FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Just Add One Letter  Surprise Ending
Quiz about Just Add One Letter  Surprise Ending

Just Add One Letter - Surprise Ending Quiz


If you took a simple word like "all", what different words could you make if you added one letter to the beginning? Ball, call, fall, tall, etc....If you can nine out of ten here, you win a prize!

A multiple-choice quiz by GBfan. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wordplay for Kids
  8. »
  9. Add a Letter for Kids

Author
GBfan
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
425,076
Updated
Aug 03 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
10 / 10
Plays
27
Last 3 plays: chrisatlas (9/10), demurechicky (10/10), lethisen250582 (10/10).
Question 1 of 10
1. What letter would you add to the word "Old" to get a heat setting on your shower? Hint


Question 2 of 10
2. What letter would add to the word "Ark" to get a word that completes the Christmas song, "_____ The Herald Angels Sing" Hint


Question 3 of 10
3. What letter would you add to "Pen" to get a word you might see on a restaurant door? Hint


Question 4 of 10
4. What letter would you add to the word "Hair" to make a word you'd see in someone's classroom? Hint


Question 5 of 10
5. What letter would you add to the word "Range" to find a tasty produce item? Hint


Question 6 of 10
6. What letter would you add to the word "Oops" to make a word needed to tie your shoes? Hint


Question 7 of 10
7. What letter would you add to the word "Gent' to get a word describing a representative for a company? Hint


Question 8 of 10
8. What letter would you add to the word "Ails" to find a word used as a character's name in the "Sonic" video games and movie franchise? Hint


Question 9 of 10
9. What letter would you add to the word "Vent" to make a word describing an extravaganza? Hint


Question 10 of 10
10. If you put your answers together for questions one through nine, what did you just win?

Answer: (9 letters)



Most Recent Scores
Today : chrisatlas: 9/10
Today : demurechicky: 10/10
Today : lethisen250582: 10/10
Today : Guest 113: 9/10
Today : Guest 166: 10/10
Today : FredFlint9: 10/10
Today : Guest 192: 10/10
Today : psnz: 10/10
Today : soplar: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What letter would you add to the word "Old" to get a heat setting on your shower?

Answer: C

Some showers have markings in red, green, and blue. Red means hot, green stands for safe or medium, and blue stands for cold. For many shower settings, cold water is at a temperature below 85 degrees Fahrenheit (29.4 degrees Celsius). Medium is close to body temperature.
2. What letter would add to the word "Ark" to get a word that completes the Christmas song, "_____ The Herald Angels Sing"

Answer: H

"Hark The Herald Angels Sing" was written in 1739 by an English Anglican church leader. This was before the United States even existed! The song's lyrics are based on Bible scriptures found in the Gospels. In the book of Luke, we read about the angels singing about the new born king, Jesus.
3. What letter would you add to "Pen" to get a word you might see on a restaurant door?

Answer: O

No worse feeling than driving to your favorite restaurant at night and seeing the manager flip the sign on the door from "open" to "closed". It's best if you're going to head out at night to check the internet or call the restaurant in advance so you make it before closing time.
4. What letter would you add to the word "Hair" to make a word you'd see in someone's classroom?

Answer: C

Back in the day, most school classrooms had individual desks with chairs. More and more schools have replaced those desks with longer tables and individual chairs for the students to sit. The tables allow students to work cooperatively on projects.
5. What letter would you add to the word "Range" to find a tasty produce item?

Answer: O

Did you know that Brazil is the leading country when it comes to exporting oranges for the world? They provide over 16 million tons of the citrus fruit. Oranges grow on trees and they are a favorite fruit to blend into a tasty juice. It has been said that there is no perfect rhyme for the word "orange".
6. What letter would you add to the word "Oops" to make a word needed to tie your shoes?

Answer: L

Some parents teach their kids how to tie their shoes with a little song. One song starts off with the lyrics, "Make the tree, cross the branches, loop the loop. Then hold tight, bunny ears, bunny ears playing by a tree." There are different types of loops a person can make to tie their shoes. You can even get fancy and make a double bunny ear loop.
7. What letter would you add to the word "Gent' to get a word describing a representative for a company?

Answer: A

You might have heard of a travel agent or a secret agent. They are individuals who were trained to represent what their business or government needs. An agent in the business world would likely have the authority to sign a contract, negotiate rates, or make decisions for the client they're working with that day.
8. What letter would you add to the word "Ails" to find a word used as a character's name in the "Sonic" video games and movie franchise?

Answer: T

The main character in the "Sonic" movie series is Sonic the Hedgehog. His two sidekicks are Tails, the fox, and Knuckles, the echnida. The movie series was based on the classic Sega video game where the three main characters were all included. Tails was added to "Sonic The Hedgehog 2" and Knuckles was part of the "Sonic The Hedgehog 3" video game.
9. What letter would you add to the word "Vent" to make a word describing an extravaganza?

Answer: E

An extravaganza is a special event like a movie premiere, birthday party, or a concert. An event is a synonym for words like an occasion, an affair, a party, or a function.
10. If you put your answers together for questions one through nine, what did you just win?

Answer: Chocolate

If you took the letters from the first nine questions in order, you'd get the word "Chocolate". Did you know that it takes close to 400 cacao beans to create just one pound (450 grams) of chocolate? The world record for the largest chocolate bar ever made weighed a 12,770 pounds (5,792 kg).
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/3/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us