FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about CSI Triviatown
Quiz about CSI Triviatown

CSI: Triviatown Trivia Quiz


It's a quiet day in Triviatown--too quiet, when you're the ace detective waiting for a case. But then you get a call...

A multiple-choice quiz by john_sunseri. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Whodunits

Author
john_sunseri
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,481
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
808
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The house has been flattened - literally flattened, as though a tornado had hit it. Detective Hood tells you that the only evidence of a perpetrator she can find is a hank of dark hair.

What can hair analysis in a police laboratory NOT determine about the subject it came from?
Hint


Question 2 of 10
2. The homeowner comes home (he'd been at the market), but before you can question him the lab calls with the report on the hairs. Whomever they belong to had been drinking water and absorbing local chemicals in an area of land stretching across Wyoming, Montana and Idaho. Where could the culprit have come from? Hint


Question 3 of 10
3. The homeowner doesn't know who would knock down his house. He says he'll go stay with his brother for now. Luckily, a witness down the street saw someone running away after the crime was committed. The description is: about 85 pounds, about three feet tall, running about 40 MPH, and wearing a gingham dress.

Hmmm. What is gingham?
Hint


Question 4 of 10
4. On your way back to your office, you sense danger and leap into a doorway - just in time to avoid the car that jumped onto the curb and tried to kill you! The driver is just a shadowy figure in a gingham dress and bonnet, but you at least manage to get a look at the bumper sticker, which is from a college in Raleigh.

Where in America is Raleigh?
Hint


Question 5 of 10
5. Back in your office you take a quick shot of liquor made in the Bavarian Alps, pop in a Chester Arthur Burnett CD, and think about the case. Before you come to any solutions, the phone rings. It's Detective Hood again, and she says "Get over here, we've got another destroyed house!"

In what country are the Bavarian Alps?
Hint


Question 6 of 10
6. This house is completely destroyed as well, and you wonder what they're making homes out of these days - straw and sticks? "The brothers were inside, and they're both injured," Detective Hood says. "One got knocked in the hock, and the other pulled a hamstring".

Where is the hamstring?
Hint


Question 7 of 10
7. While you and Detective Hood are examining the wreckage, one of the bystanders lets out a low, appreciative whistle. "Male chauvinist..." Hood mutters under her breath.

Which famous television show (from 1960-1968) had a theme song that was whistled over scenes of a man and his son heading to the ol' fishin' hole? (the actor who played the son would later star in "American Graffiti" alongside a disc jockey born Robert Weston Smith)
Hint


Question 8 of 10
8. A thought strikes you - you know where the criminal will strike next! You tell Hood that there's no time to huff and puff - you've got to get to the house of the third brother right now.

You're still thinking of television shows. Which show (1994-2000) was the story of the Salinger children, forced to deal with their parents' deaths in a car accident, and which featured brothers Charlie, Owen and (most importantly) Bailey?
Hint


Question 9 of 10
9. You pull up in front of an opulent brick house, with statuary scattered around the manicured front lawn (a bust of Orwell, one of Jim Henson, one of Circe), and you hope you're not too late. Anxiously you look up at the chimney, and are relieved to see that there's no smoke coming out of it.

Who wrote the 1925 mystery novel "The Secret of Chimneys" along with 79 other mysteries (like "Murder in Retrospect")?
Hint


Question 10 of 10
10. You kick in the door, surprising the third brother, he's getting ready to light a fire in the fireplace where a large cookpot is hanging. "Drop the match, you swine!" you yell. Beside you, Hood pulls her gun, and the guy tries to escape, but you manage to subdue him. You pull a wad of photographs from his pocket and nod in satisfaction. "Blackmail", you say. "I knew it. Hood, why don't you let the victim out of the cookpot now?"

You've got all the clues, now. Who is in the pot?

Answer: (Four Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 175: 5/10
Mar 12 2024 : gogetem: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The house has been flattened - literally flattened, as though a tornado had hit it. Detective Hood tells you that the only evidence of a perpetrator she can find is a hank of dark hair. What can hair analysis in a police laboratory NOT determine about the subject it came from?

Answer: Ethnicity

It's possible to test a hair for DNA, but only if it has an intact root. Most hairs found at crime scenes do not. And, in any case, it's impossible to tell what race a suspect is based on his or her hair, though there ARE some general differences. When Detective Hood has the hair analyzed it won't be of immediate use, but when a suspect is in custody the police can match the hair with the potential criminal to place him/her at the scene.
2. The homeowner comes home (he'd been at the market), but before you can question him the lab calls with the report on the hairs. Whomever they belong to had been drinking water and absorbing local chemicals in an area of land stretching across Wyoming, Montana and Idaho. Where could the culprit have come from?

Answer: Yellowstone National Park

"Yellowstone, huh?" you ask. You've visited a couple of times, but nature isn't really your thing, you prefer life in the big city. But you do know that Yellowstone was the first national park in the world (named so by then-President Ulysses Grant in 1872) and that it's known for several things, chief among them the geyser Old Faithful.
3. The homeowner doesn't know who would knock down his house. He says he'll go stay with his brother for now. Luckily, a witness down the street saw someone running away after the crime was committed. The description is: about 85 pounds, about three feet tall, running about 40 MPH, and wearing a gingham dress. Hmmm. What is gingham?

Answer: Checkered fabric made from cotton yarn

The word 'gingham' comes from the Indonesian language (or possibly Malaysian), and the fabric has two sets of interlocking stripes, making a checkered pattern. It's popular today in curtains and bedspreads, but it was originally meant for clothing.
4. On your way back to your office, you sense danger and leap into a doorway - just in time to avoid the car that jumped onto the curb and tried to kill you! The driver is just a shadowy figure in a gingham dress and bonnet, but you at least manage to get a look at the bumper sticker, which is from a college in Raleigh. Where in America is Raleigh?

Answer: North Carolina

You brush yourself off and wonder why someone who's recently been in the Yellowstone area would have a North Carolina state sticker on their car. Perhaps they're an engineering or textiles expert (the university is known for both disciplines), or perhaps they just like the football team.

You shake your head and keep walking.
5. Back in your office you take a quick shot of liquor made in the Bavarian Alps, pop in a Chester Arthur Burnett CD, and think about the case. Before you come to any solutions, the phone rings. It's Detective Hood again, and she says "Get over here, we've got another destroyed house!" In what country are the Bavarian Alps?

Answer: Germany

Bavaria, previously an independent kingdom, is now part of Germany. Its capital is Munich, and the Alps are home to numerous festivals (including Faschenacht and Brez'n angeln), the Oberammergau Passion Play, and plenty of winter recreational activities. Sounds like a good place for a vacation, if you ever crack this case.
6. This house is completely destroyed as well, and you wonder what they're making homes out of these days - straw and sticks? "The brothers were inside, and they're both injured," Detective Hood says. "One got knocked in the hock, and the other pulled a hamstring". Where is the hamstring?

Answer: Posterior thigh muscle

The semitendinosus, semimembranosus and biceps femoris tendons are known collectively as the hamstrings, and they act upon both the knee and hip joints. A hamstring injury is common in many sports, but can also happen when undue strain is put upon the muscle fibers in the thigh area, as when a house is falling down atop you. You marvel that the two brothers escaped more serious injury, but you have a feeling in your guts that the crime spree is not yet over.
7. While you and Detective Hood are examining the wreckage, one of the bystanders lets out a low, appreciative whistle. "Male chauvinist..." Hood mutters under her breath. Which famous television show (from 1960-1968) had a theme song that was whistled over scenes of a man and his son heading to the ol' fishin' hole? (the actor who played the son would later star in "American Graffiti" alongside a disc jockey born Robert Weston Smith)

Answer: The Andy Griffith Show

"The Andy Griffith Show" used theme music that was called (surprise, surprise) "The Fishin' Hole", and starred Andy Griffith as Sheriff Andy Taylor and Ron Howard as his impossibly cute and mischievous son Opie. Howard would grow up to star in "Happy Days" and become an accomplished director.

You'd like to be an accomplished detective, and you know you've got all the clues you need to arrest the villain here, if you could only put them together...
8. A thought strikes you - you know where the criminal will strike next! You tell Hood that there's no time to huff and puff - you've got to get to the house of the third brother right now. You're still thinking of television shows. Which show (1994-2000) was the story of the Salinger children, forced to deal with their parents' deaths in a car accident, and which featured brothers Charlie, Owen and (most importantly) Bailey?

Answer: Party of Five

"Party of Five" had three brothers, but the actresses from the show have also hit it big - Jennifer Love Hewitt ("Ghost Whisperer"), Neve Campbell ("Scream") and Lacey Chabert ("Mean Girls") joined Matthew Fox ("Lost"), Jacob Smith ("Cheaper by the Dozen") and the actor who played Bailey in fame and fortune.
9. You pull up in front of an opulent brick house, with statuary scattered around the manicured front lawn (a bust of Orwell, one of Jim Henson, one of Circe), and you hope you're not too late. Anxiously you look up at the chimney, and are relieved to see that there's no smoke coming out of it. Who wrote the 1925 mystery novel "The Secret of Chimneys" along with 79 other mysteries (like "Murder in Retrospect")?

Answer: Agatha Christie

Agatha Christie would have had no problem with this case, you think. Many of her works had titles like "Ten Little Indians", "One, Two, Buckle My Shoe", "Crooked House" and "A Pocket Full of Rye" - oh yeah, she would've done just fine on this fantastical caper.
10. You kick in the door, surprising the third brother, he's getting ready to light a fire in the fireplace where a large cookpot is hanging. "Drop the match, you swine!" you yell. Beside you, Hood pulls her gun, and the guy tries to escape, but you manage to subdue him. You pull a wad of photographs from his pocket and nod in satisfaction. "Blackmail", you say. "I knew it. Hood, why don't you let the victim out of the cookpot now?" You've got all the clues, now. Who is in the pot?

Answer: The Big Bad Wolf

"The Big Bad Wolf, I presume," you say.

It's a sad-looking wolf that emerges from the cookpot. His gingham dress is dirty and sooty from his climb down the chimney, and he looks terrified from his ordeal, but he still manages a snarl when he sees the photographs in your hand.

"I know they were blackmailing you, Wolf," you say. "But this is the twentieth century. No one cares that you like to dress up like a grandmother."

"I've got an image to maintain," he sniffles. "Who's going to be scared of the Big Bad Wolf in Granny's clothing?"

"Wait a minute," says Hood, grabbing the wolf's muzzle and pulling him close to her face. "Don't I know you? From a long time ago?"

The wolf gulps. "Red? Little Red? Is that you?"

You sigh. What a gang of crooks. It looks like EVERYONE'S going to the pen for a long, long time. But at least you and Hood have a chance to live happily ever after...
Source: Author john_sunseri

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us