Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 111 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 5th 1977 and January 9th 1978.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s - Australian Singles Chart
»
Australian Singles Chart 1977 - 1979
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
422,628
Updated
Jan 23 26
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
87
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"The Crunch"
Santa Esmeralda
2
.
"We're All Alone"
Paul Simon
3
.
"Nowhere Man"
Baccara
4
.
"Look After Yourself"
Linda Ronstadt
5
.
"Nobody Does It Better"
Sherbet
6
.
"Calling Occupants Of Interplanetary Craft"
Robert Gordon and Link Wray
7
.
"Blue Bayou"
Randy Newman
8
.
"Emotion"
Smokie
9
.
"Don't Let Me Be Misunderstood"
Stars
10
.
"Yes Sir, I Can Boogie"
Carly Simon
11
.
"Slip Slidin' Away"
Rita Coolidge
12
.
"The Restless Years"
Renee Geyer
13
.
"Short People"
Carpenters
14
.
"Red Hot"
The RAH Band
15
.
"Needles and Pins"
Samantha Sang
Select each answer
1. "The Crunch"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
2. "We're All Alone"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
3. "Nowhere Man"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
4. "Look After Yourself"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
5. "Nobody Does It Better"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
6. "Calling Occupants Of Interplanetary Craft"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
7. "Blue Bayou"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
8. "Emotion"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
9. "Don't Let Me Be Misunderstood"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
10. "Yes Sir, I Can Boogie"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
11. "Slip Slidin' Away"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
12. "The Restless Years"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
13. "Short People"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
14. "Red Hot"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
15. "Needles and Pins"
---
Santa Esmeralda
Paul Simon
Baccara
Linda Ronstadt
Sherbet
Robert Gordon and Link Wray
Randy Newman
Smokie
Stars
Carly Simon
Rita Coolidge
Renee Geyer
Carpenters
The RAH Band
Samantha Sang
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Crunch"
Answer:
The RAH Band
"The Crunch" from The RAH Band debuted in the Australian Singles Chart on December 5th 1977.
The highest Australian chart peak was 16.
Album: "The Crunch & Beyond" (1978).
2. "We're All Alone"
Answer:
Rita Coolidge
"We're All Alone" from Rita Coolidge debuted in the Australian Singles Chart on December 5th 1977.
The highest Australian chart peak was 32.
Highest worldwide peak was two (Argentina).
Album: "Anytime...Anywhere" (1977).
3. "Nowhere Man"
Answer:
Sherbet
"Nowhere Man" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on December 5th 1977.
The highest Australian chart peak was 40.
Album: "Caught In The Act... Live" (1977).
4. "Look After Yourself"
Answer:
Stars
"Look After Yourself" from Stars debuted in the Australian Singles Chart on December 12th 1977.
The highest Australian chart peak was 30.
Album: "Paradise" (1977).
5. "Nobody Does It Better"
Answer:
Carly Simon
"Nobody Does It Better" from Carly Simon debuted in the Australian Singles Chart on December 19th 1977.
The highest Australian chart peak was eight.
Highest worldwide peak was one (Ireland).
"Nobody Does It Better" was the theme song for tenth James Bond film "The Spy Who Loved Me".
"Nobody Does It Better" was nominated for Best Original Song at the 1978 Golden Globe Awards and 1978 Academy Awards.
Grammy nominations:
*Song Of The Year - 1978.
*Best Female Pop Vocal Performance - 1978.
Album: "The Spy Who Loved Me Soundtrack" (1977).
6. "Calling Occupants Of Interplanetary Craft"
Answer:
Carpenters
"Calling Occupants Of Interplanetary Craft" from Carpenters debuted in the Australian Singles Chart on December 19th 1977.
The highest Australian chart peak was 13.
Highest worldwide peak was one (Ireland).
Album: "Passage" (1977).
7. "Blue Bayou"
Answer:
Linda Ronstadt
"Blue Bayou" from Linda Ronstadt debuted in the Australian Singles Chart on December 19th 1977.
The highest Australian chart peak was three.
Highest worldwide peak was two (Canada).
Grammy nominations:
*Record Of The Year - 1978.
*Best Female Pop Vocal Performance - 1978.
Album: "Simple Dreams" (1977).
8. "Emotion"
Answer:
Samantha Sang
"Emotion" from Samantha Sang debuted in the Australian Singles Chart on December 19th 1977.
The highest Australian chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Canada.
New Zealand.
Album: "Emotion" (1978).
9. "Don't Let Me Be Misunderstood"
Answer:
Santa Esmeralda
"Don't Let Me Be This Understood" from Sarita Esmeralda debuted in the Australian Singles Chart on December 19th 1977.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
Italy.
West Germany.
Album "Don't Let Me Be Misunderstood" (1977).
10. "Yes Sir, I Can Boogie"
Answer:
Baccara
"Yes Sir, I Can Boogie" from Baccara debuted in the Australian Singles Chart on December 26th 1977.
The highest Australian chart peak was nine.
The song peaked at number one in:
Belgium.
Denmark.
Finland.
Ireland.
The Netherlands.
Norway.
Sweden.
Switzerland.
United Kingdom.
West Germany.
Album: "Baccara" (1977).
11. "Slip Slidin' Away"
Answer:
Paul Simon
"Slip Slidin' Away" from Paul Simon debuted in the Australian Singles Chart on December 26th 1977.
The highest Australian chart peak was 35.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Greatest Hits, Etc." (1977).
12. "The Restless Years"
Answer:
Renee Geyer
"The Restless Years" from Renee Geyer debuted in the Australian Singles Chart on December 26th 1977.
The highest Australian chart peak was 37.
13. "Short People"
Answer:
Randy Newman
"Short People" from Randy Newman debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1978.
The highest Australian chart peak was 12.
Highest worldwide peak was two (Canada and United States).
Album: "Little Criminals" (1977).
14. "Red Hot"
Answer:
Robert Gordon and Link Wray
"Red Hot" from Robert Gordon and Link Wray debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1978.
The highest Australian chart peak was 50.
15. "Needles and Pins"
Answer:
Smokie
"Needles and Pins" from Smokie debuted in the Australian Singles Chart on January 9th 1978.
The highest Australian chart peak was seven.
Highest worldwide peak was one (Austria).
Album: "Bright Lights & Back Alleys" (1977).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs 5
:
Volumes 101-125
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 101
Easier
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 102
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 103
Average
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 104
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 105
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 106
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 107
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 108
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 109
Easier
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 110
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 111
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 112
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
People
Australian Geography
Criminals
Australians: Famous & Historical
Blue
Germany
Crafts
Netherlands
Blues
Carpenters
Paul Simon
James Bond
Linda Ronstadt
1970s Country Music
Carly Simon
Sherbet
Carpenters
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
More
Australian Singles Chart 1977 - 1979
Quizzes
FunTrivia
Homepage
9/5/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us