FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 88
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 88

1960s Australian Top 50 Songs Vol. 88 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between January 2nd and 23rd 1965.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. 1960s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,355
Updated
Sep 05 26
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
12 / 15
Plays
12
Last 3 plays: zlajamilivojev (3/15), sarryman (8/15), Guest 68 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Downtown"  
  The Animals
2. "Shaggy Dog"  
  The Rolling Stones
3. "Do What You Do Do Well"  
  Ray Brown & The Whispers
4. "Roses Are Red My Love"  
  Gerry and The Pacemakers
5. "Boom Boom"  
  Twinkle
6. "No Arms Can Ever Hold You"  
  Petula Clark
7. "The House Of Johann Strauss"  
  Ned Miller
8. "Ferry Cross The Mersey"  
  Mickey Lee Lane
9. "Tokyo Melody"  
  Helmut Zacharias
10. "Somewhere"  
  P.J. Proby
11. "Across The Street (Is A Million Miles Away)"  
  Ray Peterson
12. "I'll Be There"  
  The Bachelors
13. "20 Miles"  
  The Barron Knights and Duke D'Mond
14. "Route 66"  
  The You Know Who Group
15. "Terry"  
  Gerry and The Pacemakers





Select each answer

1. "Downtown"
2. "Shaggy Dog"
3. "Do What You Do Do Well"
4. "Roses Are Red My Love"
5. "Boom Boom"
6. "No Arms Can Ever Hold You"
7. "The House Of Johann Strauss"
8. "Ferry Cross The Mersey"
9. "Tokyo Melody"
10. "Somewhere"
11. "Across The Street (Is A Million Miles Away)"
12. "I'll Be There"
13. "20 Miles"
14. "Route 66"
15. "Terry"

Most Recent Scores
Today : zlajamilivojev: 3/15
Today : sarryman: 8/15
Today : Guest 68: 15/15
Today : daisygirl20: 15/15
Today : misdiaslocos: 9/15
Today : clevercatz: 15/15
Today : Guest 99: 2/15
Today : kstyle53: 15/15
Today : CardoQ: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Downtown"

Answer: Petula Clark

"Downtown" from Petula Clark debuted in the Australian Singles Chart on January 2nd 1965.

The highest Australian chart peak was one (One week).

The song peaked at number one in:
Australia
Canada
Ireland
New Zealand
South Africa
United States
West Germany.

Grammy wins and nominations:
*Best Rock and Recording - 1965 (Won).
*Record Of The Year - 1965 (Nominated).
*Best Female Vocal Performance - 1965 (Nominated).

Album: "Downtown" (1965).
2. "Shaggy Dog"

Answer: Mickey Lee Lane

"Shaggy Dog" from Mickey Lee Lane debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was 36.

Album: "Shaggy Dog EP" (1964).
3. "Do What You Do Do Well"

Answer: Ned Miller

"Do What You Do Do Well" from Ned Miller debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was three.
4. "Roses Are Red My Love"

Answer: The You Know Who Group

"Roses Are Red My Love" from The You Know Who Group debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was 32.

Album: "Roses Are Red My Love" (1965).
5. "Boom Boom"

Answer: The Animals

"Boom Boom" from The Animals debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was 39.

Highest worldwide peak was 14 (Canada).

Album: "The Animals" (1964).
6. "No Arms Can Ever Hold You"

Answer: The Bachelors

"No Arms Can Ever Hold You" from The Bachelors debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was 35.

Highest worldwide peak was seven (United Kingdom).
7. "The House Of Johann Strauss"

Answer: The Barron Knights and Duke D'Mond

"The House Of Johann Strauss" from The Barron Knights and Duke D'Mond debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1965.

The highest Australian chart peak was 17.
8. "Ferry Cross The Mersey"

Answer: Gerry and The Pacemakers

"Ferry Cross The Mersey" from Gerry and The Pacemakers debuted in the Australian Singles Chart on January 16th 1965.

The highest Australian chart peak was two.

Album: "Ferry Cross The Mersey Soundtrack" (1965).
9. "Tokyo Melody"

Answer: Helmut Zacharias

"Tokyo Melody" from Helmut Zacharias debuted in the Australian Singles Chart on January 16th 1965.

The highest Australian chart peak was 47.
10. "Somewhere"

Answer: P.J. Proby

"Somewhere" from P.J. Proby debuted in the Australian Singles Chart on January 16th 1964.

The highest Australian chart peak was seven.

Highest worldwide peak was six (United Kingdom).
11. "Across The Street (Is A Million Miles Away)"

Answer: Ray Peterson

"Across The Street (Is A Million Miles Away)" from Ray Peterson debuted in the Australian Singles Chart on January 16th 1965.

The highest Australian chart peak was 30.
12. "I'll Be There"

Answer: Gerry and The Pacemakers

"I'll Be There" from Gerry and The Pacemakers debuted in the Australian Singles Chart on January 23rd 1965.

The highest Australian chart peak was nine.

Highest worldwide peak was one (Canada).
13. "20 Miles"

Answer: Ray Brown & The Whispers

"20 Miles" from Ray Brown & The Whispers debuted in the Australian Singles Chart on January 23rd 1965.

The highest Australian chart peak was 11.

Album: "Ray Brown & The Whispers" (1965).
14. "Route 66"

Answer: The Rolling Stones

"Route 66" from The Rolling Stones debuted in the Australian Singles Chart on January 23rd 1965.

The highest Australian chart peak was nine.
15. "Terry"

Answer: Twinkle

"Terry" from Twinkle debuted in the Australian Singles Chart on January 23rd 1965.

The highest Australian chart peak was 28.

Highest worldwide peak was two (Hong Kong).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/5/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us