FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Whodunits Quizzes, Trivia and Puzzles
  Whodunits Quizzes, Trivia

Whodunits Trivia

Whodunits Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun

Fun Trivia
All the questions lead up to the final question - who pulled the trigger? It's up to *you* to find out!
30 Whodunits quizzes and 350 Whodunits trivia questions.
1.
  It Wasn't Me! editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Interpol is trying to track down an international criminal. Your suspects all have alibis placing them in different cities just before the crime. Can you figure out who stole the Ram from the Rama Lama Ding Dong, or will you get fleeced?
Average, 10 Qns, LadyCaitriona, Feb 27 12
Average
LadyCaitriona gold member
5654 plays
2.
  Sigmund the Subliminal Sleuth   best quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
The Ringmaster is dead and all of the other circus workers are too scared to tell the police what they know. Sigmund, who solves crimes by asking questions designed to elicit subconscious confessions, has been called to the scene of the crime.
Easier, 25 Qns, looney_tunes, Apr 11 22
Easier
looney_tunes editor
Apr 11 22
1759 plays
3.
  24 Hours to Save the World   best quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Not so much of a whodunit as a who's going to do it. You have just 24 hours to sift ten suspects and prevent the world's destruction. (Warning : You should score well on this quiz but it will demand a lot of your time and attention.)
Easier, 25 Qns, glendathecat, Oct 08 09
Easier
glendathecat
2222 plays
4.
  Detective Dingo vs. the Crime of the Century   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Detective Dingo is investigating a murder that took place in the year 2008, but the suspects are behind nine time warp doors that lead to past decades. A security guard lies dead on the floor, killed by someone trying to escape from their decade.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Apr 19 17
Average
looney_tunes editor
1656 plays
5.
  Who Guild Mr. Body? editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Mr. Body is dead-- murdered. The Body count is ten questions. Ten clues. Can you, with the help of the Quiz Makers' Guild, solve the mystery of "Who Guild Mr. Body?"
Tough, 10 Qns, pu2-ke-qi-ri, Aug 29 22
Tough
pu2-ke-qi-ri
Aug 29 22
4262 plays
6.
  Get a Clue: A Whodunit   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Alas, we need to find the killer of Mr. Boddy yet again. This time you get to enter the game of "Clue" as Dr. Obsidian, and you get to help solve the mystery. Find the subtle clues and the murderer, if you can. So, whodunit?
Average, 10 Qns, trident, Aug 03 17
Average
trident editor
Aug 03 17
3800 plays
7.
  Just Like a Detective Story   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A literary character has been murdered! There are four suspects, each one a fictional person from a famous mystery novel. You are the detective. Use your knowledge of mystery fiction to solve this crime.
Average, 10 Qns, comitis, Sep 30 23
Average
comitis
Sep 30 23
2541 plays
8.
  Grandma Got Runover By A Reindeer - Which One?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All of the reindeer know who accidentally clipped Grandma but don't want to get anyone in trouble. Being helpful creatures, they can't help dropping hints to Inspector Snow from Polar Investigations. Can you help him solve it by looking at each answer?
Average, 10 Qns, EmmaF2008, Dec 17 09
Average
EmmaF2008 gold member
1104 plays
9.
  A Mid Summer Murder   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Lord Humpty Harley lived in a large manor house on the edge of the small village of St Molly's Mead. He was going to change his will but someone was dead against that from happening. Can you help Miss Jane Marble solve his murder?
Average, 10 Qns, Plodd, Jan 09 24
Average
Plodd
Jan 09 24
593 plays
10.
  I Love a Good Mystery   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hello, Black House Investigations, we deal with the bizarre and this case is straight from the fifth quarter, fortunately this one will be Jerusalem's lot, he's a genius with weird. Look out for the last clue, it's cryptic.
Average, 10 Qns, pollucci19, Jun 23 16
Average
pollucci19 gold member
431 plays
11.
  Detective Dingo vs the Crime of the Millennium   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Professor Platypus' time travel museum transports visitors to whichever century they choose, but they must leave everything as they find it. Oh no! One of today's guests has stolen a great treasure. Detective Dingo is on the case.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Jan 01 10
Average
looney_tunes editor
627 plays
12.
  A Scandal In Bohemia   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Introducing Eggbert Benedict, the hard-boiled detective. Whenever the local constabulary of Sunnyside Downs ends up with egg on their faces, they inevitably turn to Detective Benedict to crack the case.
Average, 10 Qns, Aussiedrongo, Jan 09 24
Average
Aussiedrongo
Jan 09 24
430 plays
13.
  Murder on the Orient Express   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Murder is afoot on the Orient Express, as one of the staff is found dead in a carriage. Nine famous writers aboard the train are the suspects. One of them is guilty. Can you find out who it is? Note that this mystery has a UK bias.
Average, 10 Qns, eburge, Jan 09 24
Average
eburge gold member
Jan 09 24
845 plays
14.
  Murder Mystery   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Old Lord D'Eath has been found murdered on the pool table in his country mansion. Can you identify the killer, by answering the following questions?
Tough, 10 Qns, Islingtonian, Aug 31 21
Tough
Islingtonian
Aug 31 21
6098 plays
15.
  Where There's Smoke...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
(IMPORTANT) With heart of ebony and soul of midnight, a dark fiend commits murder most foul. You must identify this murky being but leave alone those that have been touched by the red/fish.
Average, 15 Qns, pollucci19, Jan 09 24
Average
pollucci19 gold member
Jan 09 24
355 plays
16.
  You're the Detective!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The clues are there, the suspects are waiting. Use your common sense and trivia know-how to solve the crime, and remember; you always get your man. Good luck, and have fun!
Difficult, 10 Qns, doorsfan58, Apr 12 20
Difficult
doorsfan58
Apr 12 20
2280 plays
17.
  Catch the Spy   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Government HQ has been infiltrated by an enemy spy. Can you identify the mole and save the nation by answering the following questions?
Tough, 10 Qns, Islingtonian, Nov 09 21
Tough
Islingtonian
Nov 09 21
5207 plays
18.
  CSI: Wonderland   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's an ovicide - someone pushed a Mr. Dumpty off a wall, and you've been called in to solve this dastardly crime. Good luck!
Average, 10 Qns, john_sunseri, Feb 16 10
Average
john_sunseri
656 plays
19.
  CSI: Triviatown   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's a quiet day in Triviatown--too quiet, when you're the ace detective waiting for a case. But then you get a call...
Average, 10 Qns, john_sunseri, Feb 14 10
Average
john_sunseri
806 plays
20.
  A Murder Mystery!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jimmy O'Donnell was brutally murdered in his father's mansion. From these questions, can you figure out who killed him? We need you!
Tough, 10 Qns, irishpuppygal, Jul 01 17
Tough
irishpuppygal
Jul 01 17
3688 plays
21.
  The Mystery at Primrose Cottage   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It was a dark and stormy night in Trivialand when a call came in about a disturbance at Primrose Cottage. Can you solve the case?
Average, 10 Qns, leith90, Jan 09 24
Average
leith90 gold member
Jan 09 24
736 plays
22.
  Mystery of the Blue Train   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My first whodunit quiz, based on an Agatha Christie challenge. Can you figure out "whodunit"?
Average, 10 Qns, salami_swami, Jan 09 24
Average
salami_swami gold member
Jan 09 24
447 plays
23.
  Pretty Much All You Need To Know    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to a musical whodunit. It comes to you courtesy of an author challenge by kyleisalive, with a cast of characters from four decades of rock music. Pretty much all you need to know to crack the case is contained in these questions. Happy sleuthing!
Average, 10 Qns, glendathecat, Jan 09 24
Average
glendathecat
Jan 09 24
672 plays
24.
  Murder on the Dark Water Cruise   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The Dark Water is a cruise ship that often features celebrity passengers. One night when five celebrities are on board, Archibald Hamilton, an infamous movie producer, is murdered in his cabin. Can you figure out whodunit?
Average, 15 Qns, Joepetz, Apr 09 14
Average
Joepetz gold member
368 plays
25.
  The Theft of Mrs. Brock's Diamonds   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Mrs. Brock is an affluent socialite who has checked into the Diamond Coast Hotel, a five-star hotel. She returns to her room one night and finds that her diamond necklace and earrings are missing. It is up to you to find the culprit.
Average, 15 Qns, Joepetz, May 25 11
Average
Joepetz gold member
406 plays
26.
  Whodunit : Colour of Death!    
Multiple Choice
 10 Qns
My fourth quiz! It was a dark and stormy night (?!)...thunder and lightning..."kaboom!"...and murder most foul was afoot. Occupants at cliffside manor, Kaleidoscope, found dead the following day. The Yard needs your help. Will you proceed?
Tough, 10 Qns, benniebenbenny, Dec 18 23
Tough
benniebenbenny
Dec 18 23
974 plays
27.
  The Mystery of the Missing Marmalade    
Multiple Choice
 10 Qns
Auntie1's jam cupboard has been raided. Can you help her find which Indian Gang member was behind this naughty act?
Average, 10 Qns, zorba_scank, May 15 10
Average
zorba_scank gold member
443 plays
28.
  Is This Thing On?    
Multiple Choice
 15 Qns
Four scientists have invented their own individual time machines and retrieved four items from the past. However, one of them is actually a thief and never traveled back in time at all. Can you help Inspector Zapp find the culprit?
Average, 15 Qns, Joepetz, Dec 19 23
Average
Joepetz gold member
Dec 19 23
220 plays
29.
  FT Detectives: The Case of the Fickle Footprints    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the detective squad, rookie! We're on the trail of a master thief. Better brush up on your knowledge of footprints if we're ever going to catch him!
Average, 10 Qns, kscleaves, Aug 26 17
Average
kscleaves
Aug 26 17
319 plays
30.
  The Mangrove Diamond Caper    
Multiple Choice
 10 Qns
Each question and answer provides a clue to who stole the Mangrove Diamond. As lead Detective, can you break this case?
Tough, 10 Qns, nutmeglad, May 31 23
Tough
nutmeglad
May 31 23
1314 plays

Whodunits Trivia Questions

1. Mrs. Brock had spent the evening alone on her balcony. She did not hear anyone break into her room because she fell asleep while reading an Agatha Christie novel that, ironically, featured a diamond theft. Which novel was she reading?

From Quiz
The Theft of Mrs. Brock's Diamonds

Answer: Hercule Poirot's Christmas

"Death on the Nile" features the theft of pearls, not diamonds. The other two incorrect answers do not feature thefts at all. The diamonds in "Hercule Poirot's Christmas" are uncut diamonds that look like pebbles.

2. Arriving at the palatial Mangrove estate, you're slapped in the face by a bitter cold wind. The temperature that day won't rise above 25 degrees Fahrenheit and the wind's gusting to 25 mph. What would the wind chill factor be on such a day?

From Quiz The Mangrove Diamond Caper

Answer: -7

According to the National Weather Service, with a 25 mph wind on a 25 degree it's going to feel like -7. A nice day for a hot cup of coffee.

3. Detectives have worked out that the killer was a member of staff who was working at the time. Pathologists who worked on the body figured out that Jimmy was murdered on the day that Easter always falls on. What day was it?

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: Sunday

4. Inspector Snow has no more luck with Dancer, who is settling in to watch a movie starring Sean Connery and Christian Slater. He can almost make out the title; just the last word is missing. It is called 'The Name of the ___'?

From Quiz Grandma Got Runover By A Reindeer - Which One?

Answer: Rose

'The Name of the Rose' is based on the novel of the same name by Umberto Eco. Sean Connery plays a Franciscan monk and Christian Slater plays his apprentice. Connery's character, William of Baskerville, is called to investigate a mysterious death at a monastery. While there a number of other deaths occur, and William investigates with the aid of his apprentice, however the arrival of an Inquisition priest creates a conflict between William's empirical approach and the more conventional beliefs of the medieval time period in which the movie is set.

5. Through examining the computer which controls the elevator, you have found which floor of HQ the spy works on. The floor is also a word which appears in the first line of David Bowie's "Space Oddity". Which floor?

From Quiz Catch the Spy

Answer: Ground

As in "This is Ground Control to Major Tom".

6. When you ask James where he was on the day the trains were painted, he only says, "I have problems, and I was speaking to Rev. Karev to help." On which television show does a character named Alex Karev appear?

From Quiz Mystery of the Blue Train

Answer: Grey's Anatomy

"Grey's Anatomy" premiered in 2005. It is a hospital drama, with main character Meredith Grey. Alex Karev began as one of the original five interns from the first season. He is played by Justin Chambers.

7. The police coroner confirms your suspicion. Drood was poisoned. Now would be a good time to examine the crime scene. The most obvious clue is the word 'Rache' written in blood on the wall. What does this word mean?

From Quiz Just Like a Detective Story

Answer: 'Revenge' in German

This very same clue was featured in Arthur Conan Doyle's 'A Study in Scarlet' (1887), the book that introduced the world to Sherlock Holmes. Was this crime an act of revenge?

8. The killer was wearing some type of hand protection so his fingerprints would not be found. Pathologists know that the killer was wearing some type of gloves that you would wear to do the dishes (washing up). The killer was wearing...

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: rubber gloves

9. The murderer's silhouette was seen through the lace curtains by an honest passer-by, who says the killer was about one-sixth as tall as the distance between the penalty spot and the goal-line in Soccer. How tall was the killer?

From Quiz Murder Mystery

Answer: 6 feet

The penalty spot is 12 yards from the line. One-sixth is 2 yards, or 6 feet.

10. "We're all going to die!" screams Miss Scarlet. "Don't be silly," you reply. "Don't preach to me, Dr. Obsidian. I think you're all nuts," Miss Scarlet shouts as she bolts from the room. What type of behavior did she just exhibit?

From Quiz Get a Clue: A Whodunit

Answer: erratic

CLUE: In the third sentence you find the words 'nuts' and 'bolts'. That may lead you to the murder weapon. CLUE: To preach is to profess your beliefs (that one was REALLY subtle). Also, many consider the behavior of professors to be erratic at times (also really subtle).

11. Coded messages to the enemy have been intercepted on each day of the week except one, and you deduce that this must be the Spy's day off work. This day of the week is also a character from "The Addams Family" - which day?

From Quiz Catch the Spy

Answer: wednesday

The Addams daughter, Wednesday, was marvellously played by Christina Ricci in 2 films of the 90's, before the actress lost her way and joined the cast of Ally McBeal.

12. DNA evidence indicates that the killer was the same blood relation to Lord D'Eath as Marilyn Manson is to Jimmy Buffett. What relation?

From Quiz Murder Mystery

Answer: No relation

That's right, the gaunt Manson is absolutely no relation to the singer of "Cheeseburger in Paradise".

13. Sigmund sees a woman treating blisters in her mouth and begins to question her. "Well, there is no real secret to this," she says, "You just have to tolerate pain if you want to work in the art of ..." What name does she provide for her talent?

From Quiz Sigmund the Subliminal Sleuth

Answer: Fire eating

Sigmund: "I do enjoy the spectacle of fire eating. When I was in Germany solving the Case of the Hamburg Hamburger Heist, which, incidentally, gave me the record for the heaviest haul of stolen meat ever recovered by an amateur detective, I witnessed another world record being claimed. On the 13th of September 2008, Hubertus Wawra, aka 'Master of Hellfire', extinguished 68 flaming torches in his mouth in 60 seconds."

14. Inspector Snow's investigation is not going well and while speaking to Cupid, his mood is not improved. All he learns there is that Cupid is named after a Roman god and has a Greek counterpart. What is this Greek god's name?

From Quiz Grandma Got Runover By A Reindeer - Which One?

Answer: Eros

Eros, the son of Aphrodite, was the god of love and beauty. There is a near earth asteroid named after Eros, which has been orbited and landed on by the space probe 'NEAR Shoemaker'. Eros forms part of the 'Amors', which are a group of the closest near earth asteroids - and 'Amor' is another name for Cupid in Roman mythology.

15. One more clue is found in the ashes of Drood's office fireplace - a lady's gold ring, with gemstones set in a delicate rose pattern. You recognize the gems as being the birthstones of July and April. What gems are these?

From Quiz Just Like a Detective Story

Answer: Rubies and diamonds

Rings are important clues in several mystery stories, for example Conan Doyle's 'A Study in Scarlet' and Christie's 'Hickory Dickory Dock'. Was Drood planning on giving this ring to a lady friend? Or does it belong to someone else?

16. The pathologists were able to figure out how Jimmy was killed. All they told us was that Jimmy was killed by the same method as was attempted on the wife from Alfred Hitchcock's "Dial M for Murder". How was Jimmy killed?

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: he was strangled

17. Sophisticated analysis of the spy's codemaking techniques reveals their nationality - the same as football (or soccer) player Patrick Vieira.

From Quiz Catch the Spy

Answer: French

World cup winner Vieira, one of the the world's best midfielders, is the man who set up Emmanuel Petit for the third goal of the 1998 World Cup final.

18. His Lordship's last faint words were "Alas. I am undone. Look for the person with the ... oh what's it called ... you know ... the name of the drummer out of ZZ Top ...". What facial feature did the killer have?

From Quiz Murder Mystery

Answer: Beard

A reference to Frank Beard, the member of ZZ Top who doesn't have a beard.

19. Sigmund sees four clowns rehearsing their tumbles and stops to ask them whether it is true that, in the latter half of the twentieth century, Ringling Brothers ran a Clown College to train people in this art. What did the truthful clown tell him?

From Quiz Sigmund the Subliminal Sleuth

Answer: "Yes. There was a clown college in the USA from 1968-1997."

Clown: "You might not remember me Sigmund, but many years ago when you were solving the Case of the Baraboo Brickyard Bomber I was the young boy who followed you around taking notes. Back then, I wanted to be a detective, but in the 1990s the Ringling Bros. and Barnum & Bailey Clown College moved to Baraboo, Wisconsin, and I joined up. Originally, the college was established to help train young people as clowns to combat the fact that the circus's clowns were all getting quite old."

20. Elderly Jemima (Jimmy's aunt) said that the killer's accent was the same as the actor Montgomery Clift's accent. What nationality was the killer?

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: American

Montgomery Clift was American.

21. A single hair found in a secret dossier reveals the spy's hair colour to be the same as the surname of the actress who played opposite Patrick Swayze in "Dirty Dancing". Which hair colour?

From Quiz Catch the Spy

Answer: Grey

When Jennifer Grey had a big nose, she appeared in 2 major films - "Ferris Bueller's Day Off" and "Dirty Dancing". She's now had her nose size reduced surgically, and I can't think of a single film she's been in since. There's a moral in there somewhere.

22. Foolishly, the killer left an item of clothing at the scene. It was an item of clothing that featured in the name given to cemeteries in the Wild West. What was it?

From Quiz Murder Mystery

Answer: Boot

As in "Boot Hill" of course.

23. "Tell me, Mrs. Mangrove, now that the safe has been opened, would you give me the combination?" How many numbers make up the combination of a typical home combination lock?

From Quiz The Mangrove Diamond Caper

Answer: 3

Turn the tumbler to the right for the first number, back to the left for the second number, and back to the right for the third number. Larger, institutional safes may have more numbers but the typical home safe uses a three-number combination.

24. Jemima also said that Jimmy called out the killer's initials just before he died. They are the same as the initials of a George Orwell novel about Communism. What were the killer's initials?

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: af & a f

The novel is "Animal Farm", therefore the killers initials are AF.

25. Intercepted Morse Code transmissions reveal the first letter of the Spy's surname. This letter looks identical to the capitalised version of the Greek letter upsilon (pronounced ipsilon). Which letter?

From Quiz Catch the Spy

Answer: Y

Upsilon is pronounced Ipsilon, and is written as a u in lower case and a Y in uppercase. It is pronounced "ee" - modern Greek has three letters that are all pronounced in that way - Y, I and H.

26. The pathologist can tell from the body whether the murderer was right or left handed. Unhelpfully, he will only reveal that the answer lies in the title of one of Thomas Paine's most famous pieces of writing. Which is it (right or left)?

From Quiz Murder Mystery

Answer: right & R

Paine wrote his pro-democratic piece "The Rights of Man" between 1791 and 1792.

27. A black ski mask was found in Joyce's room. Being very interested in history, Joyce mentions that the ski mask is actually called a balaclava. She also mentions that the balaclava originated in what war?

From Quiz The Theft of Mrs. Brock's Diamonds

Answer: Crimean War

British troops used them for protection from the cold. The Crimean War was fought from 1853 to 1856.

28. Miss Priscilla begins to complain that all the fuss is upsetting her stomach and she needs a cup of Field Balm tea to calm her nerves. What type of tea does she want?

From Quiz The Mystery at Primrose Cottage

Answer: Catnip

You remember your old Gran used to recommend catmint (or catnip) tea for everything from headaches to upset stomachs when you were younger, but you'd forgotten that until you smelt Miss Priss' tea brewing. Huh, and you thought she just had a hairy upper lip through genetics.

29. Pathologists found one of the killer's hairs on Jimmy's coat. They told us that it is the same colour as the surname of the singer whose songs include, "This Years Love" and "Babylon". What colour is the killer's hair?

From Quiz A Murder Mystery!

Answer: grey & gray

The singer is David Gray.

This is category 15933
Last Updated Mar 03 2024 1:12 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.