FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Duran Duran Back Then Then and Now
Quiz about Duran Duran Back Then Then and Now

Duran Duran Back Then, Then and Now Quiz


This is a hodgepodge of trivia questions about one of the coolest bands ever which spans from the 80's, 90's and up to the present. There's a little bit of everything in here so I hope it's challenging enough you true blue Duran fans! Enjoy!

A multiple-choice quiz by yjn75. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Duran Duran

Author
yjn75
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1249
- -
Question 1 of 15
1. What is the B-side to the single of "Union of the Snake"? Hint


Question 2 of 15
2. What is the name of the full-length movie featuring the band performing in concert while the menancing Dr. Duran tries to sabotage the band? Hint


Question 3 of 15
3. Which song is not on "Thank You"? Hint


Question 4 of 15
4. The single "Do You Believe in Shame?" was featured in the 1988 movie "Tequila Sunrise".


Question 5 of 15
5. From which Shakespeare play is Simon quoting in the video "Nightboat"? Hint


Question 6 of 15
6. Hole did a cover of ___________ on MTV Unplugged. Hint


Question 7 of 15
7. Who co-produced the album "Notorious"? Hint


Question 8 of 15
8. What is the name of the Allison Anders movie which featured John Taylor? Hint


Question 9 of 15
9. Bangles frontwoman Susanna Hoffs did backing vocals on a song with Simon LeBon.


Question 10 of 15
10. "A View to a Kill" is the only Bond theme song to ever reach Number One on the U.S. charts.


Question 11 of 15
11. What famous hip hop artist/producer sampled "Notorious"? Hint


Question 12 of 15
12. Andy Taylor's song "Don't Let Me Die Young" was on the "American Anthem" soundtrack.


Question 13 of 15
13. Roger Taylor was in the "White Lines" video.


Question 14 of 15
14. Warren Cuccurullo became a member of the group in 1986.


Question 15 of 15
15. The original line-up reunited in 2001.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 81: 8/15
Apr 19 2024 : Guest 69: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the B-side to the single of "Union of the Snake"?

Answer: Secret Oktober

The song is featured at the end of the band's documentary, "Sing Blue Silver".
2. What is the name of the full-length movie featuring the band performing in concert while the menancing Dr. Duran tries to sabotage the band?

Answer: Arena

This movie was directed by Russell Mulcahy and was discussed in the documentary "Sing Blue Silver".
3. Which song is not on "Thank You"?

Answer: Needle and the Damage Done

"Needle and the Damage Done" was a B-side to the "Perfect Day" single.
4. The single "Do You Believe in Shame?" was featured in the 1988 movie "Tequila Sunrise".

Answer: True

Andy Taylor's song "Dead on the Money" was also featured on the soundtrack.
5. From which Shakespeare play is Simon quoting in the video "Nightboat"?

Answer: Romeo and Juliet

Simon quotes Mercuito's speech to Romeo during the street scene.
6. Hole did a cover of ___________ on MTV Unplugged.

Answer: Hungry Like the Wolf

"Hungry Like the Wolf" is also covered by Reel Big Fish on the 1997 "Duran Duran Tribute Album".
7. Who co-produced the album "Notorious"?

Answer: Nile Rodgers

Nile was also in the 70's band Chic, who Duran Duran say influenced their sound.
8. What is the name of the Allison Anders movie which featured John Taylor?

Answer: Sugartown

John did the music score for the movie "Mi Vida Loca".
9. Bangles frontwoman Susanna Hoffs did backing vocals on a song with Simon LeBon.

Answer: True

The song was called "Follow in My Footsteps" and it was featured on a compliation album called "Requiem For The Americas - Songs From the Lost World".
10. "A View to a Kill" is the only Bond theme song to ever reach Number One on the U.S. charts.

Answer: True

It is also the last hit song the original lineup would do together for the remainder of the 80's and 90's.
11. What famous hip hop artist/producer sampled "Notorious"?

Answer: Puff Daddy

Puff Daddy aka P Diddy sampled "Notorious" for the song "Notorious B.I.G.", which was performed by Biggie Smalls.
12. Andy Taylor's song "Don't Let Me Die Young" was on the "American Anthem" soundtrack.

Answer: False

The soundtrack song was called "Take It Easy" - "Don't Let Me Die Young" was a single from his 1987 solo album "Thunder".
13. Roger Taylor was in the "White Lines" video.

Answer: False

Roger was featured in the video "Perfect Day".
14. Warren Cuccurullo became a member of the group in 1986.

Answer: False

Although Warren did start playing guitar for the group on 1986's "Notorious", he did not become a permanent member until 1990.
15. The original line-up reunited in 2001.

Answer: True

Source: Author yjn75

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us