FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gatsby and Linkan Tag Team
Quiz about Gatsby and Linkan Tag Team

Gatsby and Linkan Tag Team Trivia Quiz


If you'd like to have a little fun and learn a little bit about movies, I suggest that you play our quiz. This is the first creation of Gatsby722 and Linkan. Good luck, you're sure to have fun!

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Grab Bag
  8. »
  9. Grab Bag - Average 10

Author
linkan
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,469
Updated
Apr 20 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1620
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 172 (10/10), Guest 175 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. LINKAN: Gatsby, you know that my favorite actor is Tom Hanks. He's so cool, calm and just an all around nice guy. Do you have a favorite movie that he stars in?

GATSBY722: As a matter of fact I do, Linkan. Tom actually plays a lawyer in my favorite Hanks' flick.

LINKAN: Oh yeah, um... the Beckett guy, that's right. He won an Oscar for playing him too, didn't he?

GATSBY722: He sure did, but can you remember the name of the movie?
Hint


Question 2 of 10
2. GATSBY722: Okay Linkan, my turn. I know that you're crazy about that actress, Julia Roberts. You can tell from your quizzes that she's your favorite.

LINKAN: You're absolutely right! I just adore her. I loved her with Richard Gere in "Pretty Woman" and I loved her with that English guy, Hugh Grant, in the movie "Notting Hill". What was your favorite flick with her?

GATSBY722: I'm not going to just tell you, I have to quiz you on it. Ready?

LINKAN: Sure, why not - go for it!

GATSBY722: I liked her in the role of the waitress, Daisy Arujo. She was just getting started back then, before the "Erin" days, that is. Do you know what movie this was Linkan?
Hint


Question 3 of 10
3. LINKAN: I know you like those older movies, seeing that you're not a young little pup anymore!

GATSBY722: Hey, speak for yourself. I may not be young, but I sure as heck feel young. As a matter of fact, I still have a body of a young Marlon Brando.

LINKAN: Yeah, sure you do. Isn't he in your all time favorite movie?

GATSBY722: Ah, you know me too well Linkan! Yes he is. He's in the movie that Karl Malden, Vivien Leigh and Kim Hunter picked up Oscars for.

LINKAN: They failed to select Marlon Brando for the Oscar that year too. He was in the running, but Bogart picked it up for "The African Queen", my favorite oldie. Okay Gats, what's the name of the movie that he yells "STELLA"?
Hint


Question 4 of 10
4. LINKAN: "Um diddle diddle diddle um diddle ay."

GATSBY722: What are you doing?

LINKAN: "Um diddle diddle diddle um diddle ay."

GATSBY722: Are you trying to sing?

LINKAN: Hey, I resent that comment. I am singing, as a matter of fact. A song from your favorite Disney movie. Can you name the movie?
Hint


Question 5 of 10
5. GATSBY722: Linkan, are we having fun yet?

LINKAN: I know I am, do you think everyone else is?

GATSBY722: Okay, 'hey everyone, are we having fun yet?'

LINKAN: That reminds me of the movie, "Planes, Trains and Automobiles" with John Candy saying, "we can laugh about it now!" What a funny movie. I really like his characters that he's played over the years. I love John Candy!

GATSBY722: My favorite movie character would be the role that Shirley Booth played in the movie, "Come Back, Little Sheba".

LINKAN: Um, sorry Gatsby, before my time.

GATSBY722: Well, she won an Oscar for her role in this movie, she was spectacular, and you should have seen her. Can you help Linkan and name the role she played in this movie?
Hint


Question 6 of 10
6. LINKAN: Gatsby, do you have a favorite line in a movie?

GATSBY722: One, only one? Do you know how hard that is to come up with?

LINKAN: I know, I'm sorry, but I'm being creative here.

GATSBY722: Okay, I got it, "you slut!"

LINKAN: What? Did you just call me a slut?

GATSBY722: No, that's my favorite line that was delivered by Jeff Slater to Michael Dorsey. Actually, Michael Dorsey was dressed like Dorothy Michaels. Do you know the name of the movie that you heard this line?
Hint


Question 7 of 10
7. LINKAN: I already know the answer to this question, before I even ask it, but maybe all those viewers out there don't know this one.

GATSBY722: Oh no, you know me that well already?

LINKAN: Scary thought, isn't it? Okay, who is your favorite actor Gatsby?

GATSBY722: I know that you're not fond of the movie that he picked up an Oscar for.

LINKAN: You're absolutely right there. I couldn't understand the meaning behind the movie, "American Beauty", but I do like the actor. What is his name?

Answer: (Two Words, full or last name only)
Question 8 of 10
8. GATSBY722: Hey Linkan, do you want to know who my favorite actress is?

LINKAN: No, not really - LOL - I'm kidding, I'm sorry, yes I would love to know who it is.

GATSBY722: Some people refer to her as the "First Lady of Film", but I don't quite see her as a lady, myself. She could be vicious and mean in her movies. You wonder how much was acting and how much was real?

LINKAN: I know who you mean, she was credited with saying "Fasten your seatbelts, it's going to be a bumpy night!" in the movie "All About Eve". What is her name?

Answer: (Two Words, full or last name only)
Question 9 of 10
9. LINKAN: I'm sitting her trying to think of the funniest line I've ever heard. You sort of chuckle at this line or that line, but I think I laughed harder at this movie than any other movie I've seen.

GATSBY722: Okay, so come on, give me some hints.

LINKAN: Mason Gamble played this annoying little neighbor boy to George Wilson. He did so many rotten things to Mr. Wilson, but the Chicklet's teeth was priceless.

GATSBY722: Ah, a kids' movie, sounds just like you Linkan. What is the name of that movie?
Hint


Question 10 of 10
10. LINKAN: Gatsby, I have a special question to ask you.

GATSBY722: Does it have anything to do with a ring?

LINKAN: Yes it does.

GATSBY722: Does it have anything to do with a wedding?

LINKAN: Yes it does.

GATSBY722: Are you going to ask me to marry you?

LINKAN: Oh you Ogre, I will not! I was going to ask who your favorite male character was in a movie? I'm sure that you're 'green' with envy on this question. Don't be a donkey about it either. Maybe you can name this friend of Fiona?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 172: 10/10
May 22 2024 : Guest 175: 8/10
May 16 2024 : Guest 97: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. LINKAN: Gatsby, you know that my favorite actor is Tom Hanks. He's so cool, calm and just an all around nice guy. Do you have a favorite movie that he stars in? GATSBY722: As a matter of fact I do, Linkan. Tom actually plays a lawyer in my favorite Hanks' flick. LINKAN: Oh yeah, um... the Beckett guy, that's right. He won an Oscar for playing him too, didn't he? GATSBY722: He sure did, but can you remember the name of the movie?

Answer: Philadelphia

LINKAN: Oh Gatsby, he did win an Oscar for "Forrest Gump" too. I wonder if we tricked any players with that answer, you think?!

GATSBY722: Probably a few takers, Linkan. You know the first time I saw the movie, "Philadelphia" I knew that Tom was going to win his second straight Oscar.

LINKAN: You're so sure of yourself all the time Gatsby! He played an awesome lawyer in this movie. I really respected him highly after this role.
2. GATSBY722: Okay Linkan, my turn. I know that you're crazy about that actress, Julia Roberts. You can tell from your quizzes that she's your favorite. LINKAN: You're absolutely right! I just adore her. I loved her with Richard Gere in "Pretty Woman" and I loved her with that English guy, Hugh Grant, in the movie "Notting Hill". What was your favorite flick with her? GATSBY722: I'm not going to just tell you, I have to quiz you on it. Ready? LINKAN: Sure, why not - go for it! GATSBY722: I liked her in the role of the waitress, Daisy Arujo. She was just getting started back then, before the "Erin" days, that is. Do you know what movie this was Linkan?

Answer: Mystic Pizza

GATSBY722: Oh Linkan, how could you put "Steel Magnolias" as an answer. I couldn't stand those cat eye glasses on Daryl Hannah. It was hard to see her as a religious nut in that movie.

LINKAN: LOL, I know what you mean. I did have to laugh at her line to Ouiser, when Ouiser said, "They'd probably make me eat a live chicken!" Annelle responded with, "Not on your first visit!" She may have looked goofy, but she had some terrific lines in that movie.

GATSBY722: Just to think, an entire movie about the critic and the pizza parlor.
3. LINKAN: I know you like those older movies, seeing that you're not a young little pup anymore! GATSBY722: Hey, speak for yourself. I may not be young, but I sure as heck feel young. As a matter of fact, I still have a body of a young Marlon Brando. LINKAN: Yeah, sure you do. Isn't he in your all time favorite movie? GATSBY722: Ah, you know me too well Linkan! Yes he is. He's in the movie that Karl Malden, Vivien Leigh and Kim Hunter picked up Oscars for. LINKAN: They failed to select Marlon Brando for the Oscar that year too. He was in the running, but Bogart picked it up for "The African Queen", my favorite oldie. Okay Gats, what's the name of the movie that he yells "STELLA"?

Answer: A Streetcar Named Desire

GATSBY722: Did you know that Marlon's first Oscar nomination was for "Streetcar"? He didn't pick one up until "Waterfront". When he won his next Oscar for "The Godfather" he didn't even show up.

LINKAN: I know, he even sent a so-called Indian to refuse the Award. Come to find out, she wasn't even an Indian. Typical Marlon way, huh? You think they'll ever give him another Oscar?

GATSBY722: Doubtful, but then again, welcome to Hollywood!
4. LINKAN: "Um diddle diddle diddle um diddle ay." GATSBY722: What are you doing? LINKAN: "Um diddle diddle diddle um diddle ay." GATSBY722: Are you trying to sing? LINKAN: Hey, I resent that comment. I am singing, as a matter of fact. A song from your favorite Disney movie. Can you name the movie?

Answer: Mary Poppins

LINKAN: You know that I could sing all the words to the song "Supercalifragilisticexpialidocious" if I wanted to.

GATSBY722: No, please stop! LOL, just kidding Linkan. You have a very nice voice from far away.

LINKAN: You are just downright rotten. I think you need to take a "Spoonful of Sugar" to get yourself "Chim Chim Cheree".

GATSBY722: Very catchy and funny Linkan. Those are all songs performed in the movie, "Mary Poppins" about a nanny that comes to take care of the Banks children.

LINKAN: I like the part where they are having tea up in the air. They keep laughing and telling jokes.
5. GATSBY722: Linkan, are we having fun yet? LINKAN: I know I am, do you think everyone else is? GATSBY722: Okay, 'hey everyone, are we having fun yet?' LINKAN: That reminds me of the movie, "Planes, Trains and Automobiles" with John Candy saying, "we can laugh about it now!" What a funny movie. I really like his characters that he's played over the years. I love John Candy! GATSBY722: My favorite movie character would be the role that Shirley Booth played in the movie, "Come Back, Little Sheba". LINKAN: Um, sorry Gatsby, before my time. GATSBY722: Well, she won an Oscar for her role in this movie, she was spectacular, and you should have seen her. Can you help Linkan and name the role she played in this movie?

Answer: Lola Delaney

LINKAN: Oh, the lady from "Hazel", yes I know her. Actually Gatsby, I've never seen the movie, but I did hear that she was awesome in this role. Actually, it was the first time she had a role in the movies too. What a way to start a career.

GATSBY722: You aren't kidding, Linkan, she was awesome to say the very least. Nothing like her maid role in the television show, "Hazel".
6. LINKAN: Gatsby, do you have a favorite line in a movie? GATSBY722: One, only one? Do you know how hard that is to come up with? LINKAN: I know, I'm sorry, but I'm being creative here. GATSBY722: Okay, I got it, "you slut!" LINKAN: What? Did you just call me a slut? GATSBY722: No, that's my favorite line that was delivered by Jeff Slater to Michael Dorsey. Actually, Michael Dorsey was dressed like Dorothy Michaels. Do you know the name of the movie that you heard this line?

Answer: Tootsie

LINKAN: Oh Gatsby, that movie was so funny. I think my favorite line in that movie was when the cameraman was saying how far back he would have to go to have Dorothy looking good, "how do you feel about Cleveland." What a great line!

GATSBY722: I agree Linkan, it had some great moments in that movie. Funny as all get out. Dustin Hoffman definitely deserved an Oscar for the high heels alone! Now, did you think he was better as a woman or a man?
7. LINKAN: I already know the answer to this question, before I even ask it, but maybe all those viewers out there don't know this one. GATSBY722: Oh no, you know me that well already? LINKAN: Scary thought, isn't it? Okay, who is your favorite actor Gatsby? GATSBY722: I know that you're not fond of the movie that he picked up an Oscar for. LINKAN: You're absolutely right there. I couldn't understand the meaning behind the movie, "American Beauty", but I do like the actor. What is his name?

Answer: Kevin Spacey

GATSBY722: Actually I admire both Kevin and Montgomery Clift too.

LINKAN: Ah yes, "From Here to Eternity" with Deborah Kerr. What a great movie. Montgomery picked up four Oscar nominations, but never picked up the statue, did he?

GATSBY722: No, and what a tragedy that was too. He wasn't in more than 20 movies, but he sure was unforgettable.

LINKAN: Reminds me of the Nat King Cole song, "Unforgettable...in every way..."

GATSBY722: E-GADS, back to the singing again? Let's move on Linkan!
8. GATSBY722: Hey Linkan, do you want to know who my favorite actress is? LINKAN: No, not really - LOL - I'm kidding, I'm sorry, yes I would love to know who it is. GATSBY722: Some people refer to her as the "First Lady of Film", but I don't quite see her as a lady, myself. She could be vicious and mean in her movies. You wonder how much was acting and how much was real? LINKAN: I know who you mean, she was credited with saying "Fasten your seatbelts, it's going to be a bumpy night!" in the movie "All About Eve". What is her name?

Answer: Bette Davis

GATSBY722: Actually this is one of the many movies that she was nominated for an Oscar too. Claudette Colbert was actually supposed to get the role, but luckily for Bette, she had to step back.

LINKAN: From the sounds of it, a lot of people had to step back for this woman. She was not well liked in Hollywood. You wonder what would have happened if she would have been in Hollywood in this era?
9. LINKAN: I'm sitting her trying to think of the funniest line I've ever heard. You sort of chuckle at this line or that line, but I think I laughed harder at this movie than any other movie I've seen. GATSBY722: Okay, so come on, give me some hints. LINKAN: Mason Gamble played this annoying little neighbor boy to George Wilson. He did so many rotten things to Mr. Wilson, but the Chicklet's teeth was priceless. GATSBY722: Ah, a kids' movie, sounds just like you Linkan. What is the name of that movie?

Answer: Dennis the Menace

LINKAN: I can't help it Gatsby, Walter Matthau is a classic. Nothing short of a classic! He has so many great one liners in this movie, but when he smiles for the camera with those pieces of gum on his dentures, I just lost it! He delivers the famous line, "he's only a boy... huh?"

GATSBY722: Okay, I admit it, I like Walter too, from his Oscar Madison role to "Grumpy Old Men". He's a legend and we'll miss him very much!
10. LINKAN: Gatsby, I have a special question to ask you. GATSBY722: Does it have anything to do with a ring? LINKAN: Yes it does. GATSBY722: Does it have anything to do with a wedding? LINKAN: Yes it does. GATSBY722: Are you going to ask me to marry you? LINKAN: Oh you Ogre, I will not! I was going to ask who your favorite male character was in a movie? I'm sure that you're 'green' with envy on this question. Don't be a donkey about it either. Maybe you can name this friend of Fiona?

Answer: Shrek

GATSBY722: Linkan, this movie was so good. You just fell in love with all the characters. They were so lifelike.

LINKAN: Lord Farquaad was lifelike? I wouldn't want to meet anyone like him in my lifetime.

GATSBY722: I have to agree with you Linkan, but Puss in Boots was the highlight in the second movie. What a cutie.

LINKAN: Me a cutie, thanks Gatsby. By the way, I enjoyed working with you on this quiz.

GATSBY722: I did too, it was lots of fun.

LINKAN: Oh give me a break! Thanks for playing along, we both hope you enjoyed it too. By the way, thanks JuniorTheJaws for suggesting the quiz format! Send either Gatsby or I a 'thanks'.
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us