Quiz about Cryptic Duran Lyrics
Quiz about Cryptic Duran Lyrics

Cryptic Duran Lyrics Trivia Quiz


I'll give you a cryptic clue and you guess the song... The quiz is a bit like cryptic crosswords. The clue will have something to do with the lyrics of a Duran Duran song, so you need to know your lyrics well!

A multiple-choice quiz by kelby_lake. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
kelby_lake
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,938
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
676
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 220 (9/10), Guest 71 (4/10), cstreevy (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The instructions for attaching Simon Le Bon to your house? Hint

Rio
Sound Of Thunder
The Reflex
Friends Of Mine

2. A painting and electrical device for sale? Hint

Hungry Like The Wolf
The Reflex
Ordinary World
Falling Down

3. Setting the floor alight? Hint

Union of the Snake
Lady Xanax
Hungry Like The Wolf
Girls on Film

4. A drinking celebration in a hotel- and it may last all night... Hint

Too Much Information
Late Bar
Rio
To The Shore

5. Chemistry in New York? Let's dance! Hint

Broadway Biology
The Reflex
Skin Trade
American Science

6. Famous drink company supports violence. Hint

Tempted
Too Much Information
Planet Earth
Come Undone

7. That's a lot of Sundays! Hint

Come Undone
UMF
Friends Of Mine
The Seventh Stranger

8. Comprehending will cheer you up! Hint

New Moon On Monday
I Don't Want Your Love
Hungry Like the Wolf
Girls On Film

9. Sing a coloured song? Hint

The Chauffeur
Lonely In Your Nightmare
The Reflex
Come Undone

10. Put on make-up for a morbid show? Hint

Rio
Tempted
Union Of The Snake
Red Carpet Massacre


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The instructions for attaching Simon Le Bon to your house?

Answer: Sound Of Thunder

The lyric is: 'I'm a dotted line. Cut the corners, stick me to your door...'.
'Sound of Thunder' can be found on the debut album and is a very good song, in my opinion!
2. A painting and electrical device for sale?

Answer: The Reflex

'I sold the Renoir and the TV set'. The music video for 'The Reflex' is just the song being performed on the 'Arena' tour.
3. Setting the floor alight?

Answer: Hungry Like The Wolf

'Burning the ground, I break from the crowd'. This lyric is where the title of 'Burning the Ground', a remix of their songs released by them in 1990, comes from.
4. A drinking celebration in a hotel- and it may last all night...

Answer: Late Bar

'There's an all night party in room 7609. La la la late bar...'
'Late Bar' is the B-Side to 'Careless Memories'.
5. Chemistry in New York? Let's dance!

Answer: American Science

'Ooh, American science/All night long she can two-step and sway...'
'American Science' is an album track off the 'Notorious' album.
6. Famous drink company supports violence.

Answer: Too Much Information

'A cola manufacturer is sponsoring the war'. This song, released in 1993, is basically a rant against TV and can be found on 'The Wedding Album'.
7. That's a lot of Sundays!

Answer: The Seventh Stranger

'A year of Sundays...'. This is the last song on the 'Seven and The Ragged Tiger' album. It is rumoured that a demo exists for a song called 'Seven and The Ragged Tiger' but the versions on the Internet are generally thought to be fake.
8. Comprehending will cheer you up!

Answer: I Don't Want Your Love

'When you understand me, you might feel good around me'. 'I Don't Want Your Love' is from the 'Big Thing' album.
9. Sing a coloured song?

Answer: The Chauffeur

'Sing blue silver...'. Apparently this little line, which is also the subtitle for
'The Chauffeur', was from an old sci-fi programme from the 60s where characters had to sing 'blue silver' when they wanted to time travel.
10. Put on make-up for a morbid show?

Answer: Red Carpet Massacre

'Apply your lipstick for dying in public...'. This is from the eponymous most recent album, but I imagine the video from 'Come Undone' came into your minds, as there is a man who is a secret drag queen in it.
Source: Author kelby_lake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 220: 9/10
Jan 28 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 11 2023 : cstreevy: 8/10
Jan 04 2023 : batman144: 9/10
Jan 03 2023 : Guest 51: 5/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us