FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Duran Duran Fan Test
Quiz about Duran Duran Fan Test

Duran Duran Fan Test Trivia Quiz


HELLO! Here is a fun quiz I created about my favorite band Duran Duran. Hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by queenskywalker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
195,003
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1293
Last 3 plays: Guest 37 (6/10), Guest 5 (9/10), Guest 94 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Finish the lyric: "Smile when the butterfly____.". Hint


Question 2 of 10
2. Andy Taylor is the keyboardist for Duran Duran.


Question 3 of 10
3. Which album features the song "Late Bar"? Hint


Question 4 of 10
4. Which member of Duran Duran shares his name with a member of the band Queen? Hint


Question 5 of 10
5. Many famous stars of the 1980's were born in the year 1958. Which DD member was also born in this year? Hint


Question 6 of 10
6. Finish this lyric: "There's an all night party in _____.". Hint


Question 7 of 10
7. It took Duran Duran two years to record the album "Seven and the Ragged Tiger".


Question 8 of 10
8. "A View to a Kill" is the only James Bond 007 theme song to ever go number one on the U.S. charts.


Question 9 of 10
9. Duran Duran filmed three of the following videos in Sri Lanka in 1982. Which video was NOT filmed at that location? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these song covers is not on the "Thank You" album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 23 2024 : Guest 37: 6/10
Jul 20 2024 : Guest 5: 9/10
Jul 19 2024 : Guest 94: 6/10
Jul 13 2024 : Guest 136: 5/10
Jul 12 2024 : Guest 5: 8/10
Jul 10 2024 : Guest 109: 8/10
Jul 06 2024 : Guest 76: 5/10
Jul 04 2024 : Guest 124: 7/10
Jul 03 2024 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish the lyric: "Smile when the butterfly____.".

Answer: escapes the killing jar

This is a lyric from the song "Secret Oktober". It is the B-Side to the single "Union of the Snake" which is on the "Seven and the Ragged Tiger" album. This album was released in 1983.
2. Andy Taylor is the keyboardist for Duran Duran.

Answer: False

Andy Taylor is the guitar player and Nick Rhodes is the keyboardist. John Taylor plays bass, Roger Taylor plays drums, and Simon Le Bon is the lead singer.
3. Which album features the song "Late Bar"?

Answer: No album, it's the B-side to "Planet Earth".

"Late Bar" is the B-side to the single "Planet Earth". The song can now be found on Duran Duran's 1981-1985 singles box set which also contains many other B-sides.
4. Which member of Duran Duran shares his name with a member of the band Queen?

Answer: Roger Taylor

Roger Taylor shares his name with a member of Queen. What makes this even more interesting is that both Roger Taylors play the drums.
5. Many famous stars of the 1980's were born in the year 1958. Which DD member was also born in this year?

Answer: Simon Le Bon

It was Simon Le Bon who was born on October 27, 1958. He is a scorpio.
6. Finish this lyric: "There's an all night party in _____.".

Answer: room 7609

It's in room 7609! The lyric is from the song "Late Bar". The Rum Runner is the club where the band used to play in their hometown of Birmingham, England.
7. It took Duran Duran two years to record the album "Seven and the Ragged Tiger".

Answer: False

It took the band only six months and 1000 hours of recording to produce this album.
8. "A View to a Kill" is the only James Bond 007 theme song to ever go number one on the U.S. charts.

Answer: True

True! It is the only Bond theme song to ever reach number one on the charts in the U.S. It also remains the highest-placed Bond theme on the UK chart, reaching number two. Released in 1985, it was the last record the original line-up recorded until 2004 when they released the album "Astronaut".
9. Duran Duran filmed three of the following videos in Sri Lanka in 1982. Which video was NOT filmed at that location?

Answer: Rio

"Rio" was not filmed in this location but filmed in Antigua along with the video for "Nightboat". "Hungry Like the Wolf" went on to become one of the greatest videos ever made according to MTV.
10. Which of these song covers is not on the "Thank You" album?

Answer: Femme Fatale

"Femme Fatale" is not on the "Thank You" album. It is a cover from The Velvet Underground featured on Duran Duran's second self-titled album, also called "The Wedding Album".
Source: Author queenskywalker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us