Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 58 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between October 24th and November 14th 1983.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1980 - 1983
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
416,548
Updated
Jun 08 24
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
115
Last 3 plays
: snhha (
15/15
), Baldfroggie (
4/15
), masfon (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Say Say Say"
Michael Sembello
2
.
"Long Hot Summer"
The Style Council
3
.
"Uptown Girl"
Paul McCartney and Michael Jackson
4
.
"Computer One"
Tim Scott McConnell
5
.
"Union Of The Snake"
The Motels
6
.
"Mama"
Hoodoo Gurus
7
.
"My Girl"
Lionel Richie
8
.
"Change In Mood"
Public Image Ltd
9
.
"Suddenly Last Summer"
Paul Young
10
.
"Swear"
Kids In The Kitchen
11
.
"Life Begins At Forty"
Genesis
12
.
"Automatic Man"
Billy Joel
13
.
"Come Back and Stay"
Dear Enemy
14
.
"This Is Not A Love Song"
Dave & The Dynamos
15
.
"All Night Long (All Night)"
Duran Duran
Select each answer
1. "Say Say Say"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
2. "Long Hot Summer"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
3. "Uptown Girl"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
4. "Computer One"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
5. "Union Of The Snake"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
6. "Mama"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
7. "My Girl"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
8. "Change In Mood"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
9. "Suddenly Last Summer"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
10. "Swear"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
11. "Life Begins At Forty"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
12. "Automatic Man"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
13. "Come Back and Stay"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
14. "This Is Not A Love Song"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
15. "All Night Long (All Night)"
---
Michael Sembello
The Style Council
Paul McCartney and Michael Jackson
Tim Scott McConnell
The Motels
Hoodoo Gurus
Lionel Richie
Public Image Ltd
Paul Young
Kids In The Kitchen
Genesis
Billy Joel
Dear Enemy
Dave & The Dynamos
Duran Duran
Most Recent Scores
Sep 06 2025 : snhha:
15/15
Sep 06 2025 : Baldfroggie: 4/15
Sep 06 2025 : masfon:
15/15
Sep 06 2025 : Dizart:
15/15
Sep 06 2025 : bernie73: 5/15
Sep 06 2025 : alythman: 5/15
Sep 06 2025 : sally0malley: 3/15
Aug 25 2025 : piet:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Say Say Say"
Answer:
Paul McCartney and Michael Jackson
"Say Say Say" from Paul McCartney and Michael Jackson debuted in the Australian Singles Chart on October 24th 1983.
The highest chart peak was four.
The song peaked at number one in:
Canada.
Finland.
Italy.
Norway.
Spain.
Sweden.
United States.
Album: Paul McCartney - "Pipes Of Peace" (1983).
2. "Long Hot Summer"
Answer:
The Style Council
"Long Hot Summer" from The Style Council debuted in the Australian Singles Chart on October 24th 1983.
The highest chart peak was 28.
Highest worldwide peak was three (Ireland and United Kingdom).
Album: "Introducing The Style Council" (1983).
3. "Uptown Girl"
Answer:
Billy Joel
"Uptown Girl" from Billy Joel debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Ireland.
New Zealand.
United Kingdom.
Grammy nomination:
Best Male Pop Vocal Performance - 1984.
Album: "An Innocent Man" (1983).
4. "Computer One"
Answer:
Dear Enemy
"Computer One" from Dear Enemy debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was 15.
Album: "Ransom Note" (1984).
5. "Union Of The Snake"
Answer:
Duran Duran
"Union Of The Snake" from Duran Duran debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was four.
Highest worldwide peak was two (Canada).
Album: "Seven and The Ragged Tiger" (1983).
6. "Mama"
Answer:
Genesis
"Mama" from Genesis debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was 45.
Highest worldwide peak was two (Switzerland)
Album: "Genesis" (1983).
7. "My Girl"
Answer:
Hoodoo Gurus
"My Girl" from Hoodoo Gurus debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was 35.
Album: "Stoneage Romeos" (1984).
8. "Change In Mood"
Answer:
Kids In The Kitchen
"Change In Mood" from Kids In The Kitchen debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was ten.
Album: "Shine" (1985).
9. "Suddenly Last Summer"
Answer:
The Motels
"Suddenly Last Summer" from The Motels debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was 34.
Highest worldwide peak was nine (United States).
Album: "Little Robbers" (1983).
10. "Swear"
Answer:
Tim Scott McConnell
"Swear" from Tim Scott McConnell debuted in the Australian Singles Chart on October 31st 1983.
The highest chart peak was 44.
Album: "Swear" (1983).
11. "Life Begins At Forty"
Answer:
Dave & The Dynamos
"Life Begins At Forty" from Dave & The Dynamos debuted in the Australian Singles Chart on November 7th 1983.
The highest chart peak was 35.
Highest worldwide peak was one (New Zealand).
12. "Automatic Man"
Answer:
Michael Sembello
"Automatic Man" from Michael Sembello debuted in the Australian Singles Chart on November 7th 1983.
The highest chart peak was 49.
Highest worldwide peak was 34 (United States).
Album: "Bossa Nova Hotel" (1983).
13. "Come Back and Stay"
Answer:
Paul Young
"Come Back and Stay" from Paul Young debuted in the Australian Singles Chart on November 7th 1983.
The highest chart peak was 18.
The song peaked at number one in:
Belgium.
New Zealand.
Switzerland.
West Germany.
Album: "No Parlez" (1983).
14. "This Is Not A Love Song"
Answer:
Public Image Ltd
"This Is Not A Love Song" from Public Image Ltd debuted in the Australian Singles Chart on November 7th 1983.
The highest chart peak was 17.
Highest worldwide peak was three (Ireland).
Album: "This Is What You Want... This Is What You Get" (1984).
15. "All Night Long (All Night)"
Answer:
Lionel Richie
"All Night Long (All Night)" from Lionel Richie debuted in the Australian Singles Chart on November 14th 1983.
The highest chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
Finland.
The Netherlands.
South Africa.
United States.
Grammy nomination:
Song Of The Year - 1984.
Album: "Can't Slow Down" (1983).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 3
:
Volumes 51-75
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 51
Average
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 52
Easier
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 53
Easier
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 54
Average
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 55
Easier
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 56
Easier
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 57
Easier
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 58
Average
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 59
Easier
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 60
Easier
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 61
Easier
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 62
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1980s Music
African Geography
Computers
Australians: Famous & Historical
Billy Joel
Germany
Snake
Netherlands
Duran Duran
Genesis
Paul McCartney
1980s Country Music
Tigers
Lionel Richie
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1980 - 1983
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/3/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us