Quiz about Duran Duran  The True Duranie Quiz
Quiz about Duran Duran  The True Duranie Quiz

Duran Duran - The True Duranie Quiz


A Duran Duran quiz for any true Duranie with too much time on their hands (well, back in the 80's anyway).

A multiple-choice quiz by katsdrama. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
katsdrama
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,159
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1556
Last 3 plays: Guest 220 (10/15), Guest 71 (4/15), Guest 81 (5/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. We all know that Nick Rhodes' real last name is Bates. Where did he come up with the name Rhodes? Hint

It was his girlfriend's last name
He picked it at random from the Birmingham Phone Book
It is his mother's maiden name
It was a type of synthesizer/keyboard

2. John has been linked to several high-profile celebrities. Which high-profile model did John date in the 1980's? Hint

Renee Simonsen
Ella Von Bismark
Christie Brinkley
Claire Stansfield

3. What are the astrological signs of the five members (Simon, John, Nick, Andy and Roger)? Hint

Scorpio, Gemini, Gemini, Aquarius, Taurus
Leo, Libra, Gemini, Capricorn, Aries
Scorpio, Cancer, Gemini, Aquarius, Taurus
Aquarius, Gemini, Cancer, Leo, Sagittarius

4. We all know that Simon met the guys through an ex-girlfriend who worked at the Rum Runner. What is her name? Hint

Oda Locks
Fiona Kemp
Janie Horton
Elizabeth Scrupt

5. More questions about Simon. What did Simon wear to his Duran Duran audition? Hint

Red leather pants with silver sequins and cowboy boots
Yellow tights, a tutu, and ballet toe shoes
His mother's housecoat and fuzzy black slippers
Pink leopard print pants, brown jacket, and pointy boots

6. John bought a duplication of what from the James Bond film "Goldfinger"? Hint

Jame's Bond's wardrode
A mircophone lighter
Gold Astin Martin
James Bond's house

7. During the Duran Duran documentary "Sing Blue Silver", Simon dramtically asks for what accessory as if he were in a Shakespeare production? Hint

A hat
A belt
A wristband
A can of hairspray

8. Roger's first concert was Hint

The Sex Pistols
Blondie
David Bowie
The Jackson Five

9. Andy's father was a ... Hint

postman
teacher
baker
fisherman

10. Simon is married to model Yasmin LeBon (thus her last name), but what model was Simon engaged to in the 80's? Hint

Rema
Tiffany St. Conner
Renee Simonsen
Claire Stansfield

11. During the making of the video for "Hungry like the Wolf" a member of Duran Duran was urinated on by an elephant.

True
False

12. Which job was NOT held by Simon before joining Duran Duran? Hint

a tree surgeon
an apprentice for a printer
In Israel on a kibbutz
a dancing chicken for a Birmingham restaurant

13. Which person below has never been a member of Duran Duran? Hint

Martin Fry
Simon Colley
Stephen Duffy
Andy Wickett

14. John's daughter is named after what American city? Hint

Atlanta
Denver
Austin
Raleigh

15. Since its inception Duran Duran has sold over ______ million records worldwide. Hint

60
35
20
50


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We all know that Nick Rhodes' real last name is Bates. Where did he come up with the name Rhodes?

Answer: It was a type of synthesizer/keyboard

Rhodes keyboards are still being sold today.
2. John has been linked to several high-profile celebrities. Which high-profile model did John date in the 1980's?

Answer: Renee Simonsen

Renee is now married and a mother in her native Denmark.
3. What are the astrological signs of the five members (Simon, John, Nick, Andy and Roger)?

Answer: Scorpio, Gemini, Gemini, Aquarius, Taurus

For those of you about to protest that John is a Cancer, remember he was born on June 20th, which makes him a Gemini. The birthdates of the members are Simon (Oct. 27, 1958), John (June 20, 1960), Nick (June 8, 1962), Andy (Feb. 16, 1961) and Roger (April 26, 1960).
4. We all know that Simon met the guys through an ex-girlfriend who worked at the Rum Runner. What is her name?

Answer: Fiona Kemp

5. More questions about Simon. What did Simon wear to his Duran Duran audition?

Answer: Pink leopard print pants, brown jacket, and pointy boots

Nick has been quoted as saying "Anyone who looks that stupid is postively the one".
6. John bought a duplication of what from the James Bond film "Goldfinger"?

Answer: Gold Astin Martin

John's video collection contains every James Bond film made and he has even confessed that his fondness for the movie series is almost "to the point of obsession".
7. During the Duran Duran documentary "Sing Blue Silver", Simon dramtically asks for what accessory as if he were in a Shakespeare production?

Answer: A wristband

The Wristband was the ultimate fashion accessory for the Brit Pop Bands of the 80's.
8. Roger's first concert was

Answer: The Jackson Five

In fact, Roger is a big Mowtown fan and saw the group in Birmingham at the age of ten.
9. Andy's father was a ...

Answer: fisherman

Andy grew up in the small fishing village of Cullercoats. His family was so poor that they did not have indoor plumbing until Andy was a teenager. His father later became a carpenter.
10. Simon is married to model Yasmin LeBon (thus her last name), but what model was Simon engaged to in the 80's?

Answer: Claire Stansfield

And she has also become an actress. Claire is best known as the character of the evil Alti on the hit TV series "Xena:Warrior Princess" and is also known as the Jersey Devil in the Sci-Fi phenomenon "The X-Files".
11. During the making of the video for "Hungry like the Wolf" a member of Duran Duran was urinated on by an elephant.

Answer: False

Actually, it was during filming of the "Save a Prayer" video.
12. Which job was NOT held by Simon before joining Duran Duran?

Answer: a dancing chicken for a Birmingham restaurant

But it is certainly fun to picture!
13. Which person below has never been a member of Duran Duran?

Answer: Martin Fry

Martin was the lead vocalist for another Brit pop sensation, ABC.
14. John's daughter is named after what American city?

Answer: Atlanta

John's daughter Atlanta de Cadenet Taylor has often been seen at premieres with her mother, actress Amanda de Cadenet. Amanda is John's first wife. He is now married to Gela Nash, one-half of the fashion brains behind the designer clothing line Juice Couture.
15. Since its inception Duran Duran has sold over ______ million records worldwide.

Answer: 60

Not too shabby, huh?
Source: Author katsdrama

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 220: 10/15
Jan 28 2023 : Guest 71: 4/15
Jan 26 2023 : Guest 81: 5/15
Jan 11 2023 : cstreevy: 7/15
Jan 04 2023 : southerncross4: 4/15
Dec 18 2022 : batman144: 9/15
Dec 16 2022 : Guest 81: 7/15
Dec 09 2022 : Stephc71: 13/15
Dec 09 2022 : Guest 98: 14/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us