FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about There is a Season
Quiz about There is a Season

There is a Season Trivia Quiz


Match these words with the seasons they are most associated with. Note: This quiz is from a Northern Hemisphere perspective.

A classification quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
415,891
Updated
Apr 01 24
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
514
Last 3 plays: lolleyjay (10/10), purplecat (10/10), Guest 207 (10/10).
Winter
Spring
Autumn
Summer

Harvest Beach Longest day Flowers Shortest day Easter Christmas Halloween Ice cream Snow

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : lolleyjay: 10/10
Apr 17 2024 : purplecat: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 207: 10/10
Apr 16 2024 : Bigman41: 10/10
Apr 15 2024 : DizWiz: 10/10
Apr 15 2024 : 4228: 10/10
Apr 14 2024 : Triviaballer: 10/10
Apr 14 2024 : constancejane: 10/10
Apr 14 2024 : kickaha49: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Snow

Answer: Winter

Snow is caused by precipitation in the form of ice crystals. This generally occurs in very cold weather. There are many fun activities that can take place in the snow. This includes sports like skiing and snowboarding. It can also include play activities like snowball fights and making snowmen.
2. Christmas

Answer: Winter

Christmas is a major Christian festival that celebrates the birth of Jesus. In the northern hemisphere, it falls during winter. Some places receive snow on this day, leading to the popular concept of a 'White Christmas'.
3. Flowers

Answer: Spring

Spring comes after winter. It is widely considered to be the season of new birth. After the cold winter months, flowers begin to bloom again during spring time. There are many flower festivals like the tulip season in the Netherlands and cherry blossom festival in Japan that occur during spring.
4. Easter

Answer: Spring

Easter is a Christian festival that commemorates Jesus's resurrection from the dead. Unlike many other festivals, Easter does not have a fixed date. However, the earliest it can occur in the Western Christian tradition is 22 March and the latest is 25 April, thus falling within springtime.

Its theme of rebirth is also strongly associated with spring, with its name having been derived from an old Saxon spring festival called Eostre.
5. Harvest

Answer: Autumn

Harvest is the time of gathering crops. The word itself comes from an Old English word meaning autumn since this is when the crops were harvested. Harvest festivals like Thanksgiving also fall during this period.
6. Halloween

Answer: Autumn

Halloween is celebrated on the 31st of October. It is considered to have evolved from the Christian day of remembering the dead - All Hallow's Eve. However, it is now more of a secular festival. Some traditions are also considered to have been borrowed from early Celtic harvest festivals.
7. Beach

Answer: Summer

A beach is a strip of land adjoining a large body of water. It may be composed of sand, pebbles, or gravel. Beaches are a popular spot during summer. It is typical to find people swimming, sunbathing, surfing, or playing sports like volleyball here. Children can be found building sand castles and paddling in the shallow water.
8. Longest day

Answer: Summer

June 21 is the Summer Solstice in the northern hemisphere and this is also considered the longest day of the year. Of course, everything is upside down, down under. This means that June 21 is the shortest day of the year for those of us living in the southern hemisphere. In the southern hemisphere, the longest day of the year is December 21, which is in our summer.
9. Ice cream

Answer: Summer

Ice cream can be had at any time of the year but it is most associated with the hot days of summer. Ice creams can be eaten in a cone, a cup, on a stick, or many other ways. Italian cuisine has a popular form of ice cream called gelato.
10. Shortest day

Answer: Winter

In the northern hemisphere, the shortest day of the year occurs around the Winter Solstice. This generally falls on the 21st of December. This means that this day is the longest day of the year (and in the middle of summer) for those living in the southern hemisphere. Their shortest day is the 21st of June, which is in the middle of their winter.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us