Quiz about Le Bon Rhodes and the Three Taylors
Quiz about Le Bon Rhodes and the Three Taylors

Le Bon, Rhodes and the Three Taylors Quiz


In 1981, Duran Duran first hit the scene, but how much do you actually know about them? Try this quiz.

A multiple-choice quiz by sahara1977. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
sahara1977
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,661
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
790
Last 3 plays: Guest 71 (3/10), cstreevy (8/10), Guest 95 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. According to the BBC television programme, "Duran Duran's Millions," which two members thought of the name "Duran Duran"? Hint

Nick and Simon
Nick and John
Simon and John
Andy and Roger

2. In the "New Moon on Monday" video, which of the members do we see first? Hint

Andy
John
Nick
Simon

3. Who was the only member to not go on the Eiffel Tower in the video of "A View to a Kill?" Hint

John
Nick
Roger
Andy

4. Complete this lyric: "Destroyed by MTV, I hate to bite" Hint

the look that leaves me
the band that bleeds me
the hand that feeds me
the man that feeds me

5. Which members formed Arcadia in 1985? Hint

Simon, Nick and John
Nick and John
Simon, Nick and Roger
Nick, John and Andy

6. In the video of "Hungry Like the Wolf," who drives the car through the streets? Hint

John
Nick
Roger
Andy

7. Which band member has been treated for depression? Hint

Simon
Andy
John
Roger

8. Which band member drove his BMW car off a cliff in Australia? Hint

Simon
John
Nick
Roger

9. In the video "Sunrise," which band member is driving the motorbike? Hint

John
Andy
Nick
Simon

10. Finally, which of these members released a solo album called "Feelings Are Good and Other Lies?" Hint

Simon Le Bon
John Taylor
Andy Taylor
None of them have had a solo career


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the BBC television programme, "Duran Duran's Millions," which two members thought of the name "Duran Duran"?

Answer: Nick and John

Nick and John came up with "Duran Duran" after the evil villain in sci-fi comedy "Barbarella" starring Jane Fonda. Nick and John met at art college and decided to form a band after listening to their favorite bands including Roxy Music and David Bowie. Nick's real surname is Bates. He got the surname, Rhodes, from a keyboard he used to play on.
2. In the "New Moon on Monday" video, which of the members do we see first?

Answer: Simon

"New Moon on Monday" was released in 1984 on the "Seven and the Ragged Tiger" album. Also on this album were "The Reflex" and "Union of the Snake."
3. Who was the only member to not go on the Eiffel Tower in the video of "A View to a Kill?"

Answer: Roger

Roger stayed in the van in the car park, talking to Nick through his ear piece. Simon was the member blowing everything up using a Walkman, John was the one using the machine gun in the telescope, Andy was blind and playing the harpsichord and Nick was taking pictures of the model before getting killed by Andy.
4. Complete this lyric: "Destroyed by MTV, I hate to bite"

Answer: the hand that feeds me

"Too Much Information" was released in 1993 with the album "Duran Duran 2," better known as "The Wedding Album." From this album also came their nineties comeback, "Ordinary World" and hit single "Come Undone." Roger and Andy had already left the band so Warren Cuccurullo took their place in 1990, with Sterling Campbell. Sterling left after the album "Liberty" was released in 1990.
5. Which members formed Arcadia in 1985?

Answer: Simon, Nick and Roger

Simon, Nick and Roger formed Arcadia when John and Andy formed The Power Station. Arcadia had a single called "Election Day," but did not last. The Power Station had a hit single with "Some Like it Hot." The lead singer of The Power Station was Robert Palmer who died in 2003 due to cancer.
6. In the video of "Hungry Like the Wolf," who drives the car through the streets?

Answer: John

John, Nick, Andy and Roger are all looking for Simon. They later find him in the bar (surprise, surprise!). John is driving the car and Roger is in the passenger's seat with him. Who knows where Nick and Andy went!
7. Which band member has been treated for depression?

Answer: Simon

In 2001, Simon was suffered with depression after reforming the band with the five original members after 16 years of not performing together as a five. Simon has also ripped his vocal chords.
8. Which band member drove his BMW car off a cliff in Australia?

Answer: John

John was lucky to have survived the fall. His other cars include an Astin Martin, similar to the one in James Bond's "Goldfinger", which he has not driven once.
9. In the video "Sunrise," which band member is driving the motorbike?

Answer: Simon

Simon was driving the bike and Nick was inside a pod. "Sunrise" was released off their 2004 album "Astronaut," making it their first single as the original Duran Duran for almost twenty years.
10. Finally, which of these members released a solo album called "Feelings Are Good and Other Lies?"

Answer: John Taylor

John released the album after leaving the band in 1995. He released some singles including "Feelings are Good" but was not as successful as he was with Duran Duran. Andy attempted a solo career after leaving the band in 1986 but was unsuccessful.
Source: Author sahara1977

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 11 2023 : cstreevy: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 95: 10/10
Dec 19 2022 : batman144: 9/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us