FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Duran Duran  Hungry Like A Quiz
Quiz about Duran Duran  Hungry Like A Quiz

Duran Duran - Hungry Like A Quiz


Who didn't love Duran Duran in the 80's? Don't deny it, you know you did.

A multiple-choice quiz by golfcart6. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
golfcart6
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,752
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2657
- -
Question 1 of 10
1. What two bands did members of Duran Duran form as side projects back in the mid-80's? Hint


Question 2 of 10
2. What James Bond movie did Duran Duran sing the title song to? Hint


Question 3 of 10
3. Are the three original band members with the last name Taylor related to one another?


Question 4 of 10
4. What is their self-titled album from 1993 also known as?

Answer: (three words)
Question 5 of 10
5. What was their 1995 album of all cover songs called? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these singles is off "Notorious"? Hint


Question 7 of 10
7. What song is "dancing on the valentine" a line from? Hint


Question 8 of 10
8. Duran Duran released three singles from "Notorious". Which one was the third after "Notorious" and "Skin Trade"? Hint


Question 9 of 10
9. What did they sell in "The Reflex"? Hint


Question 10 of 10
10. Oscar winning actress Jennifer Connelly ("A Beautiful Mind") had a brief (not more than four seconds) appearance in what 1983 Duran Duran video? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What two bands did members of Duran Duran form as side projects back in the mid-80's?

Answer: Power Station and Arcadia

Arcadia had a hit with "Election Day", while Power Station, fronted by Robert Palmer, had a couple of hits with "Bang-A-Gong" and "Some Like It Hot".
2. What James Bond movie did Duran Duran sing the title song to?

Answer: "A View To A Kill"

The Pet Shop Boys actually cut a demo for "A View To A Kill", but the movie producers didn't like it so they went with another song by Duran Duran.
3. Are the three original band members with the last name Taylor related to one another?

Answer: No

Interestingly enough, none of the Taylor guys were related. What a coincidence, eh?
4. What is their self-titled album from 1993 also known as?

Answer: The Wedding Album

This album marked a come back of sorts for the band, as "Ordinary World" was their biggest hit in years. It's also known as "The Wedding Album" because of the wedding pictures on the album cover and the first Duran Duran album was also self-titled, so it helps prevent confusion.
5. What was their 1995 album of all cover songs called?

Answer: "Thank You"

Duran Duran doing a cover of Public Enemy's "911 Is A Joke" seems like a joke in itself, eh?
6. Which of these singles is off "Notorious"?

Answer: "Skin Trade"

1987's "Notorious" was the first Duran Duran album in four years because the band members spent the mid-80's on the side projects Power Station and Arcadia (see question 1).
7. What song is "dancing on the valentine" a line from?

Answer: "The Reflex"

"Dancing On The Valentine" was also the title of a video compilation they released in the 80's.
8. Duran Duran released three singles from "Notorious". Which one was the third after "Notorious" and "Skin Trade"?

Answer: "Meet El Presidente"

"Meet El Presidente" didn't crack the Top 40 and was not included on their "Decade" and "Greatest" compilations.
9. What did they sell in "The Reflex"?

Answer: the Renoir and the TV set

"I'm on a ride and I want to get off
But they won't slow down the roundabout
I sold the Renoir and the TV set
Don't want to be around when this gets out".
10. Oscar winning actress Jennifer Connelly ("A Beautiful Mind") had a brief (not more than four seconds) appearance in what 1983 Duran Duran video?

Answer: "Union Of The Snake"

She was just an extra. Now look at her, all famous and Oscar winning.
Source: Author golfcart6

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us