FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mattimeo Mania
Quiz about Mattimeo Mania

Mattimeo Mania Trivia Quiz


This quiz is completely about the "Mattimeo" book in the "Redwall" series by Brian Jacques. It is about the characters and a few other important facts. Have fun!

A multiple-choice quiz by alleycatrikki. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Jacques, Brian
  8. »
  9. Redwall - Specific Books

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
242,884
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
299
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the young female creature that Mattimeo is quite fond of? Hint

Cornflower
Tess Churchmouse
Cynthia Bankvole
Sister May

2. What is Slagar the Cruel's real name? Hint

Chickenfang
Fang
Chickenvixen
Chickenhound

3. What type of creature was Basil? Hint

Mouse
Otter
Hare
Vole

4. Cornflower was the fake voice of the ghost of Martin the Warrior.

True
False

5. Where was Abbess Germaine originally from? Hint

Redwall Abbey
Far South
Kotir
Loamhedge Abbey

6. What is Jube the Hedgehog's full name? Hint

Jubation
Jubehog
Jubilation
Jubilator

7. Who are the Churchmouse Twins? Hint

Sam and Tess Churchmouse
Tim and Tess Churchmouse
Cynthia and Tim Churchmouse
Auma and Orlando Churchmouse

8. Which of these is NOT a member of Slagar's Slavers? Hint

Stonefleck
Halftail
Threeclaws
Vitch

9. What was the Lord of Mossflower? Hint

An old badger
A hare
A rock
A pine tree

10. Baby Rollo's mother is not drugged, but was killed by Slagar the Cruel in the book.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the young female creature that Mattimeo is quite fond of?

Answer: Tess Churchmouse

Tess Churchmouse is the mouse that Mattimeo is quite fond of from the beginning. Throughout the book, Tess helps him get through many difficult times and she helps him stay calm.
2. What is Slagar the Cruel's real name?

Answer: Chickenhound

Chickenhound is Slagar the Cruel's real name. He was given this name by his mother Sela the vixen, but after she died he got rid of the name.
3. What type of creature was Basil?

Answer: Hare

Basil is a hare. His full name is Basil Stag Hare. He helps Matthias and his friends along the journey to rescue the young ones who are captured by Slagar the Cruel.
4. Cornflower was the fake voice of the ghost of Martin the Warrior.

Answer: False

The answer is false. Cornflower played the character of the Ghost of Martin, but Constance the Badger played his voice.
5. Where was Abbess Germaine originally from?

Answer: Loamhedge Abbey

Abbess Germaine was originally from Loamhedge Abbey. She then came to Mossflower, and after the war she founded Redwall Abbey.
6. What is Jube the Hedgehog's full name?

Answer: Jubilation

Jubilation is Jube's full name. Everone just calls him Jube though, because his real name is rather long.
7. Who are the Churchmouse Twins?

Answer: Tim and Tess Churchmouse

Tim and Tess are the two Churchmouse Twins. They are captured along with Mattimeo and others. They both help Mattimeo and the others along the journey.
8. Which of these is NOT a member of Slagar's Slavers?

Answer: Stonefleck

Stonefleck was not a member of Slagar's Slavers. He was just a rat that tried to help Slagar kill Matthias and friends with his own army of rats.
9. What was the Lord of Mossflower?

Answer: A pine tree

The Lord of Mossflower was a gigantic pine tree. It helped point the way for Matthias and his friends on their journey.
10. Baby Rollo's mother is not drugged, but was killed by Slagar the Cruel in the book.

Answer: True

The answer is true. In the beginning of the book, Slagar drugs most of the Redwallers, but he does not manage to drug Baby Rollo's mother. Therefore, she is murdered to put her out of the way.
Source: Author alleycatrikki

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us