Quiz about The Ultimate Duranie Quiz
Quiz about The Ultimate Duranie Quiz

The Ultimate Duranie Quiz


How much do you think you know about the greatest band in the world? Why don't you put yourself to the test.

A multiple-choice quiz by princesschakra. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,971
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 15
Plays
1410
Last 3 plays: Guest 71 (3/15), cstreevy (8/15), Guest 95 (11/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Duran Duran got their name from the Jane Fonda 1960's cult classic, "Barbarella". What is the correct spelling of the character's name?

Answer: (Two Words)
2. John Taylor and Andy Taylor began performing with Power Station in 1984 with Tony Thompson and Robert Palmer. Their biggest hit, "Some Like it Hot", appeared in which 1985 Chevy Chase film? Hint

Spies Like Us
Fletch
European Vacation
Sesame Street Presents Follow That Bird

3. When in Australia in 1983, John Taylor was in a car accident on Sydney Harbor Bridge when his car went out of control. What kind of car was he driving? Hint

Aston Martin
Mercedes Benz
BMW
Porsche

4. What is the name of the book Nick Rhodes released in November 1984, which featured Polaroids he had taken and manipulated on the computer? Hint

Intervention
Encumberance
Interference
Hindrance

5. When Simon first asked Yasmin out on their first date, whom did she say, jokingly, that she'd prefer to go out with? Hint

Rod Stewart
Mick Jagger
Gary Glitter
Nick Rhodes

6. Which film released in 2001 featured Duran Duran's 1986 hit, "Notorious"? Hint

"Donnie Darko"
"Bandits"
"Hannibal"
"Shrek"

7. Duran Duran approached director Phillip Noyce to do the theme song for which film? Hint

"The Saint"
"The Repair Shop"
"The Bone Collector"
"Clear and Present danger"

8. Which Duran Duran band member approached James Bond producer Albert Broccoli at a party and asked to do a theme song for the upcoming film? Hint

Simon LeBon
John Taylor
Roger Taylor
Andy Taylor

9. What is so special about the "Someone Else Not Me" video? Hint

It was inspired by the Beatles
It was the first video broadcast on MTV using Flash Technology
It was their first in three years
It was just a really cool video

10. What was the name of the show in 1985 that Bass Guitarist John Taylor made his acting debut in? Hint

Timeslip
Full House
Oceanquest
MacGyver

11. Roger Taylor announced he will not return to Duran Duran in December 1985 due to... Hint

Constant migraines
A hernia
Pressures and stress
High blood pressure

12. What was the 1997 tour called? Hint

Polyester, Nylon and Rubber tour
Spandex, Lycra and Tulle tour
Ultra Chrome, Latex and Steel tour
Gouda, Stilton and Brie tour

13. In 1982, which popular fellow new wave group's tour did Duran Duran support? Hint

Blondie
Culture Club
Wham
Spandau Ballet

14. "Yo Bad Azizi" is a remix from a line of which song? Hint

All She Wants Is
Wild Boys
Planet Earth
Something I Should Know

15. What has Simon LeBon reportedly worn when he auditioned for the band? Hint

a vintage Chicken Suit
Leather trousers and rainbow leg warmers
Shades, 1960's brown suede jacket and pink leopard skin pants
Orange pirate shirt, cowboy boots and acid washed Levis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Duran Duran got their name from the Jane Fonda 1960's cult classic, "Barbarella". What is the correct spelling of the character's name?

Answer: Durand Durand

Released in 1968, it was directed by Roger Vadim. It was based on the French comic strip about a 41st Century female Space Traveler.
2. John Taylor and Andy Taylor began performing with Power Station in 1984 with Tony Thompson and Robert Palmer. Their biggest hit, "Some Like it Hot", appeared in which 1985 Chevy Chase film?

Answer: European Vacation

The scene it appeared in was Rusty's fantasy when they were on the plane to England.
3. When in Australia in 1983, John Taylor was in a car accident on Sydney Harbor Bridge when his car went out of control. What kind of car was he driving?

Answer: BMW

They began their "Seven and the Ragged Tiger" tour in Australia after completing the album there.
4. What is the name of the book Nick Rhodes released in November 1984, which featured Polaroids he had taken and manipulated on the computer?

Answer: Interference

5. When Simon first asked Yasmin out on their first date, whom did she say, jokingly, that she'd prefer to go out with?

Answer: Rod Stewart

After Yasmin said this, she says Simon got really angry and she got really embarrassed and apologized. (reference http://yasminlebon.hispeed.com/interviews/intframe.htm?amore.html)
6. Which film released in 2001 featured Duran Duran's 1986 hit, "Notorious"?

Answer: "Donnie Darko"

7. Duran Duran approached director Phillip Noyce to do the theme song for which film?

Answer: "The Saint"

"The Saint" was released in 1997. The song was "Out of My Mind". It debuted at 21 on the UK charts but dropped to 41 the following week.
8. Which Duran Duran band member approached James Bond producer Albert Broccoli at a party and asked to do a theme song for the upcoming film?

Answer: John Taylor

John is a big fan of the James Bond series and has even said that it is a borderline obsession.
9. What is so special about the "Someone Else Not Me" video?

Answer: It was the first video broadcast on MTV using Flash Technology

10. What was the name of the show in 1985 that Bass Guitarist John Taylor made his acting debut in?

Answer: Timeslip

John played 'the Hacker' in the pilot episode. Since then he has stared in such films as "Sugar Town", "Vegas, City of Dreams", and "The Flintstones in Viva Rock Vegas."
11. Roger Taylor announced he will not return to Duran Duran in December 1985 due to...

Answer: Pressures and stress

After leaving, Roger moved to a farm in Gloucestershire with his family.
12. What was the 1997 tour called?

Answer: Ultra Chrome, Latex and Steel tour

"Ultra Chrome, Latex and Steel" was what Electric Barbarella was made out of ("Medazzaland" - their 1997 album release).
13. In 1982, which popular fellow new wave group's tour did Duran Duran support?

Answer: Blondie

14. "Yo Bad Azizi" is a remix from a line of which song?

Answer: Something I Should Know

"Don't tell me you're easy on me/ you're about as easy as a nuclear war." Probably Duran Duran's most controversial and famous lyrics.
15. What has Simon LeBon reportedly worn when he auditioned for the band?

Answer: Shades, 1960's brown suede jacket and pink leopard skin pants

Source: Author princesschakra

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 71: 3/15
Jan 11 2023 : cstreevy: 8/15
Jan 02 2023 : Guest 95: 11/15
Dec 19 2022 : batman144: 13/15
Dec 16 2022 : Guest 81: 11/15
Dec 12 2022 : Guest 152: 12/15
Dec 09 2022 : Guest 98: 15/15

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us