FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Duran Duran Quizzes, Trivia and Puzzles
Duran Duran Quizzes, Trivia

Duran Duran Trivia

Duran Duran Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
If you're hungry like the wolf for some Duran Duran trivia, please don?t come undone. These quizzes are sure to satisfy!
26 Duran Duran quizzes and 315 Duran Duran trivia questions.
1.
  Duran Duran Music Video Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the many music videos of the great 80s band Duran Duran. Figure out what video is being referred to from the description. This quiz spans their whole career, from 1981 to the present.
Average, 10 Qns, LunaSkye17, Nov 14 09
Average
LunaSkye17
4729 plays
2.
  Duran Duran - "The Reflex" Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
Just finish the lyrics for this classic from the 80's created by the fab 5...
Easier, 15 Qns, ariben, Jun 15 18
Easier
ariben
Jun 15 18
3152 plays
3.
  'Hungry Like The Wolf' By Duran Duran    
Multiple Choice
 15 Qns
This song was very popular in the 1980's. It was probably one of Duran Duran's most popular hits. All you have to do is fill in the missing word or words. Good luck!
Average, 15 Qns, DakotaNorth, Oct 30 19
Average
DakotaNorth gold member
Oct 30 19
2932 plays
4.
  What do you know about Duran Duran Lyrics?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Duran Duran ... yep, I must admit, I was a big fan back in the day! See if you remember these lyrics. Have fun!
Average, 25 Qns, Livefan, Aug 07 21
Average
Livefan
Aug 07 21
4354 plays
5.
  Duran Duran    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about Duran Duran? Answer the following questions to prove you are a fan!
Average, 10 Qns, elemenohpeaq, Oct 15 04
Average
elemenohpeaq
2153 plays
6.
  10 Duran Duran Videos Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Match the videos in this quiz. All the videos are by the 80s new romantic band Duran Duran and span from 1981 - 2005.
Average, 10 Qns, sahara1977, Sep 30 05
Average
sahara1977
1044 plays
7.
  Duran Duran: The Other Side of the Glass   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz based on Duran Duran's side-lane music, mainly B-side songs. If you have the singles from '81 to '85, this should be a walk in the park. Enjoy!
Average, 10 Qns, wezroft, Sep 22 04
Average
wezroft
1016 plays
8.
  Duran Duran Fan Test    
Multiple Choice
 10 Qns
HELLO! Here is a fun quiz I created about my favorite band Duran Duran. Hope you enjoy!
Average, 10 Qns, queenskywalker, May 06 06
Average
queenskywalker
1273 plays
9.
  Duran Duran - Hungry Like A Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Who didn't love Duran Duran in the 80's? Don't deny it, you know you did.
Average, 10 Qns, golfcart6, Feb 12 14
Average
golfcart6
2657 plays
10.
  Duran Duran - The True Duranie Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
A Duran Duran quiz for any true Duranie with too much time on their hands (well, back in the 80's anyway).
Tough, 15 Qns, katsdrama, Sep 22 05
Tough
katsdrama
1653 plays
trivia question Quick Question
John bought a duplication of what from the James Bond film "Goldfinger"?

From Quiz "Duran Duran - The True Duranie Quiz"




11.
  And I'm Hungry Like The Wolf    
Multiple Choice
 15 Qns
Only 80s Lyrics from the super group Duran Duran. Have Fun!
Average, 15 Qns, ariben, Apr 06 20
Average
ariben
Apr 06 20
3427 plays
12.
  Cryptic Duran Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a cryptic clue and you guess the song... The quiz is a bit like cryptic crosswords. The clue will have something to do with the lyrics of a Duran Duran song, so you need to know your lyrics well!
Tough, 10 Qns, kelby_lake, Dec 13 17
Tough
kelby_lake
Dec 13 17
775 plays
13.
  Duran Duran Lyrics Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give some lyrics and you name the song. If you're a big fan of the fab 5 like I am, then this quiz should be easy for you.
Average, 10 Qns, lori_sue, Nov 08 01
Average
lori_sue
3838 plays
14.
  Save a Prayer for Rio    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the band Duran Duran and their music from the 1980s.
Average, 10 Qns, rainbowriver, Sep 16 13
Average
rainbowriver gold member
257 plays
15.
  Turning it Around    
Multiple Choice
 10 Qns
Many people know Duran Duran as pretty boys who played danceable pop. If you are a Duranie, though, you no doubt see them as more than that, including their lesser known stuff---particularly their b-sides and demos. If so, this quiz is for you.
Average, 10 Qns, oktoberfire, Sep 12 05
Average
oktoberfire
490 plays
16.
  Duran Duran's "Rio" Video    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a few questions about Duran Duran's video for "Rio".
Average, 15 Qns, caribbean, Feb 03 08
Average
caribbean
1465 plays
17.
  The Ultimate Duranie Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
How much do you think you know about the greatest band in the world? Why don't you put yourself to the test.
Difficult, 15 Qns, princesschakra, Sep 14 03
Difficult
princesschakra
1458 plays
18.
  The Ultimate Duran Duran Videos Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know their videos? Let's see if you can get it all right in this quiz.
Average, 10 Qns, csi_mfan, Apr 15 08
Average
csi_mfan
578 plays
19.
  Duran Duran Back Then, Then and Now    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a hodgepodge of trivia questions about one of the coolest bands ever which spans from the 80's, 90's and up to the present. There's a little bit of everything in here so I hope it's challenging enough you true blue Duran fans! Enjoy!
Tough, 15 Qns, yjn75, Jul 25 04
Tough
yjn75
1249 plays
20.
  Le Bon, Rhodes and the Three Taylors    
Multiple Choice
 10 Qns
In 1981, Duran Duran first hit the scene, but how much do you actually know about them? Try this quiz.
Average, 10 Qns, sahara1977, Feb 03 08
Average
sahara1977
815 plays
21.
  Sing Blue Silver    
Multiple Choice
 10 Qns
"Sing Blue Silver" is the Duran Duran tour documentary released in 1984. It was filmed whilst the band were on tour in the USA, and features the making of the video "The Reflex." Here is a quiz about what the band got up to.
Average, 10 Qns, sahara1977, Aug 09 05
Average
sahara1977
624 plays
22.
  Duran Duran Band Members    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is designed for those who loved the original 5 members. All of the questions pertain to each member in the early to mid 80's. If you had a fave, this is for you!
Tough, 10 Qns, LoraineMcFly, Nov 01 07
Tough
LoraineMcFly
2277 plays
23.
  Duran Duran: There Is Something You Should Know    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the Duran Duran quiz. We will dive deeper into the musical world of this phenomenal band. Good luck and have fun!
Tough, 10 Qns, wezroft, Apr 17 11
Tough
wezroft
599 plays
24.
  Duran Duran Live ON!    
Multiple Choice
 10 Qns
I love Duran Duran and their music. Here's a quiz on the band.
Tough, 10 Qns, sahara1977, Feb 08 07
Tough
sahara1977
829 plays
25.
  And I'm STILL Hungry Like The Wolf    
Multiple Choice
 15 Qns
I'll give you some Duran Duran lyrics and you name the title. I hope this one is a little harder than the first one.
Average, 15 Qns, ariben, Feb 22 15
Average
ariben
1563 plays
26.
  John Taylor Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
John Taylor, Duran Duran's bass player, has many wonderful solo songs. How well do you know his lyrics? I'll give you a lyric, you name the song.
Tough, 10 Qns, badudesite, Nov 13 05
Tough
badudesite
350 plays

Duran Duran Trivia Questions

1. The band's first single "Planet Earth" was released in February 1981. Who sang the vocals on this song?

From Quiz
Save a Prayer for Rio

Answer: Simon Le Bon

Simon Le Bon was born on the 27th October 1958; he joined the band in 1980 and became the fourth person to be lead vocalist in the band after Stephen Duffy, Andy Wickett and Jeff Thomas. The three incorrect answers are other band members who performed on "Planet Earth". Nick Rhodes (Keyboard), Andy Taylor (Guitar) and Roger Taylor (Drums).

2. In this video, a lady is walking in a park in a wedding dress while members of Duran Duran are singing in the park. What is this video?

From Quiz Duran Duran Videos

Answer: Ordinary World

This song is one of the best from their 1993 album 'The Wedding Album'.

3. The instructions for attaching Simon Le Bon to your house?

From Quiz Cryptic Duran Lyrics

Answer: Sound Of Thunder

The lyric is: 'I'm a dotted line. Cut the corners, stick me to your door...'. 'Sound of Thunder' can be found on the debut album and is a very good song, in my opinion!

4. What song from the first album was later replaced with "Is There Something I Should Know?" on a newer edition?

From Quiz Turning it Around

Answer: To the Shore

"Sound of Thunder" was actually the first song the full, original line-up wrote. "Friends of Mine" is still often played in concerts and "Girls on Film" was a big hit.

5. The band are wearing matching outfits except for a memorable line when three members are dressed in army uniforms. What is the video?

From Quiz Duran Duran Videos

Answer: Is There Something I Should Know

Duran Duran first came to our attention in 1981 with their debut single "Planet Earth" and a self-titled album. The band consisted of a bassist (John Taylor, real name Nigel), a guitarist (Andy Taylor), a drummer (Roger Taylor - not to be confused with the Roger Taylor of the band, Queen), a keyboardist (Nick Rhodes - real surname is Bates) and a singer called Simon Le Bon. They formed in 1978 in Birmingham, England and toured with Hazel O Connor before signing their own record deal in 1980.

6. Start from the beginning: How old did Roger say he was when he started to play his instrument, during the press conference?

From Quiz Sing Blue Silver

Answer: He didn't - Simon said something before he could answer.

Andy started off this joke about them learning how to use their "instruments." He said that he was 5, John said he was a late developer, Simon said he was born with his, Nick said he started playing when he was 17 and Roger didn't get a word in edgeways because of the comments the others were making.

7. "Not on your own so help me please ______________________". What line is this from?

From Quiz Duran Duran: There Is Something You Should Know

Answer: Hold Back The Rain

"Hold Back The Rain" was released on the "Rio" album. It was also a B-side to "Save A Prayer", there have been 3 other versions of the track. It was written by Simon Le Bon about his worry for John Taylor with his downhill lifestyle towards drugs.

8. According to the BBC television programme, "Duran Duran's Millions," which two members thought of the name "Duran Duran"?

From Quiz Le Bon, Rhodes and the Three Taylors

Answer: Nick and John

Nick and John came up with "Duran Duran" after the evil villain in sci-fi comedy "Barbarella" starring Jane Fonda. Nick and John met at art college and decided to form a band after listening to their favorite bands including Roxy Music and David Bowie. Nick's real surname is Bates. He got the surname, Rhodes, from a keyboard he used to play on.

9. Finish the lyric: "Smile when the butterfly____.".

From Quiz Duran Duran Fan Test

Answer: escapes the killing jar

This is a lyric from the song "Secret Oktober". It is the B-Side to the single "Union of the Snake" which is on the "Seven and the Ragged Tiger" album. This album was released in 1983.

10. How many members of Duran Duran had the last name Taylor?

From Quiz Duran Duran

Answer: 3

Andy Taylor (guitar), John Taylor (bass) and Roger Taylor (drums). None of them were related.

11. According to the Duran Duran single, what am I faster than?

From Quiz Duran Duran: The Other Side of the Glass

Answer: Light

This is an excellent track after the equally brilliant 'Girls On Film'. There is also an extended version of 'Girls on Film' thrown in as well!

12. Duran Duran got their name from the Jane Fonda 1960's cult classic, "Barbarella". What is the correct spelling of the character's name?

From Quiz The Ultimate Duranie Quiz

Answer: Durand Durand & durand durand

Released in 1968, it was directed by Roger Vadim. It was based on the French comic strip about a 41st Century female Space Traveler.

13. What is the B-side to the single of "Union of the Snake"?

From Quiz Duran Duran Back Then, Then and Now

Answer: Secret Oktober

The song is featured at the end of the band's documentary, "Sing Blue Silver".

14. Who directed the "Rio" video?

From Quiz Duran Duran's "Rio" Video

Answer: Russell Mulcahy

Russell Mulcahy directed this video, as well as 'Hungry Like The Wolf'. He also directed Elton John's 'I'm Still Standing' video.

15. What two bands did members of Duran Duran form as side projects back in the mid-80's?

From Quiz Duran Duran - Hungry Like A Quiz

Answer: Power Station and Arcadia

Arcadia had a hit with "Election Day", while Power Station, fronted by Robert Palmer, had a couple of hits with "Bang-A-Gong" and "Some Like It Hot".

16. "You've gone too far ______"

From Quiz Duran Duran - "The Reflex" Lyrics

Answer: this time

This is how the single and album version begins. The classic "chalalala chalalala the the the the the the reflex the reflex fle fle fle fle flex" is from the mix and radio version remastered by Nile Rodgers.

17. 'Darken the city, ________________. Steam in the subway, earth is afire'?

From Quiz 'Hungry Like The Wolf' By Duran Duran

Answer: night is a wire

Duran Duran was formed in 1978. The original band members included: Nick Rhodes, John Taylor, Simon Colley, and Stephen Duffy. Colley was on drums and Duffy was the lead singer. Andy Wicket replaced Simon Colley, and Wicket was replaced by Alan Curtis. Jeff Thompson replaced Stephen Duffy. Finally, Alan Curtis and Jeff Thompson left and were replaced by Simon Le Bon and Andy Taylor. By this time, Roger Taylor had also joined the band. The final layout of Duran Duran then debuted with 'Planet Earth' in 1981.

18. Which member changed his hair color the most?

From Quiz Duran Duran Band Members

Answer: Nick

19. 'I sold the renoir and the TV set....'

From Quiz Duran Duran Lyrics

Answer: 'The Reflex'

20. 'You can run you can dive you can stand and you can soar. Whichever way you can be sure...':

From Quiz And I'm STILL Hungry Like The Wolf

Answer: 'Shadows On Your Side'

'You belong to the hands of the night...'

21. Ok, Lets begin with a concert starter: 'Tried to find my mountain hideaway... maybe next year maybe no go...'

From Quiz And I'm Hungry Like The Wolf

Answer: Is There Something I Should Know?

Better known as: Please Please Tell me now: Is there something I should know?

22. 'Like some new romantic looking for the TV sound.'

From Quiz Duran Duran Lyrics

Answer: Planet Earth

23. "Girls on Film" was the third single released by the band. This was to become their first Top Ten track on the U.K. singles chart. At what position did the song peak?

From Quiz Save a Prayer for Rio

Answer: 5

"Girls on Film" was released on the 13th July 1981. The song was written by Andy Wickett, one of the band's former members.

24. In this video, they are trying to blow up the Eiffel Tower. What is this famous video?

From Quiz Duran Duran Videos

Answer: A View To A Kill

This song was a soundtrack for the James Bond movie 'A View To A Kill'. It was the first ever James Bond soundtrack to be at the number one spot in the U.S chart for a long period of time!

25. A painting and electrical device for sale?

From Quiz Cryptic Duran Lyrics

Answer: The Reflex

'I sold the Renoir and the TV set'. The music video for 'The Reflex' is just the song being performed on the 'Arena' tour.

26. Two lovers watch the stars, you see the band's figures outlined in the stars and the girl gets pushed around in a trolley by her boyfriend. What is this video?

From Quiz Duran Duran Videos

Answer: What Happens Tomorrow

"What Happens Tomorrow" reached number 13 in January 2005 in the UK. It was the band's second single released off their come-back album "Astronaut." The band reformed with the original five members (Andy, John, Nick, Roger and Simon) in 2001.

27. Which two members swallowed some helium gas before going on stage?

From Quiz Sing Blue Silver

Answer: Simon and Andy

Simon swallowed some first before saying (in a squeaky voice) "Is it working? I can't hear nothing." Andy then took the balloon from him and swallowed the rest of the gas before saying "Hello, good evening and welcome to our show," in a squeaky voice.

28. In the "New Moon on Monday" video, which of the members do we see first?

From Quiz Le Bon, Rhodes and the Three Taylors

Answer: Simon

"New Moon on Monday" was released in 1984 on the "Seven and the Ragged Tiger" album. Also on this album were "The Reflex" and "Union of the Snake."

29. Which British port did Simon capsise his yacht at?

From Quiz Duran Duran Live ON!

Answer: Falmouth

In 1981, they had their first single but it was not until 1983 they got their first number one.

This is category 1681
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.