animal is Rollo?

Answer: Bank Vole

Recorder of Redwall, Rollo helps Tansy and her two friends to search for the Pearls. Rollo also appears in the novel "Mattimeo", set many years before the events of this book.
4. Which sort of animal is Sagitar Sawfang?

Answer: Searat

Sagitar Sawfang has the uneasy job of being Ublaz's right-hand rat - until she betrays him after he threatens her life.
5. What sort of animal is Gerul?

Answer: Owl

Gerul is a barn owl. He and Clecky, a mountain hare, were mistakenly ambushed by Martin and Higgle Stump, who were out searching for the skeleton which began the search for the Pearls.
6. Which sort of animal is Grimjaw?

Answer: Fish

Grimjaw was an old grayling which lived in Redwall's pond. Fermauld the Ancient spent years trying to catch him, and inadvertently killed him when he swallowed the Pearl which she threw into the pond.
7. What sort of animal is Grath Longfletch?

Answer: Otter

Grath is the only member of her family to survive the massacre ordered by Mad Eyes. She eventually goes to live with Inbar at Holt Rudderwake.
8. Which sort of animal is Auma?

Answer: Badger

Badger Mother of Redwall, Auma first appeared as a youngster in "Mattimeo". In this novel, she has grown into a very caring individual who is strict when she needs to be - just like all Redwall Badger Mothers!
9. What sort of animal is Romsca?

Answer: Ferret

She prevents Abbot Durral and Viola Vole from being hurt aboard the Waveworm. She outlives her slaughtered crew long enough to accept the Abbot as her "Father", after so long asking him not to call her "My Child".
10. Which sort of animal is Abbot Durral?

Answer: Mouse

Abbot Durral and Viola were drying their foot-paws in a stream when they were abducted by Ublaz's lizards. Lask the Monitor General intended taking them back to Sampetra, but Viola escaped when the Abbot threw her into the sea. She was found by Martin and was taken back to Redwall, but snuck back to the search-party because she didn't want to return without the Abbot.
Source: Author StaffieLover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us