FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Duran Duran
Quiz about Duran Duran

Duran Duran Trivia Quiz


How much do you know about Duran Duran? Answer the following questions to prove you are a fan!

A multiple-choice quiz by elemenohpeaq. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
elemenohpeaq
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,228
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2156
Last 3 plays: Guest 201 (5/10), Guest 124 (7/10), Guest 174 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many members of Duran Duran had the last name Taylor? Hint


Question 2 of 10
2. Duran Duran is named after a villain in what Jane Fonda movie? Hint


Question 3 of 10
3. Many solo and side projects resulted from Duran Duran's fame. Which member had a Top 40 Hit with the song "Take It Easy"? Hint


Question 4 of 10
4. Which Duran Duran single did not reach the Top 10 on Billboard's Hot 100? Hint


Question 5 of 10
5. Andy and John recorded with Robert Palmer and Chic member, Tony Thompson.


Question 6 of 10
6. Andy and Roger were the first to leave the group.


Question 7 of 10
7. Duran Duran had a major comeback with the singles "Ordinary World" and "Come Undone". From what album did those two songs originate? Hint


Question 8 of 10
8. Which member of Duran Duran was not in the side project named Arcadia? Hint


Question 9 of 10
9. Grace Slick was the female voice in Arcadia's single "Election Day."


Question 10 of 10
10. The single "Communication" was a moderate hit for which artist? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 201: 5/10
Jun 09 2024 : Guest 124: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 174: 10/10
May 15 2024 : Guest 104: 6/10
Apr 29 2024 : Guest 71: 10/10
Apr 29 2024 : Guest 172: 7/10
Apr 27 2024 : Guest 86: 5/10
Apr 26 2024 : Guest 73: 5/10
Apr 25 2024 : TERRYHURST22: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many members of Duran Duran had the last name Taylor?

Answer: 3

Andy Taylor (guitar), John Taylor (bass) and Roger Taylor (drums). None of them were related.
2. Duran Duran is named after a villain in what Jane Fonda movie?

Answer: Barbarella

Jane's character was Electric Barbarella, the same name of Duran Duran's 1997 single.
3. Many solo and side projects resulted from Duran Duran's fame. Which member had a Top 40 Hit with the song "Take It Easy"?

Answer: Andy

Both Andy and John had solo Top 40 Hits in 1986. Andy's "Take It Easy" peaked at Number 24 on Billboard's Hot 100, and was from the film "American Anthem". John's "I Do What I Do..." (theme for "9 1/2 Weeks") peaked at Number 23 a few months earlier.
4. Which Duran Duran single did not reach the Top 10 on Billboard's Hot 100?

Answer: Rio

Believe it or not, "Rio" only peaked at Number 14 on Billboard's Hot 100. "New Moon On Monday" peaked at Number 10, "Hungry Like The Wolf" reached Number 3 and "The Reflex" was the group's first single to reach Number One on Billboard's Hot 100.
5. Andy and John recorded with Robert Palmer and Chic member, Tony Thompson.

Answer: True

The result was the group, The Power Station.
6. Andy and Roger were the first to leave the group.

Answer: True

Andy and Roger left the group in 1985.
7. Duran Duran had a major comeback with the singles "Ordinary World" and "Come Undone". From what album did those two songs originate?

Answer: Duran Duran (aka The Wedding Album)

Duran Duran had two self-titled albums. The first contained the hits "Girls On Film", "Planet Earth" and "Is There Something I Should Know." The second received the nick-name of The Wedding Album due to the album cover's artwork.
8. Which member of Duran Duran was not in the side project named Arcadia?

Answer: Andy

Roger was rarely, if ever, spotted in any of Arcadia's music videos, but was the drummer for the group. Andy had already parted ways from the guys to pursue a solo career.
9. Grace Slick was the female voice in Arcadia's single "Election Day."

Answer: False

The narration was Grace Jones' voice. Grace Slick is/was a member of Jefferson Airplane, Jefferson Starship and Starship.
10. The single "Communication" was a moderate hit for which artist?

Answer: The Power Station

"Communication" was the third single pulled from The Power Station's self titled album and reached Number 34 on Billboard's Hot 100. "Some Like It Hot" and "Get It On (Bang A Gong)" peaked at Numbers 6 and 9, respectively.
Source: Author elemenohpeaq

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us