Quiz about Duran Durans Rio Video
Quiz about Duran Durans Rio Video

Duran Duran's "Rio" Video Trivia Quiz


This is a few questions about Duran Duran's video for "Rio".

A multiple-choice quiz by caribbean. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
caribbean
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,257
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1441
Last 3 plays: Guest 71 (5/15), cstreevy (12/15), Guest 98 (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who directed the "Rio" video? Hint

Nigel Dick
Spike Jonze
Russell Mulcahy
Stephane Sednaoui

2. Most of the video takes place where? Hint

In a car
On a boat
Inside a hotel
On a airplane

3. While talking to the girl on the phone, which band member gets pulled off of the boat? Hint

John
Andy
Simon
Nick

4. Which band member stormed the beach? Hint

Simon
Nick
Roger
John

5. Which member was steering the boat at the end of the video? Hint

Simon
Andy
Nick
Roger

6. Which band member got thrown off of the boat?

Answer: (guitar first name only)
7. When the painted girl is walking on the boat, which band member does she look at through the window? Hint

John
Simon
Nick
Andy

8. Which band member is sitting on the bow of the boat?

Answer: (frontman first name only)
9. Yes or No? This video was filmed in the same location as 'Hungry Like The Wolf'.

Yes
No

10. What color was the phone that Simon was talking on? Hint

red
blue
green
black

11. Which two members played the saxophone? Hint

Nick and Roger
Simon and Roger
Nick and John
Andy and John

12. True or False: Each member wore a suit of a different color.

True
False

13. Which band member was riding the horse? Hint

Simon
Nick
Andy
It wasn't a band member

14. What color is the outfit the model wears at the end of the video? Hint

blue
purple
pink
yellow

15. True or false: The model used in the video was named Rema.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed the "Rio" video?

Answer: Russell Mulcahy

Russell Mulcahy directed this video, as well as 'Hungry Like The Wolf'. He also directed Elton John's 'I'm Still Standing' video.
2. Most of the video takes place where?

Answer: On a boat

Not all of the video was shot on a boat- they filmed it on the beach as well.
3. While talking to the girl on the phone, which band member gets pulled off of the boat?

Answer: Simon

Simon was wearing a white suit in this clip.
4. Which band member stormed the beach?

Answer: John

I always thought it was Andy until I watched the video more closely.
5. Which member was steering the boat at the end of the video?

Answer: Roger

Andy, John, and Roger Taylor were of no relation to each other.
6. Which band member got thrown off of the boat?

Answer: Andy

John threw Andy off the boat near the end of the video.
7. When the painted girl is walking on the boat, which band member does she look at through the window?

Answer: Nick

Nick Rhodes was the youngest member of Duran Duran.
8. Which band member is sitting on the bow of the boat?

Answer: Simon

This position was well planned, since Simon is the lead singer of Duran Duran. Of course he would be out front.
9. Yes or No? This video was filmed in the same location as 'Hungry Like The Wolf'.

Answer: no

'Rio' was filmed in Antigua. 'Hungry Like The Wolf' was filmed in Sri Lanka.
10. What color was the phone that Simon was talking on?

Answer: blue

Simon used the blue phone to talk to the girl who used the pink phone.
11. Which two members played the saxophone?

Answer: Nick and John

John played while standing on the island, and Nick played while being pulled along on a raft.
12. True or False: Each member wore a suit of a different color.

Answer: True

Simon wore yellow, John wore red, Andy wore black, Roger had the blue suit, and Nick wore the greenish blue suit.
13. Which band member was riding the horse?

Answer: Simon

Simon was the one riding the horse.
14. What color is the outfit the model wears at the end of the video?

Answer: blue

She wore all of those colors in the video, but she wore blue at the end.
15. True or false: The model used in the video was named Rema.

Answer: True

During the video, a gust of wind shattered a piece of glass all over Rema. She was uninjured from the accident.
Source: Author caribbean

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 71: 5/15
Jan 11 2023 : cstreevy: 12/15
Dec 09 2022 : Guest 98: 15/15

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us