FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 114
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 114

1960s Australian Top 50 Songs Vol. 114 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between June 25th and July 16th 1966.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. 1960s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,851
Updated
Oct 27 26
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
18
Last 3 plays: sarryman (6/15), hosertodd (15/15), mac4293 (8/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "It's A Man's Man's Man's World"  
  Herb Alpert and The Tijuana Brass
2. "Opus 17 (Don't You Worry 'bout Me)"  
  The Four Seasons
3. "He"  
  The Merseys
4. "Over, Under, Sideways, Down"  
  The Kinks
5. "Alfie"  
  James Brown
6. "(Ain't It) Strange/I Can't Get Enough"  
  Billy Thorpe and The Aztecs
7. "Red Rubber Ball"  
  The Twilights
8. "Sorrow"  
  Cilla Black
9. "Bad Boy"  
  The Yardbirds
10. "The Word For Today"  
  The Ray Conniff Singers
11. "Somewhere, My Love (Lara's Theme)"  
  The Cyrkle
12. "Lil' Red Riding Hood"  
  The Righteous Brothers
13. "Little Girl"  
  Syndicate Of Sound
14. "The Work Song"  
  Ray Brown and The Whispers
15. "Sunny Afternoon"  
  Sam The Sham and The Pharaohs





Select each answer

1. "It's A Man's Man's Man's World"
2. "Opus 17 (Don't You Worry 'bout Me)"
3. "He"
4. "Over, Under, Sideways, Down"
5. "Alfie"
6. "(Ain't It) Strange/I Can't Get Enough"
7. "Red Rubber Ball"
8. "Sorrow"
9. "Bad Boy"
10. "The Word For Today"
11. "Somewhere, My Love (Lara's Theme)"
12. "Lil' Red Riding Hood"
13. "Little Girl"
14. "The Work Song"
15. "Sunny Afternoon"

Most Recent Scores
Today : sarryman: 6/15
Today : hosertodd: 15/15
Today : mac4293: 8/15
Today : Kabdanis: 15/15
Today : MalStone: 14/15
Today : kezzabod: 15/15
Today : awr1051: 15/15
Today : rustic_les: 8/15
Today : harley74: 6/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "It's A Man's Man's Man's World"

Answer: James Brown

"It's A Man's Man's Man's World" from James Brown debuted in the Australian Singles Chart on Jume 25th 1966.

The highest Australian chart peak was 39.

Highest worldwide peak was five (Spain)

Grammy nominations:
*Best Rhythm & Blues Rrecording - 1967.
*Best R&B Solo Vocal Performance, Male or Female - 1967.

Album: "It's A Man's Man's Man's World" (1966).
2. "Opus 17 (Don't You Worry 'bout Me)"

Answer: The Four Seasons

"Opus 17 (Don't You Worry 'bout Me)" from The Four Seasons debuted in the Australian Singles Chart on June 25th 1966.

The highest Australian chart peak was 32.

Highest worldwide peak was nine (New Zealand).
3. "He"

Answer: The Righteous Brothers

"He" from The Righteous Brothers debuted in the Australian Singles Chart on June 25th 1966.

The highest Australian chart peak was 37.

Highest worldwide peak was 17 (Canada).
4. "Over, Under, Sideways, Down"

Answer: The Yardbirds

"Over, Under, Sideways, Down" from The Yardbirds debuted in the Australian Singles Chart on June 25th 1966.

The highest Australian chart peak was 12.

Highest worldwide peak was ten (United Kingdom).

Album: "Roger The Engineer" (1966).
5. "Alfie"

Answer: Cilla Black

"Alfie" from Cilla Black debuted in the Australian Singles Chart on July 2nd 1966.

The highest Australian chart peak was 22.

Highest worldwide peak was nine (United Kingdom).
6. "(Ain't It) Strange/I Can't Get Enough"

Answer: Ray Brown and The Whispers

"(Ain't It) Strange/I Can't Get Enough" from Ray Brown and The Whispers debuted in the Australian Singles Chart on July 2nd 1966.

The highest Australian chart peak was 38.
7. "Red Rubber Ball"

Answer: The Cyrkle

"Red Rubber Ball" from The Cyrkle debuted in the Australian Singles Chart on July 2nd 1966.

The highest Australian chart peak was 48.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "Red Rubber Ball" (1966).
8. "Sorrow"

Answer: The Merseys

"Sorrow" from The Merseys debuted in the Australian Singles Chart on July 2nd 1966.

The highest Australian chart peak was 41.

Highest worldwide peak was four (United Kingdom).
9. "Bad Boy"

Answer: The Twilights

"Bad Boy" from The Twilights debuted in the Australian Singles Chart on July 2nd 1966.

The highest Australian chart peak was 22.
10. "The Word For Today"

Answer: Billy Thorpe and The Aztecs

"The Word For Today" from Billy Thorpe and The Aztecs debuted in the Australian Singles Chart on July 9th 1966.

The highest Australian chart peak was 23.
11. "Somewhere, My Love (Lara's Theme)"

Answer: The Ray Conniff Singers

"Somewhere, My Love (Lara's Theme)" from The Ray Conniff Singers debuted in the Australian Singles Chart on July 9th 1966.

The highest Australian chart peak was two.

Grammy wins and nominations:
*Best Performance by a Chorus - 1967 (Won).
*Song Of The Year - 1967 (Nominated).
12. "Lil' Red Riding Hood"

Answer: Sam The Sham and The Pharaohs

"Lil' Red Riding Hood" from Sam The Sham and The Pharaohs debuted in the Australian Singles Chart on July 9th 1966.

The highest Australian chart peak was six.

Highest worldwide peak was two (Canada and United States).

Album: "Lil' Red Riding Hood" (1966).
13. "Little Girl"

Answer: Syndicate Of Sound

"Little Girl" from Syndicate Of Sound debuted in the Australian Singles Chart on Juky 9th 1966.

The highest Australian chart peak was 24.

Highest worldwide peak was eight (United States).

Album: "Little Girl" (1966).
14. "The Work Song"

Answer: Herb Alpert and The Tijuana Brass

"The Work Song" from Berb Alpert and The Tijuana Brass debuted in the Australian Singles Chart on July 16th 1966.

The highest Australian chart peak was 25.

Highest worldwide peak was 18 (United States).
15. "Sunny Afternoon"

Answer: The Kinks

"Sunny Afternoon" from The Kinks debuted in the Australian Singles Chart on July 16th 1966.

The highest Australian chart peak was 13.

The song peaked at number one in:
Canada
Ireland
The Netherlands
Norway
United Kingdom.

Album: "Face To Face" (1966).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/27/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us